• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda slavi Filipa Kasalicu!

Pomalo zaboravljeni napadač crveno-bijelih ušao s klupe i prekratio mučenje lidera sa Radničkim iz Kragujevca. Zvezda ima +4 u odnosu na crno-bijele.

Zahvaljujući jednom transferu koji je u januaru propao u posljednji čas, Crvena zvezda ima četiri boda više od Partizana koji je na potezu i Crvena zvezda ima devet superligaških pobjeda u nizu.

Niko ne kaže da crveno-bijeli ne bi i u suprotnom nadigrali tvrdi, borbeni i disciplinovani Radnički iz Kragujevca, ali ostaće zapisano:

Golom Filipa Kasalice u 75. minutu, poslije kornera koji je izveo Darko Lazović i poteza glavom Dejana Kelhara, Crvena zvezda je nekako pobijedila Radnički 1923 u meču 19. kola Jelen Superlige - 1:0 (0:0).

Bar do nedjelje popodne i posljednjeg zvižduka na utakmici Rad - Partizan, crveno-bijeli će imati četiri boda više od vječitog rivala.

Zanimljivo, Kasalica je postigao prvi gol još od 31. avgusta prošle godine, kada je u 4. kolu zatresao mrežu - Radničkog, u Kragujevcu!

U sezoni 2013/14, Beograđani imaju tri pobjede nad Kragujevčanima i gol-razliku 6:0, ali su do treće i najvažnije pobjede do sada stigli teškom mukom i - ponovo - iz prekida.

Hendikep iz prvog dijela sezone, trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović pretvorio je zimus u adut koji je ove subote, pred više od 20.000 navijača na "Marakani" donio tri boda u najlošijoj utakmici njegovog tima ovog proljeća.

U samo sedam dana, poslije smjene trenera Radmila Ivančevića, Radnički se iz bezidejnog i raspuštenog tima koji je pregažen kod kuće od Partizana (0:5), pretvorio u tim koji je umalo odnio dva boda iz prestonice i zagorčao život favoritu.

Prvo poluvrijeme obilježila je inicijativa Crvene zvezde i akcija Radničkog koja je završena na stativi gola Bobana Bajkovića, koji je slavio 29. rođendan. Potom, sudija Miodrag Gogić napravio je veliki previd, ili grešku, svejedno i dosudio najstrožu kaznu u korist Crvene zvezde, poslije faula nad Draganom Mrđom kojeg nije bilo.

Loptu je na "kreč" namjestio Miloš Ninković, koji je prvi put ovog proljeća počeo utakmicu, ali je pogodio stativu s desne strane Ognjena Čančarevića. Lopta mu se vratila u posjed, Ninković je tukao opet i pogodio prečku, ali i da nije - bio je uveliko dosuđen indirekt, prema propisima.

Do odlaska na odmor, Nikola Mijailović imao je stopostotnu šansu poslije sjajnog pasa Ninkovića, ali se nije snašao oči u oči sa Čančarevićem.

U nastavku, pritisak se pojačavao koliko i nervoza, a onda je Bajković "skinuo" čist zicer Bojanu Beljiću u kontri koja je izazvala muk na stadionu. Što nije Beljić, jeste uradio Kasalica - samo što je zamenio neubjedljivog Abiolu Daudu, vješti strijelac odlično se snašao u ne baš izglednoj prilici za gol i doveo Partizan u veoma neprijatnu situaciju.

Crveno-bijeli Slaviše Stojanovića iskoristili su priliku da izjednače rekord koji su postavljali Valter Zenga i Vladimir Petrović Pižon, od devet uzastopnih pobjeda u prvenstvu (sezone 2005/06 i 2009/10).

Skor između ova dva kluba na "Marakani" sada je 10-1-0 (23:4)

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović - Kovačević, Milijaš, Ninković, Lazović - Dauda, Mrđa.

RADNIČKI 1923: Čančarević - Pavlović, Bubanja, Rosić, Marić - Adamović, Nedović, Knežević, Krivokapić, Beljić - Spalević.

PRVO POLUVRIJEME:

1 - Uz pjesmu sa Sjevera i bakljadu Delija, počinje utakmica u kojoj Zvezda igra za "plus 4" u odnosu na Partizan, bar do nedjelje popodne.

6 - Zvezda je "uzela" loptu od prvog minuta i drži visok tempo, ali bez akcije koja bi ugrozila Čančarevića.

8 - Ne prestaje pjesma Delija, koji prizivaju i gol i titulu.

10 - Radnički prilično disciplinovano i organizovano "stoji" u formaciji 4-5-1, ali visoko, što Zvezdi za sada pravi probleme u organizaciji igre.

12 - Rizikovao je Marić kratkom loptom nazad ka svom golu i ubacio Čančarevića u problem, koji je tek klizećim startom uspio da izbije loptu ispred Daude.

21 - Ništa, ništa i - STATIVA!

Uzdasi na "Marakani", poslije centaršuta Pavlovića sa desne strane i udarca bivšeg napadača crveno-bijelih, iskusnog Spalevića, glavom! Lopta se od stative odbila u tijelo Bajkovića i završila u korneru. Bajković nije bio u siutaciji da zaustavi udarac Spalevića koji je zamalo bio neprecizan.

Na svoj 29. rođendan, Bajković je imao sreće...

Crvena zvezda će morati da bude opreznija, iako rijetko s loptom u nogama, Radnički je "poručio" da može da postigne gol!

26 - Sada šansa za Zvezdu, za Mrđu! Ninković je prešao na desnu stranu i uputio idealan centaršut, na peterac, na "drugu" stativu, gdje je golgeter šampionata Mrđa tukao glavom, ali je Čančarević uspio da prebaci loptu preko prečke!

Najbolja i jedina šansa za Zvezdu, za sada.

28 - Lijepa akcija Zvezde, prodor Mijailovića po lijevoj strani i centaršut u sredinu ka Lazoviću, koji se okliznuo, pao i podigao na vrijeme, taman da "iz prve", sjajno, proigra Mrđu u gol šansi, ali je Zvezdin centarfor poslije prijema lopte promašio volej udarac.

U trenutku šuta, tj. pokušaja šuta, oko Mrđe su bila trojica igrača u bijelom i - svi su završili na zemlji, a sudija Gogić pokazao na bijelu tačku.

Usporeni snimci potvrdili su da faula nije bilo i da nije bilo osnova za najstrožu kaznu.

Loptu je, kao u prošlom kolu protiv Napretka, na "kreč" namjestio povratnik u startnu postavu Zvezde, Ninković, ali je njegov udarac završio na stativi. Zanimljivo, šut mu se "vratio" u posjed, poslije čega je Ninković ponovo tukao i pogodio - prečku! Međutim i da je pogodio mrežu, ne bi se važio gol, jer je Gogić, shodno pravilima, dosudio indirektan udarac.

VIDEO

36 - Crvena zvezda "ne izlazi" iz kaznenog prostora gostiju od promašenog penala, ali nema ključnog pasa, samim tim ni šanse.

46 - Velika, velika šansa za Mijailovića poslije sjajne asistencije Ninkovića. Lijevi bek crveno-bijelih iznenada se našao oči u oči sa Čančarevićem i sam, sa 12 metara, šutirao slabijom desnom nogom, ali mu je golman Radničkog "skinuo" taj šut.

Bila je to šansa iz kategorije stopostotnih!

POLUVRIJEME - Uz sporadične zvižduke namijenjene domaćem timu, na odmor se ide s rezultatom 0:0.

DRUGO POLUVRIJEME:

46 - Uz malo kašnjenje, nastavljena je utakmica. Nema promjena u sastavima... Sa Sjevera i dalje stiže podrška domaćem timu.

54 - Prošlo je skoro deset minuta igre bez igre, bez šanse, bez žara, bez inicijative. Ništa se praktično nije dogodilo osim par jakih duela na sredini terena.

55 - Šansa za Zvezdu! I udarac Mrđe glavom preko gola i to sa sedam, osam metara od Čančarevića, po sredini gola. Idealno je Mrđu uposlio Pečnik s desne strane, ali Zvezdin centarfor ne uspijeva da uputi i jak i precizan udarac u isto vrijeme.

56 - Inicijativa Zvezde! Pas Mrđe sa lijeve strane ka Ninkoviću i loš prijem Zvezdinog veziste, poslije čega je na izbijenu loptu iz polja natrčao Kovačević, tukao iz prve, ali neprecizno

60 - Muk na stadionu za koji sekund i onda olakšanje - Bajković je istrčavanjem i ulaskom u noge Beljiću spriječio gol iz brze kontre Radničkog. Umalo 0:1! Beljić je probio odbranu Zvezde po desnoj strani, stigao do peterca, odakle je iskosa pokušao da prebaci Bajkovića, ali mu je golman crveno-bijelih odbranio taj šut...

62 - Nova bakljada na Sjeveru. Na terenu niko da "zapali baklju".

63 - Dug napad Zvezde, "bezbroj" dodavanja do pozicije za centaršut i onda oštra lopta Lazovića ka Daudi, ali se Nigerijac našao u ofsajd poziciji. Svakako, nije uspio da zakači loptu i postigne gol.

Zona gostiju sve bliže svom golu...

67 - Izmjena u Zvezdi - Kasalica umjesto nevidljivog Daude. Izgleda da je trener Zvezde Stojanović svhatio da igrom samo po desnoj strani ne može da se dobije utakmica. Kasalica će pokušati da pomogne Mijailoviću po lijevoj strani...

70 - Slobodan udarac sa 20 metara, namještao se Lazović, ali je ipak probao Mijailović - malo preko gola!

75 - GOL!

Ponovo Crvena zvezda postiže gol iz prekida. Svoju najveću manu iz prvog dijela sezone, crveno-bijeli pretvorili su u adut za pobjede i titulu u nastavku. Lazović je izveo korner s desne strane, "pogodio" u čelo štopera Kelhara na drugoj stativi, koji nije pogodio mrežu, ali je poslao loptu pred gol, gdje se sjajno snašao Kasalica.

Zvezdin rezervista ukucao je loptu u mrežu, bez gledanja, iz okreta - 1:0!

VIDEO

I erupcija oduševljenja na Sjeveru. Minut prije gola, Delije su skandirale: "Hoćemo titulu!"

82 - Veoma neprijatna situacija na Marakani! "Bomba" Kovačevića sa 25 metara pogodila je mladog igrača Radničkog Rosića u lice, poslije čega je momak rođen 1993. godine na kratko ostao bez svijesti, a igrači oba tima pokušavali da mu "izvuku jezik". Ipak sve se dobro završilo i Rosić je poslije ukazane pomoći nastavio da igra.

86 - Stojanović oprezno izvlači Lazovića iz igre i uvodi visokog defanzivnog vezistu Gogića.

86 - Nije Gogić ni upao u igru i umalo izjednačenje. Jednu "bunar" loptu sa sredine terena koju je poslao Marić, Bajković je isprva loše procijenio, pa morao da se vraća unazad i paradom uspio u posljednji čas da je pošalje u korner.

Malo je nedostajalo da bude 1:1! Malo...

90 + 3 - KRAJ! Jako teško izvojevana pobjeda Crvene zvezde, iz kategorije onih kada akteri konstatuju da je "važno pobjeđivati i kada se igra loše", kao i da je "to odlika velikih timova". Tri boda, to će se pamtiti.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC