• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kvarežma šokirao Napolitance

Fantastičnim golom u 76. minutu, Portugalac srušio nadu Napolija i odveo Porto u četvrtfinale Lige Evrope.

Posljednje tri revanš utakmice osmine finala Lige Evrope donijele su uzbuđenja koliko i prethodnih pet zajedno!

Sva tri meča počela su u istom terminu (21.05), a završena u različitim.

Prvo su teren napustili igrači Napolija i Porta, zatim Salcburga i Bazela, a onda i Betisa i Sevilje.

Meč u Napulju završen je pobjedom gostiju 2:1, iako su domaći fudbaleri poslije odlične akcije Iguaina i Pandeva u 21. minutu anulirali zaostatak iz prvog meča (0:1).

Vođstvo Napolija, koje je značilo produžetke, bilo je na snazi do 69. minuta. Tada je Alžirac Nabil Gila pravovremeno izbjegao ofsajd zamku i odlično dodavanje Fernanda pretvorio u pogodak.

Trebalo je poslije toga Napoliju da postigne dva gola da bi prošao u četvrtfinale, a vremena je bilo dovoljno, s obzirom da su igrači Rafaela Beniteza bili ofanzivniji veći dio utakmice.

Ipak, u 76. minutu Rikardo Kvarežma je podsjetio zašto je nekada smatran za jednu od najvećih nada evropskog fudbala. "Promiješao" je odbranu Napolija i "zakucao" loptu u mrežu iza Rejninih leđa.

VIDEO

Tim golom sve je postalo jasno, a do kraja je Danijel Zapata uspio da postigne pogodak za častan oproštaj Napolija od Lige Evrope, takmičenja u kojem je italijanski klub smatran za jednog od favorita u borbi za pehar.

Mnogo napetije bilo je u Salcburgu, gdje je Bazel uspio da uprkos igraču manje od 9. minuta izbaci jedan od najboljih timova Lige Evrope ove sezone.

Poslije 0:0 u Švajcarskoj, gosti su u Austriji slavili 2:1, iako su brzo ostali bez Mareka Sučija, koji je dobio direktan crveni karton zbog starta sa leđa. Možda je arbitar Manuel Grafe iz Njemačke mogao i da progleda kroz prste Čehu u toj situaciji i pokaže mu žuti karton, ali to se nije dogodilo.

Brojčanu prednost domaći fudbaleri realizovali su u 22. minutu, kada je najbolji strijelac takmičenja, Sorijano, postigao svoj osmi pogodak u sedam mečeva Lige Evrope ove sezone.

Činilo se tada da je Salcburg na sigurnom putu ka četvrtfinalu, međutim, na scenu su stupili brojni gostujući navijači.

Nezadovoljni odlukom Grafea i time što njihov tim gubi, počeli su da bacaju predmete u teren, a kada je u 30. minutu jedna flašica sa vodom umalo pogodila fudbalera Salcburga, sudija je prekinuo meč.



Pauza je trajala nešto manje od 15 minuta, a po povratku na teren, tenzija se uvukla i među igrače. "Prštalo" je od startova i verbalnih čarki, a u takvoj atmosferi bolje su se snašli gosti.

Poslije dva kornera, u 50. i 60. minutu, Bazel je uspio da preokrene i načini ogroman uspjeh. Najspretniji u gužvama pred golom Salcburga bili su Marko Štreler i Gaston Sauro, tako da će takmičenje nastaviti Švajcarci...

I na kraju, posljednji su sa terena otišli gradski rivali iz Sevilje. Poslije 2:0 za Betis u prvom meču, gost u revanšu, Sevilja, uspio je da hrabrom i ofanzivnom igrom izbori produžetke.

Strijelci su bili Hose Antonio Rejes u 20. i Karlos Baka u 75. minutu, iako je i domaći tim imao svoje šanse.

U dodatnih pola sata igre Sevilja je mogla do još jednog pogotka koji bi riješio pitanje pobjednika, ali je fantastično branio Adan.

Sa nerviranjem protivničkih navijača, golman Betisa nastavio je i u penal seriji pošto je odbranio prvi šut - Vitolu. Zatim su izvođači bili precizni, sve do Ndiajea iz Betisa, koji je pogodio stativu u trenutku kada su zeleno-bijeli mogli da povedu 4:3 pred posljednju seriju.

Rakitić je potom bio precizan i Sevilja povela, a onda je u odlučujućem izvođenju katastrofalno šutirao 20-godišnji vezista Betisa, Nono. Nonšalantno je prišao lopti, a ona je po zemlji, lagano otišla pored gola...

(MONDO, Foto: Beta/AP/Paulo Duarte, Kerstin Joensson)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC