• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrači Borca na "ribanju" kod "Lešinara"

Pogledajte video kako su navijači Borca zvižducima i pogrdnim riječima ispratili igrače nakon remija sa Veležom. Pojedini igrači nisu ostali dužni.

Burno je bilo sinoć po završetku utakmice Borac - Velež (0:0), u kojoj su Banjalučani još jednom "prosuli" domaće bodove.

Ni penal (promašaj Srđana Grahovca), ni igrač više u posljednja 33 minuta (isključen Samir Merzić), nisu bili dovoljni izabranicima Dragana Jovića da upišu prvi proljećni trijumf pred svojim navijačima.

Igrači u crveno-plavim dresovima tako su još jednom razočarali više od 2.500 svojih simpatizera, koliko ih se okupilo na Gradskom stadionu.

Četiri posljednja duela na domaćem terenu (Čelik, Olimpik, Mladost, Velež), Banjalučani nisu uspjeli da riješe u svoju korist. Ono što još više "bode oči" je podatak da Borac na ta četiri meča nije postigao niti jedan pogodak!

Posljednji put navijači na Gradskom stadionu radovali su se prije više od četiri mjeseca, kada je Borac teškom mukom, sa mršavih 1:0, savladao trebinjski Leotar, koji je već viđen putnih u niži rang takmičenja.



Sinoćni remi u duelu sa Mostarcima bio je kap koja je, očigledno, prelila čašu kod najvatrenijih navijača Borca, popularnih "Lešinara".

Oni su, po završetku susreta, pozvali fudbalere na "raport" ispred istočne tribine. Bilo je tu burne rasprave, pa i "sočnih" psovki i uvreda.

"Lešinari" su (možda) ipak pretjerano reagovali u ovom slučaju, obzirom da su fudbaleri na terenu učinili sve kako bi savladali goste iz Mostara. Nije išlo, iako su dali posljednji atom snage da dođu do trijumfa.

Ipak, pojedini igrači nisu uspjeli da istrpe sav gnijev koji je dolazio sa tribina Gradskog stadiona. Jedan od onih koji je, (opet) možda, neprimjereno i u afektu reagovao je novajlija u redovima Borca, srbijanski internacionalac Miloš Marković, koji je prije mjesec dana stigao u Banjaluku.

POGLEDAJTE

"Žao mi je zbog svega. Izvinio bih se navijačima. Reagovao sam tako kako sam reagovao, ali sve je bilo u afektu i stvarno bih želio da se izvinim svima. Pogodilo me to što su počeli da nas vrijeđaju. Sigurno da je svima nama bilo krivo zbog ishoda utakmice, ali jednostavno gol nas nije htio, iako smo uradili sve da dođemo do njega", izjavio je Marković na početku razgovora za MONDO.



Dvadesetsedmogodišnji Beograđanin je na debiju u dresu Borca, u pretprošlom kolu na gostovanju Radniku, postigao pogodak u pobjedi crveno-plavih 2:1.

"Svi igrači na terenu su dali svoj maksimum. Ja sam i na prošloj utakmici u Bijeljini dao sve od sebe, i nastojaću da dam i na svakoj sljedećoj. Navijačima svaka čast, ti momci su tu da podrže klub, zato što ga vole. Došli smo da ih pozdravimo i zahvalimo se na podršci, a onda su uslijedile ružne riječi i psovke sa tribina, što mi je zasmetalo", pokušao je Marković da opravda svoj neprimjeren gest.

Nekadašnji fudbaler Bežanije, Novog Pazara, Mladosti iz Lučana i Voždovca istakao je da su on i saigrači učinili sve kako bi zatresli mreže odličnog Senedina Oštrakovića. Ali, sreća ih nije pogledala.

"Bila je ovo veoma teška utakmica. Već u prvom poluvremenu imali smo nekoliko prilika za pogodak, promašili i penal, ali nismo uspjeli da dođemo do ranog vođstva. U nastavku meča imali smo dugo igrača više na terenu. Nakon isključenja Merzića, na terenu je postojala samo jedna ekipa i igralo se 'viktorije'. Stvorili smo nekoliko šansi i polušansi, ali je njihov golman sve uspio da odbrani", dodao je Marković i nastavio u dahu:

"Ipak, možda da smo prenervozno odigrali posljednjih 30 minuta meča. Sagorjeli smo u želji da postignemo pogodak. Počeli smo nasumično, stihijski da napadamo, kako bismo postigli pogodak, ali dešava se. Okrećemo se već narednoj utakmici u Mostaru, u kojoj ćemo pokušati da nadoknadimo propušteno iz duela sa Veležom", poručio je defanzivac Borca.

Ekipi Dragana Jovića i u sljedećem kolu rival će biti mostarski tim, ali ovaj put Zrinjski, koji je direktni konkurent Banjalučanima za izlazak na međunarodnu scenu.

Borac je poslije 22. kola Premijer lige BiH ostao na petom mjestu, sa 38 bodova, dva manje od ekipa koje se bore za "evropsku vizu" (Široki Brijeg, Zrinjski, Sarajevo), a pet koraka iza prvoplasiranog Željezničar.

(Bojan Jakovljević - MONDO, foto/video: MONDO/B.J.)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC