• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Golman Veleža "oteo" pobjedu Borcu!

Golman "rođenih" Senedin Oštraković najzaslužniji za remi Veleža protiv Borca (0:0) u derbiju 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Banjaluci.

Pred oko 2.000 gledalaca na Gradskom stadionu, mostarski čuvar mreže je činio čuda na svom golu, odbranio je penal Srđanu Grahovcu i bar još pet-šest stopostotnih šansi Harisu Handžiću i Petru Kuniću, pa je Borac produžio neslavnu seriju na četiri utakmice bez domaće pobjede i bez postignutog gola!

Sa Čelikom je bilo 0:0, uslijedila su potom dva minimalna poraza od Olimpika i Mladosti iz Velike Obarske i u subotu popodne bez golova sa Veležom.

Mostarski tim skoro cijelo drugo poluvrijeme 22. kola je igrao bez isključenog Samira Merzića (dva žuta kartona), ali je rovovskom bitkom uspio da se odbrani i produži svoj niz - već šest utakmica zaredom nisu vadili loptu iz svoje mreže.

Borac je imao sve u subotu popodne na svojoj vodenici... Domaći teren, navijače koji su bili briljantni, penal, igrača više, posjed lopte, mali milion šansi, stativu, kvalitetnu igru, ali danas lopta nije htjela u gol protivnika i zato se ništa ne može zamjeriti izabranicima Dragana Jovića!

Zato nikako nisu opravdani zvižduci publike na Gradskom stadionu upućeni crveno-plavima nakon što je sudija Tomislav Čuić, koji je odlično obavio svoj posao, odsvirao kraj utakmice.

S ovim remijem, Borac je preskočio Široki Brijeg, Zrinjski i Sarajevo i dospio na drugu poziciju iza Željezničara, ali ove ekipe u nedjelju tek očekuju mečeve 22. kola.

"LEŠINARI" ČESTITALI STOTI ROĐENDAN VOJVODINE

Najvatrenije pristalice Borca transparentom "Čitav vijek si prva dama" čestitale novosadskom Fudbalskom klubu Vojvodina stoti rođendan. Inače "Lešinari" su u bratskim odnosima sa navijačima Voše - "Red Firm".

Borac: Advukić, Radulović, Jevtić, Kunić, Grahovac, Subić, Žuržinov, Grujić, Runić, Marković, Handžić.

Velež:
Oštraković, Škaljić, Kodro, Zolj, Okić, Hebibović, Merzić, Blagojević, Letić, Rašević, Maletić

TOK UTAKMICE



PRVO POLUVRIJEME

1. minut - Počeo je meč.

10. minut - Početno ispitivanje snaga, zasad se igra odvija između šesnaesteraca bez izglednijih šansi i intervencija oba golmana.

20. minut - Iako izabranici Dragana Jovića nisu mnogo pokazali u dosadašnjem dijelu utakmice, ne prestaje pjesma i navijanje "Lešinara", koji su zasad najbolji akteri derbija.

27. minut - Stopostotna šansa za Borac! Poslije odlične akcije, glavom je Haris Handžić loptu proslijedio do veziste Borca Igora Žuržinova, koji se iskosa sa desne strane sam našao ispred Senedina Oštrakovića, ali je čuvar mreže gostiju skratio ugao i izbacio loptu u korner.

28. minut - Poslije kornera, opravdano je dosuđen penal za Borac! Poslije povlačenja Vladana Grujića od strane Bojana Letića u šesnaestercu nije bilo dileme za arbitra Tomislava Čuića, koji je defanzivcu "rođenih" pokazao i žuti karton. Srđan Grahovac je preuzeo odgovornost, dobro šutirao u lijevi ćošak, ali je golman Mostaraca još bolje odbranio. Ostalo je 0:0.

30. minut - Napadač domaćina Petar Kunić se našao u novoj šansi pred golom Mostaraca, ali je loše zahvatio loptu i prilika je otišla u nepovrat.

35. minut - Banjalučani su podigli nivo igre, pokušavaju da dođu do prednosti, ali se zasad Mostarci dobro brane. U gostujućem taboru najagilniji je Darko Maletić, bivši fudbaler banjalučkog kluba.

42. minut - Napadi Borca se nastavljaju. Handžić se poslije presječene lopte na sredini terena našao na ivici kaznenog prostora i umjesto da centrira na kolege iz vrha napada, odlučio se na udarac i nije bio precizan.

45. minut - Defanzivni vezista Banjalučana Aleksandar Radulović iznenada se našao na nekih 18 metara od gola gostiju i sjajno šutirao, ali je opet Oštraković briljantno odbranio. Golman Veleža je sigurno najzaslužniji što Mostarci na odmor odlaze bez minusa.

- Kraj prvog poluvremena-



DRUGO POLUVRIJEME


46. minut - Počeo je drugi dio utakmice u Banjaluci, lijepom koreografijom "Lešinara", transparentom i pjesmom "Zemljo moja voljena"...

50. minut - Handžić je uhvatio volej sa ivice šesnaesterca, ali je opet Oštraković odbranio, da bi u narednom napadu Kunić primio loptu na grudi, glavom je namjestio za makazice i šutirao, ali je njegov udarac bio nedovoljno snažan da ugrozi danas briljantnog golmana gostiju. Ipak, zaradio je aplauze domaće publike.

56. minut - Aleksandar Subić je probio po lijevoj strani i uputio odličan centaršut na sedam-osam metara od Veležovog gola, Radulović je dobro skočio, ali nije najbolje uspio da zahvati loptu.

50. minut - Handžić je uhvatio volej sa ivice šesnaesterca, ali je opet Oštraković odbranio, da bi u narednom napadu Kunić primio loptu na grudi, glavom je namjestio za makazice i šutirao, ali je njegov udarac bio nedovoljno snažan da ugrozi danas briljantnog golmana gostiju. Ipak, zaradio je aplauze domaće publike.

56. minut - Aleksandar Subić je probio po lijevoj strani i uputio odličan centaršut na sedam-osam metara od Veležovog gola, Radulović je dobro skočio, ali nije najbolje uspio da zahvati loptu.

57. minut - Igrač Veleža Samir Merzić je zbog opasnog starta nad Kunićem zaradio drugi žuti odnosno crveni karton, pa će Borac do kraja imati fudbalera više u polju!


58. minut - Subić je uputio centaršut u peterac iz slobodnog udarca, lopta je nekako došla do Handžića koji je pogodio stativu!

60. minut - Poslije kontranapada Veleža, gosti su uputili prvi udarac ka Asmiru Avdukiću nakon sat vremena igre. Golman Banjalučana i reprezentacije BiH rutinski je odbranio šut Anela Hebibovića.

67. minut - Opet Oštraković spriječava čist gol! Handžić je glavom spustio loptu Kuniću na desetak metara, Borčev centarfor je snažno šutirao, ali opet ništa!

68. minut - U narednom napadu, Kunić je opet bio u šansi, ali je ponovo Oštraković uspio da spriječi vođstvo domaćina. Mladi golman Mostaraca je apsolutno prvo ime utakmice u Banjaluci.

83. minut - Maletić je uzeo loptu u kontri gostiju, namjestio se na udarac, ali šutirao visoko preko gola Avdukića.

90. minut - Pokušavali su domaći da u finišu dođu do pogotka, Jović je pokušao izmjenama da osvježi ekipu, ali “rođeni” su velikom požrtvovanošću uspjeli da odbiju sve napade i osvoje jedan bod.

- kraj utakmice -

(N.Š./MONDO, foto: MONDO/B.J.)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC