• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuča na Vračaru, Partizan pobijedio Rad!

U šta se pretvorila naizgled mirna utakmica kod rezultata 0:2... Na kratko 2:2, na kraju 2:4, uz tuču i dva crvena kartona.

Frka i tuča na Vračaru. Na kraju: šest golova i dva isključenja i teška, važna pobjeda gostiju!

U meču 19. kola Jelen Superlige o kojem se pričalo, priča i pričaće se: Rad - Partizan 2:4 (0:2)! Rezultatski, ovaj ishod ostavlja domaćina u zoni ispadanja, a vraća gosta u trku za titulu prvaka u kojoj Crvena zvezda sada opet ima bod prednosti.

Ali, ono što se odigralo na stadionu Obilića mnogo je više od konačnog rezultata...

Teško je opisati šta se dogodilo u periodu između 67. i 79. minuta naizgled mirne utakmice, koja je išla ka pobjedi favorita... Prvo su navijači Partizana pogodili tvrdim predmetom pomoćnog sudiju Uroša Stojkovića u leđa, zbog čega je uslijedio prekid i upozorenje huliganima.

Tokom prekida, pri rezultatu 0:2, na teren je ušao Ognjen Ožegović i kada je meč nastavljen, postigao je gol za 1:2, poslije samo 120 sekundi na terenu. Pet minuta kasnije, Rad je izjednačio preko Nenada Injca, čovjeka koji je bio asistent kod Ožegovićevog gola, a u odbrani Partizana - nevjerica!

Ona se iz sigurne očas pretvorila se u poroznu i zbunjenu.

Šokantan povratak Rada u utakmicu podigao je adrenalin i kod jednih i kod drugih, pa su poslije brzo kulminirale do tada upućene psovke, uvrede, ali i "razmijenjene" grubosti u duelima između igrača dva kluba.

I onda "krešendo"...

U 79. minutu, samo što je završeno slavlje igrača Rada, uslijedio je protiv napad Partizana, duga akcija završena je golom Darka Brašanca sa peterca, što je dovelo do - tuče! Dok je lopta ulazila u mrežu, u klinču su se našli Srđa Knežević i Danko Lazović, razmijenili su nekoliko udaraca (možda bolje reći guranja rukom u lice), uključio se i golman domaćih Branislav Danilović i štoper Partizana Milan Obradović, utrčale su obje klupe na teren i - sreća - da se na tome završilo i da se ova kavga nije prenijela i na tribine...

Sudija Marko Popović bio je smiren tokom ovih zapaljivih scena i "mrtav ladan" pokazao crvene kartone Kneževiću i Lazoviću, poslije čega je meč nastavljen, a završen je evro-golom Petra Škuletića u nadoknadi vremena.

VIDEO

Škuletić je, poput Drinčića u prvom poluvremenu, postigao gol za TV špice, za overu pobjede s kojom se Partizan približio na bod zaostatka u odnosu na "vječitog rivala", Crvenu zvezdu.

Trka za titulu prvaka biće nastavljena i sve je zanimljivije i uzbudljivije!

A, ništa nije slutilo na ovakav finiš utakmice. Partizan je na odmor otišao sa sigurnih 0:2. Strijelac vodećeg gola bio Nikola Drinčić iz slobodnog udarca u 11. minutu. Bila je to golčina kakva se rijetko viđa na našim terenima i koja će sigurno konkurisati za gol kola, mjeseca, pa i sezone.

Drinčić je sa pozicije koja više odgovara ljevonogom igraču "uhvatio" loptu "punom" nogom i pogodio raklje gola Branislava Danilovića, koji je mogao samo da posmetra kako lopta "cijepa" mrežu. Vezisti Partizana je to drugi uzastopni evro-gol, poslije onog postignutog u Kragujevcu, protiv Radničkog.

VIDEO

U posljednjem napadu u prvom poluvremenu, mladi Andrija Živković postigao je takođe lijep pogodak. "Uhvatio" je "drop kik" sa 16 metara i poslao loptu tik uz stativu, pravo u mrežu za 0:2 i novu radost Grobara.

VIDEO

Po povratku na teren, Partizan je insistirao na sporom tempu, na odrađivanju posla i zbog toga umalo bio surovo kažnjen. To forsirano mrtvilo Rad je iskoristio i sa dve lopte iz sredine ka Milanu Lukaču, dva puta pocijepao odbranu Partizana na dva dijela i stigao do izjednačenja.

Brzo izveden prekid sa polovine terena, Ožegović je sprintom između štopera crno-bijelih pretvorio u gol, ali tek nakon što mu je Injac praktično tijelom dodao loptu dok je Lukač "plivao u prazno". Pet minuta kasnije, Injac se iz asistenta pretvorio u strijelca i centaršut sa lijeve strane rutinski proslijedio u mrežu.

Ostao je sam pred Lukačem, potpuno zaboravljen u lošoj komunikaciji između Obradovića i Vladimira Volkova.

Pogledajte golove Rada... Prvi, i drugi.

Igrao se 77. a u 79. Partizan je došao do novog vođstva i to preko Brašanca, koji je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme. Rezervista Predrag Luka pokušao je volej udarcem da savlada Danilovića, golman Rada uspio na kratko da odbije loptu, ali samo na nogu mladog veziste, koji je vratio prednost svom timu 2:3.

VIDEO

Treći gol za sedam minuta nervi igrača dva tima više nisu mogli da izdrže, a najtanji sa živcima bili su bivši igrač Partizana, Knežević i sadašnji Lazović. Oni su zbog toga na tuširanje otišli prije ostalih, a u 15-ak minuta do kraja susreta, Rad nije uspio da uzvrati još jednom.

Kad nije Rad, jeste Partizan... Škuletić je potvrdio napadačku klasu bombom iz daljine protiv koje inače odlični golman Danilović nije mogao ništa - 2:4!

VIDEO

RAD: Danilović - Rodić, Knežević, Kolunija, Lazevski - Raspopović, Gnjatić, Injac, Babić, Radivojević - Srećković.

PARTIZAN: Lukač - Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov - Drinčić, Brašanac, Živković, Malbašić - Lazović, Škuletić.

TABELA: Crvena zvezda 44, Partizan 43, Čukarički 32, Novi Pazar 31, Vojvodina 30, Jagodina 29, Radnički Niš 27, Spartak 24, Napredak 24, Voždovac 23, Sloboda 20, OFK Beograd 18, Radnički 1923 18, Donji Srem 17, Javor 17, Rad 15.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC