• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Obje ruke dižemo za Safeta Sušića"

Fudbalski stručnjaci u Bosni i Hercegovini složni u ocjeni da Safetu Sušiću prije Mundijala u Brazilu treba produžiti selektorski mandat!

Zbog problema nastalih porazom od Egipta (0:2) u Insbruku, kao i trzavica na relaciji Sušić - Edin Džeko odnosno kapiten Emir Spahić, po kuloarima se šuška da bi Pape mogao poslije Svjetskog prvenstva da postane bivši.

"Avazov sport" u ponedjeljak piše da su odlazeći trener Borca Dragan Jović, šef struke Sarajeva Robert Jarni, strateg Širokog Brijega Slaven Musa i bivši kormilar bordo tima Husref Musemić saglasni da popularni Pape zaslužuje novi ugovor sa Fudbalskim savezom BiH.


"Dižem obje ruke za Papeta, mislim da je moj odgovor logičan. Odveo nas je na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, odradio odlične stvari, a sam rejting 'zmajeva' koji su bili nosioci na žrijebu za Euro 2016. godine u Francuskoj, dovoljno govori o aktuelnom selektoru. Napravio je tim koji igra napadački, lijepo i avangardno, onako kako priliči našem mentalitetu. Zato očekujem da će potpisati ugovor prije priprema za Mundijal. Mislio sam da je to završena stvar…Naravno, sve zavisi hoće li Pape prihvatiti ili ne", rekao je Jović.

Hrvatski trener na klupi ekipe s Koševa nije želio previše da komentariše cijeli slučaj ali je istakao da je plasmanom na SP Sušić zaslužio produžetak saradnje.

"Sama činjenica da je Sušić izborio plasman na Mundijal dovoljno govori. Da li treba nešto dodati tome?", upitao je Jarni.

Slaven Musa smatra da su trzavice, nesporazumi, pa i svađe sasvim normalna stvar i da neće previše uticati na atmosferu u "zmajevima".

"Ne vjerujem da su nesporazumi toliki da se ne mogu riješiti otvorenim razgovorom između igrača i selektora. Što se tiče produženja ugovora, ne mogu konkretno ništa da kažem jer je to na Savezu i selektoru. Ali, napravljena je velika stvar plasmanom u Brazil, a vjerujem da 'zmajevi' imaju veliku šansu da izbore i nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj", podvukao je trener kluba sa "Pecare".

Legendarni napadač Sarajeva, Crvene zvezde i škotskog Hartsa Husref Musemić, koji je bivši trener bordo tima, takođe podržava Safeta Sušića.

"Pape najbolje zna kakvi su njegovi planovi, šta želi dalje…Vjerujem da novi ugovor neće biti problem iako ne znam njegove planove. Što se tiče problema s igračima, selektor je taj koji bira jer je na kraju odgovoran za rezultate. Znam dobro, kako je teško raditi u našem fudbalu", naglasio je Musemić.

(MONDO, foto: FS BiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC