• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Srbi iz Benfike idu u Holandiju

U četvrtfinalu Lige Evrope igraće Alkmar - Benfika, Lion - Juventus, Bazel - Valensija i Porto - Sevilja.

Za razliku od osmine finala, u kojoj su viđena dva okršaja ekipa iz istih zemalja (Sevilja - Betis, Juventus - Fiorentina), u predstojećoj rundi Lige Evrope gledaćemo "pravo" međunarodno takmičenje!

Žrijeb je razdvojio dva portugalska i španska kluba, tako da će Benfika sa Markovićem, Fejsom, Sulejmanijem i Đuričićem gostovati holandskom AZ Alkmaru, u čijim redovima je standardan Nebojša Gudelj.

"Orlovi" iz Lisabona proljetos su dogurali do finala Lige Evrope i izgubili od Čelsija golom Branislava Ivanovića u sudijskoj nadoknadi vremena.

U duelu dvostrukih osvajača ovog takmičenja - koje se nekada zvalo Liga UEFA i Kupa UEFA - sastaće se Porto (2003, 2011) i Sevilja (2006, 2007).

I jedni i drugi u četvrtak su na impresivan način obezbijedili mjesta u četvrtfinalu. "Zmajevi" su napravili preokret na gostovanju u Napulju, dok je Sevilja poslije 0:2 na svom stadionu uspjela da se revanšira gradskom rivalu Betisu i ode dalje boljim izvođenjem penala.

Juventus, koji je u ovoj konkurenciji vjerovatno najveći favorit za trofej, putuje u Lion, klub Milana Biševca, koji odavno više ne spada u prvu evropsku kategoriju.

Bazel će poslije herojske pobjede u Salcburgu (gubio 1:0 i imao igrača manje) pokušati da ponovi prošlogodišnji uspjeh u dvomeču sa Valensijom.

Švajcarski tim 2013. je igrao u polufinalu protiv Čelsija i doživio dvostruki poraz, ali oni koji su gledali te utakmice, sjećaju se da "plavcima" nije bilo nimalo lako.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/EuroFootball)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC