• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Disciplinci" FS BiH najviše kaznili Želju

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je u srijedu klubove zbog ponašanja navijača u Kupu i prvenstvu.

Željezničar je najgore prošao odlukom "disciplinaca", pa će u kasu Saveza morati da uplati ukupno 6.500 KM.

Plavi s Grbavice su sankcionisani sa 5.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice Kupa BiH protiv Sarajeva (upotreba pirotehničkih sredstava i ubacivanje tvrdih predmeta u teren), a zbog istih razloga je kažnjeno i Sarajevo (3.000 KM).

Željo je kažnjen i zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Zrinjskog (upotreba pirotehničkih sredstava) sa 1.000 KM.

I banjalučki Borac će morati da plati zbog ponašanja njegovih navijača u 22. kolu Premijer lige BiH i to 2.000 KM zbog pirotehničkih sredstava na susretu sa Veležom.

Pomoćni trener Leotara Miodrag Bodiroga kažnjen je zabranom obavljanja dužnosti na u periodu od tri mjeseca zbog vrijeđanja i omalovažavanja službenih osoba tokom meča 21. kola Zvijezda - Leotar. Službenom predstavniku Leotara Darku Jegdiću izrečena je zabrana obavljanja dužnosti tri utakmice zbog neodgovornog ponašanja.

ISPLATA DUGOVANJA DO 28. MARTA ILI SUSPENZIJA

Disciplinska komisija FS BiH je takođe razmatrala prijave protiv klubova Premijer lige BiH, a u vezi s neizmirenim finansijskim obavezama na relaciji klub-igrač, kao i klub-klub.

Na sjednici je donesena odluka da članovi Premijer lige na koje se odnose prijave moraju izmiriti svoje obaveze do 28. marta, a u protivnom na snagu stupa automatska suspenzija za sljedeće klubove: Slaviju (po osnovu duga prema igraču Lazaru Vidiću), Rudar (po osnovu duga prema igraču Dušku Vraneševiću), Borac (po osnovu duga prema igračima Vedranu Kantaru, Nikoli Vasiljeviću i Milanu Stuparu), Željezničar (po osnovu duga prema igraču Adnanu Guši).

Olimpik (po osnovu duga prema Željezničaru - naknada za treniranje igrača Harisa Hajrudinovića, te prema igračima Seadu Bučanu i Ognjenu Đelmiću), Leotar (po osnovu duga prema igračima Darku Dreču, Borku Novakoviću, Nenadu Rajiću i Nikoli Grubičiću) i Zvijezdu (po osnovu duga prema igraču Iliji Ristaniću, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

(MONDO, foto: FS BiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC