• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko može "Zvijer" protiv svog Čelsija?

U utorak uveče, na "Stamford bridžu", Čelsi - Galatasaraj. Biće emotivno, svakako, a vjerovatno i uzbudljivo...

Na putu ka trećem uzastopnom trofeju u evro-kupovima u tri sezone, fudbaleri Čelsija i njihov temperamentni menadžer Žoze Murinjo, moraće da riješe tri problema:

Didije Drogba, Vesli Snajder i Fernando Muslera.

Ove tri opasnosti stoje trenutno Murinju na putu ka legendi, a ona kaže da nijedan trener nije osvojio Ligu šampiona sa tri različita kluba. Portugalac za sada ima titule sa Portom (2004) i Interom (2010) i ispred njega nalazi se samo legendarni menadžer Liverpula, koji je tom klubu donio tri titule najboljeg u Evropi, 1977, 1978. i 1981.

U utorak uveče, u 20.45, na "Stamford Bridžu" sastaće se Čelsi i Galatasaraj. U prvom meču bilo je 1:1 i to ovaj revanš čini 136 puta zanimljivijim od drugog, koji će u isto vrijeme početi u Madridu, a gdje će se forme radi sastati Real i Šalke, poslije 1:6 u Gelzenkirhenu.

Navijači Čelsija osjetiće jezu kada u žuto-crvenom dresu budu ugledali "Zvijer", Didijea Drogbu, čovjeku koji je bio jedan od najzaslužnijih igrača u pohodu na titulu u Ligi šampiona, prije dvije godine. Potom je napustio Čelsi, bio kratko u Kini, "za kintu", a onda se vratio u Evropu i sada ima priliku da izbaci klub u kojem je nastupao osam godina i osvojio sve što se osvojiti može.

Čelsi i Galata sastali su se tri puta u Ligi šampiona, računajući i prvi meč u Istanbulu. Davne 1999. godine, Čelsi je dobio oba meča u grupi - 0:5 u Turskoj (Flo 2, Zola, Vajs, Ambroseti) i 1:0 u Engleskoj (Petresku).

Trener Galatasaraja Roberto Manćini nikada nije pobijedio Murinja u direktnom duelu, a za ovaj meč neće moći da računa na Ajdina Jilmaza, a možda i Gokana Zana, Hakana Baltu i Hamita Altintopa. Murinjo dugo već ne može da računa na Marka Van Hinkela, koji se tek nedavno oporavio od povrede ligamenata koljena, a pod upitnikom su Ešli Kol, David Luiz i Fernando Tores.

Igrači koji su u klub stigli zimus, Nemanja Matić i Mohamed Salah, nemaju pravo nastupa jer su u jesenas već nastupali u Ligi šampiona, prvi za Benfiku, drugi za Bazel.

Čelsi je dobio šest i odigrao neriješeno jednom u nokaut fazi Lige šampiona od kada ga je izbacio Mančester junajted u četvrtfinalu, u sezoni 2010/11.

Galatasaraj je izgubio samo jednu od posljednje 23 utakmice u svim takmičenjima, ali je i pobijedio na samo četiri od 19 u gostima! Manćinijevom timu, doduše, odgovara i remi, ali samo sa po dva i više postignutih pogodaka.

To je, statistički, realnija opcija od "dvojke", jer Murinjo nije izgubio na "Stamford bridžu" u posljednjih 75 utakmica.

"Imaću pomiješana osjećanja. Drago mi je što ću ponovo igrati na Stamford Bridžu protiv bivšeg kluba i starih prijatelja. Ne znam kako ću da reagujem", rekao je nedavno Drogba.

"Naravno da ne mogu da budem siguran da ćemo se plasirati u četvrtfinale. Neće biti lako. Sigurno je jedino da sada počinje pravo takmičenje. Svi najbolji timovi Evrope su tu, osim Juventusa, koji je ispao baš od Galatasara", rekao je Murinjo.

U drugoj sutrašnjoj utakmici madridski Real će dočekati Šalke, kojeg je u prvom meču u Gelzenkirhenu "torpedovao" sa 6:1. To je slavnom španskom klubu bio tek drugi trijumf na tlu Njemačke u evrokupovima, u 25. meču.

Za Madriđane, koji se nalaze u odličnoj formi, sutrašnji meč biće prava uvertira za ono važnije što ih čeka sljedećeg vikenda, "El klasiko", derbi sa Barselonom koji će u velikoj mjeri odrediti ishod bitke za šampionski trofej u Primeri.

Ekipa Šalkea prošlog vikenda je u meču Bundeslige pobjedom nad Augsburgom uspjela da se probije do trećeg mjesta na tabeli.

"Hoćemo da opet počnemo da pobjeđujemo, iako znamo da je gotovo nemoguće da prođemo u četvrtfinale. Ne idemo u Madrid na izlet, hoćemo da pružimo sjajnu partiju", naveo je igrač Šalkea Kevin Prins-Boateng.

REZULTATI OSMINE FINALA:

Utorak, 20:45

Čelsi - Galatasaraj, prvi meč 1:1
Real Madrid - Šalke, prvi meč 6:1

Srijeda, 20:45

Borusija - Dortmund - Zenit, prvi meč 4:2
Mančester junajuted - Olimpijakos, prvi meč 0:2

Odigrano prošle nedjelje

Barselona - Mančester siti 2:1, prvi meč 2:0
Atletiko Madrid - Milan 4:1, prvi meč 1:0
Pari Sen Žermen - Bajer Leverkuzen 2:1, prvi meč 4:0
Bajern Minhen - Arsenal 1:1, prvi meč 2:0

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Stu Forster)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC