• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Želji bod, Sarajevo savladalo Mladost

Željezničar protiv Slavije remizirao 1:1, dok je gradski rival Sarajevo slavilo u Bijeljini protiv Mladosti (2:0). Zrinjski deklasirao Radnik (5:0).

U nedjeljnim utakmicama 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavili su Sarajevo, Zrinjski i Široki Brijeg, dok su bodove podijelili Slavija i Željezničar.

Fudbaleri Zrinjskog na stadionu "Pod Bijelim brijegom" deklasirali su Radnik sa 5:0 (4:0).

Slaviša Nikolić tri puta tresao je mrežu Bijeljinaca i tako sigurno postigao jedan od najbržih "het-trikova" otkako se igra zajednička liga u BiH. Tačku na fantastičnu partiju Mostaraca u prvom dijelu igre stavio je Vučina Šćepanović u sudijskoj nadoknadi prvog dijela (4:0).

U nastavku utakmice Mostarci su postigli još jedan gol. Ivan Crnov u 81. minutu pogodio je za konačnih 5:0.

"Plemići" su se ovim trijumfom vratili na treće mjesto na tabeli, sa istim brojem bodova kao drugoplasirani Široki Brijeg i trećeplasirano Sarajevo, koji opasno dišu za vrat šampionu sa Grbavice. Željezničar sada ima tri boda prednosti ispred hercegovačkog dvojca, te gradskog rivala Sarajeva.

U derbiju između Slavije i Željezničara, domaći "sokolovi" su imali nešto više od igre u prvom poluvremenu, ali bez nekih izrazitih prilika za pogotke, pa je poluvrijeme okončano najnepopularnijim rezultatom 0:0.

U nastavku su konačno viđeni i golovi. Povela je slavija nakon veoma lijepe akcije u 48. minutu. Mahir Karić prevario je Mladena Zeljkovića, onda na "petercu" kao na tacni ostavio loptu za Igora Lambulića, kojem nije bilo teško da postigne svoj prvi pogodak u dresu Slavije.

Ipak, aktuelni šampion nije se predavao. Zeljković je u 66. minutu donio izjednačenje, a kasnije će se ispostaviti i bod, Željezničaru.

Do kraja susreta gosti su bili konkretniji, ali je meč završen neriješeno, 1:1.

Fudbaleri Sarajeva, koji se nisu odrekli borbe za titulu prvaka
, poveli su u Bijeljini protiv Mladosti iz Velike Obarske pogotkom Ognjena Todorovića u 19. minutu. I u drugom poluvremenu daleko iskusnija ekipa gostiju je dominirala, a konačnih 0:2 postavio je makedonski internacionalac Krste Velkoski deset minuta prije kraja meča.

Od šampionskog pehara se nije oprostio ni Široki Brijeg, ali na "Pecari" sve do finiša prvog poluvremena nije uspio da kruniše terensku incijativu protiv Viteza. A onda je Goran Zakarić pogodio u 42. minutu, da bi dva minuta kasnije prednost Širokobriježana uduplao Dino Ćorić za sigurno vođstvo. Do kraja meča domaći su sačuvali sigurno vođstvo i stigli do trijumfa protiv neugodnog Viteza.

REZULTATI 22. KOLA:

Mladost - Sarajevo 0:2 (0:1)
/Todorović 19, Velkoski 80/

Slavija - Željezničar 1:1 (0:0)
/Lambulić 48 - Zeljković 66/

Zrinjski - Radnik 5:0 (4:0)
/Nikolić 3, 5, 16, Šćepanović 45+2, Crnov 90/

Široki Brijeg - Vitez 2:0 (2:0)
/Zakarić 42, Ćorić 44/

subota:

Leotar - Travnik 0:2 (0:0)
/Laštro 56, Hasečić 68/

Olimpik - Rudar Prijedor 1:0 (0:0)
/Gojak 76/

Čelik - Zvijezda Gradačac 3:1 (0:0)
/Mešanović 51, 85, Dedić 88 - Vila 90+2/

Borac - Velež 0:0

TABELA:
Željezničar 43, Široki Brijeg 40, Zrinjski 40, Sarajevo 40, Borac 38, Olimpik 36, Velež 33, Čelik 33, Zvijezda Gradačac 27, Vitez 25, Radnik 24, Slavija 22 (-3), Mladost 22, Travnik 20, Rudar Prijedor 19, Leotar 9.

(MONDO, foto: Ilustracija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC