• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac protiv tradicije u Mostaru

Derbi 23. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Borca mogao bi da razriješi nedoumice u borbi za izlazak na međunarodnu scenu.

Četiri premijerligaša dijele svega dva boda, Široki Brijeg, Zrinjski i Sarajevo sakupili su po 40, a Borac 38 bodova. Nije daleko ni lider prvenstva, aktuelni šampion Željezničar sa 43 boda, dok se izlasku u Evropu nada i treći sarajevski tim, Olimpik, koji je na šestom mjestu sa 36 bodova.

Upravo među ovim ekipama treba tražiti putnike u kvalifikacije za Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope.

Dva meča 23. kola mogli bi mnogo toga da riješe. Na sarajevskoj "Grbavici" snage će odmjeriti dvije prvoplasirane ekipe, Željezničar i Široki Brijeg, dok Zrinjski na stadionu "Pod Bijelim brijegom" dočekuje Borac.



Nakon odlaska Dragana Jovića u Angolu, na klupi Borca protiv "plemića" u ulozi šefa stručnog štaba debitovaće Vinko Marinović, dosadašnji Jovićev pomoćnik.

"Gostujemo izuzetno kvalitetnoj ekipi, koja je u odličnoj formi. Mostarci su u prethodnom kolu izuzetno ubjedljivo slavili protiv Radnika. Rivali su nam u borbi za izlazak na međunarodnu scenu i naredne dvije utakmice mogle bi mnogo da znače za konačan plasman", rekao je novi šef stručnog štaba Banjalučana, čija ekipa nakon utakmice u Mostaru dočekuje Sarajevo.

Crveno-plavi će protiv Zrinjskog biti oslabljeni neigranjem Nebojše Runića, koji je u duelu sa Veležom zaradio treću javnu opomenu, dok će meč u Mostaru zbog povrede propustiti Stefan Dujaković.

"Gubitak bodova protiv Veleža sigurno je psihološki uticao na igrače. Tokom nedjelje trudili smo se da se što bolje pripremimo i siguran sam da ćemo u Mostaru odigrati hrabro, borbeno i dati sve od sebe, jer protiv takvog protivnika moramo biti koncentrisani svih 90 minuta kako bi ostvarili povoljan rezultat", dodao je Marinović.



Aleksandar Radulović uvjeren je da će on i njegovi saigrači na jugu Hercegovine pružiti dobru partiju, kako bi se u Banjaluku vratili sa bodom ili sva tri.

"Svi smo upoznati sa kvalitetom Zrinjskog, koji je u dva posljednja domaća meča postigao sedam, a nije primio nijedan gol. Mostarci su nam direktni konkurenti za izlazak u Evropu i to će nam biti dodatni motiv. Smatram da pametnom i angažovanom igrom možemo doći do pozitivnog rezultata. Analizirali smo njihovu igru i uvjeren sam da odigrati dobro i napraviti važan korak ka evropskoj sceni", istakao je "veznjak" Borca.

Derbi meč Zrinjski - Borac igra se u subotu od 15.30 časova, a pravdu će dijeliti Muamer Bureković iz Zenice.

MARKOVIĆ "NA ČEKANJU"
Nakon verbalnog sukobasa navijačima Borca, protiv defanzivca Miloša Markovića pokrenut je disciplinski postupak i on neće biti među putnicima za Mostar.

"Marković nije trenirao sa ekipom posljednja tri, četiri dana. Trenutno ne mogu da računam na njegove usluge, ali njegova dalja sudbina još uvijek nije poznata", rekao je Marinović.

TRADICIJA NA STRANI MOSTARACA
Kada su u pitanju utakmice u Mostaru, tradicija ne ide Banjalučanima na ruku. Naime, fudbaleri Borca nikada nisu slavili na gostovanju Zrinjskom, ali ni Veležu!

U dosadašnjih deset mečeva na stadionu "Pod Bijelim brijegom", "plemići" su se radovali devet puta, uz svega jedan remi (gol razlika 21:5 u korist Zrinjskog), dok su "rođeni" trijumfovali na pet od osam utakmica (tri neriješena ishoda i gol razlika 14:3 za Velež).



PAROVI 23. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

subota:
Radnik - Slavija (15.30),
Rudar Prijedor - Mladost,
Zrinjski - Borac,
Travnik - Čelik,
Vitez - Leotar,
Zvijezda Gradačac - Olimpik,
Željezničar - Široki Brijeg (17),

nedjelja:
Sarajevo - Velež (15.30).

TABELA: Željezničar 43, Široki Brijeg 40, Zrinjski 40, Sarajevo 40, Borac 38, Olimpik 36, Velež 33, Čelik 33, Zvijezda Gradačac 27, Vitez 25, Radnik 24, Slavija 22 (-3), Mladost 22, Travnik 20, Rudar Prijedor 19, Leotar 9.

(Bojan Jakovljević - MONDO, foto: MONDO/Bojan Jakovljević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC