• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda broji pobjede

Činilo se da je Mijailović "probušio" mrežu Donjeg Srema u 21. minutu, ali je strijelac ipak Pečnik. Odmah poslije toga promašaj Damnjanovića!

Donji Srem - Crvena zvezda 0:1 (0:1)!

Nova, deseta uzastopna pobjeda crveno-bijelih, u utakmici u kojoj se domaćin borio za bodove vrijedne opstanka, ali je gost uzeo bodove vrijedne titule prvaka.

Strijelac Nejc Pečnik u 21. minutu... Slovenac je vješto "ćušnuo" loptu u mrežu poslije "drop kika" Nikole Mijailovića iskosa sa lijeve strane. U prvi mah, učinilo se da je strijelac Mijailović, ali se ispostavilo da je ključni dodir imao Pečnik.

Golu je prethodio centaršut Darka Lazovića iz desnog ugla, gdje ga je koji trenutak ranije nepotrebno srušio Goran Janković, kapiten Donjeg Srema.

Odmah poslije vođstva Zvezde, stopostotnu šansu propustio je Ognjen Damnjanović, koji je oči u oči sa Bobanom Bajkovićem šutirao pored gola. Toj šansi za 1:1 prethodila je velika greška Dejana Kelhara. I, odmah na drugoj strani, dupli pas Lazovića i Miloša Ninkovića, poslije kojeg je Lazović šutirao "tik" pored stative.

Uskoro opširnije...

U Novom Sadu, na stadionu "Karađorđe", počela je utakmica 20. kola Jelen Superlige!

Ova dva tima sastaju se praktično na neutralnom terenu, nakon što je jesenas na "Marakani" bilo šokantnih 2:2, sve nakon vođstva Zvezde od 2:0. Izjednačujući gol za tim iz Pećinaca postigao je tada Stefan Aškovski.

Tim Slaviše Stojanovića igra za desetu uzastopnu pobjedu i bijeg na četiri boda prednosti u odnosu na Partizan.

DONJI SREM: Belić - Lakićević, Lakić-Pešić, Nikitković, Božović - Sinđić, Bukorac, Lukić (od 58. Krunić), Janković, Mijić - Damnjanović.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Petković (od 53. Kasalica), Kelhar, Pavićević, Mijailović - Gogić, Milijaš, Ninković - Lazović, Pečnik - Mrđa.

TOK UTAKMICE:

1 - Početak i odmah velika šansa za Crvenu zvezdu! Lazović je prošao sa po desnom krilu i praktično sa korner crte vratio loptu na penaltik, odakle je Milijaš tukao po zemlji, iz trka, ali je loptu nekako odbio golman Donjeg Srema, Belić!

On je reagovao refleksno, nogom, jer u "šumi" igrača svog tima nije mogao da jasno vidi kuda ide lopta!

6 - Gol Mrđe, ali poništen! Centarfor Crvene zvezde sjajno je reagovao na dugu loptu Mijailovića sa lijevog boka, posle brzo izvedenog prekida, i poslije prijema "drop kikom" zatresao mrežu, ali ispostavilo se da je za koji centimetar bio u ofsajdu u trenutku pasa...

16 - Milijaš je probao da iz slobodnjaka gađa golmanov ugao, umjesto da prebaci živi zid, Belić na to nije nasjeo, tako da je lako uhvatio loptu. Bila je to pozicija iz koje kapiten Crvene zvezde ume da postigne gol...

19 - Velika šansa za Crvenu zvezdu! Mrđa je sa lijeve strane "prebacio" cijelu odbranu Donjeg Srema i proigrao Lazovića, koji je sa desnog krila iz prve vratio loptu na peterac, ali su tamo "kratki" bili i Milijaš i Ninković... Navijači su već "vidjeli" 1:0!

21 - GOL, 0:! Strijelac Mijailović ili, ipak, Pečnik!

Da, Pečnik je strijelac vodećeg gola za Crvenu zvezdu! Slovenac je vešto postavio nogu na "bombu" Mijailovića s leve strane, iskosa, taman tako da je preusmjeri u mrežu... Možda bi i Mijailović bio strijelac da se Pečnik nije našao na pravom mjestu, u pravo vrijeme, ali je ovako pogodak bio siguran.

Peti prvenstveni gol Pečnika ove sezone....

23 - Au, kakvu je šansu promašio Damnjanović za instant izjednačenje! Jednu nasumice napucanu loptu sa polovine terena, katastrofalno je procijenio štoper Crvene zvezde Kelhar, u duelu sa Damnjanovićem promašio je cijeli fudbal i "izbacio" centarfora Donjeg Srema u gol šansu, a ovaj se potom obrukao...

Suočen oči u oči s Bajkovićem, Damnjanović je mogao da "pita" golmana Zvezde gdje "želi" da mu šutira, a šutirao je pored stative! Uhvatio se za glavu svjestan da neće često biti u ovakvoj šansi do kraja sezone...

24 - Odmah velika šansa na drugoj strani! Već u narednom napadu, Lazović i Ninković su odigrali laki i brzi dupli pas, Ninković pasom u prostor poslao Lazovića u šansu, ali je Zvezdin dribler iz prve, desnom nogom, sa lijeve strane, poslao loptu tik pored stative...

31 - Agilni Lukić je izigrao Gogića na lijevom krilu i primorao defanzivnog vezistu Crvene zvezde da napravi faul za prvi žuti karton na utakmici. Grujić nije imao dilemu, kao ni sam Gogić. Digao je ruku i priznao grešku...

37 - Nova velika šansa za Zvezdu, ponovo je "paker" Ninković, a ovog puta neprecizan Mrđa. Ninković mu je poslao loptu sa korner linije, pod nogu, ali je centarfor Zvezde tukao visoko preko gola, sa svega devet, deset metara udaljenosti od Belića...

39 - Čudan potez Pečnika! Našao se u gol šansi na pas Milijaša i pao prije nego što se i dotakao sa golmanom Belićem!? Pritom je koljenima i udario Belića u telo, a sudija Grujić nije imao dilemu - kontrafaul!

Pečnik je mogao da dobije i opomenu za ovaj potez...

45 - POLUVRIJEME! Rezultatom 0:1 završeno je prvo poluvrijeme zanimljive utakmice, u kojoj je moglo da bude i više golova, u obe mreže. Donji Srem je imao jednu, ali veliku priliku, a Zvezda nekoliko, uz poništen gol Mrđe.

Zasluženo vođstvo crveno-bijelih, ali je utakmica i dalje rezultatski otvorena.

DRUGO POLUVRIJEME:

53 - Marko Petković je zbog povrede koljena napustio teren, a umjesto njega je ušao Filip Kasalica.

55 - Kasalica će zauzeti mjesto na lijevom krilu, a Pečnik, kao i u prošlom kolu kada je Petković pauzirao zbog žutih kartona, zaigrati prinudno kao desni bek, što je radio u mlađim kategorijama... Formacijski, neće se ništa promijeniti u postavi Crvene zvezde.

61 - Nesporazum Mijailovića i Kelhara, nepotrebno rizikovanje pred golom Bajkovića i umalo kazna. Iz svega, korner za Donji Srem, poslije kojeg je Lakić-Pešić sa peterca glavom poslao loptu preko prečke...

62 - Velika šansa za Kasalicu i veliki promašaj Kasalice! Moglo je, tj. moralo da bude 0:2, ali se meč viner iz prošlog kola obrukao pred golom Belića. Sjajno ga je proigrao Lazović sa desne strane, a Kasalica iz prve, sa deset metara po sredini gola, poslao loptu daleko pored stative.

Jako loše je zahvatio loptu!

68 - Nova velika šansa za Kasalicu, koji nije uspio da kazni "plivanje" Belića u prazno. Lazović je odlično izveo prekid sa desne strane, poslao loptu na "drugu" stativu, Belić otišao nigdje, a Kasalica loše zahvatio loptu, ovog puta lijevom nogom...

74 - Kakvu šansu je propustio Mrđa!!! Posle katastrofalne greške Nikitovića na pas Ninkovića sa centra igrališta, Mrđa je izašao sam pred Belića i, kao Damnjanović u prvom poluvremenu, mogao da bira način na koji da savlada golmana Donjeg Srema, ali izabrao je najgori...

Pokušao je da ga predribla, uradio je to sporo i "providno", pa mu je Belić glatko uzeo loptu... Mrđa je pao i pogledao ka sudiji Grujiću, ali nije bilo govora o penalu.

75 - Nova šansa, novi pad Mrđe i ovog puta potpuno opravdan protest zbog nedosuđenog penala! Centarfor Zvezde bio je u gol šansi i spremao se glavom da zahvati loptu, kada ga je na petercu, sa leđa, srušio Božović i za to prošao nekažnjeno.

Koliko je Grujić bio u pravu u 74. toliko nije u 75. minutu!

76 - Odmah potom, izmjena! Dauda umesto Mrđe, koji nije baš zadovoljan dok napušta teren. Vjerovatno i zbog toga što nije dosuđen penal nad njim... I dalje se ne mijenja ništa u postavci igre Zvezde, dok trener domaćeg tima Čapljić uvodi i drugog napadača, Marčetu!

Donji Srem želi bar remi, a Zvezda to nije spriječila na vrijeme.

80 - Novi poništen gol Zvezdi! Ovog puta u ofsajdu se našao Kasalica. Ponovo su centimetri odlučivali... Kasalica je savladao Belića u igri 1 na 1, ali tek kada je Grujić prekinuo igru.

83 - Stojanović pravi i treću izmjenu, drugu neiznuđenu - Savićević umjesto Lazovića.

88 - I Savićević propušta priliku da riješi meč i pruža ruku protivniku! Sjajno je uzeo "ničiju" loptu na lijevom krilu i izbacio čuvara prvim kontaktom, onda je ušao u kazneni prostor Donjeg Srema, gledao ka saigračima, čekao, razmišljao i onda iz oštrog ugla jako loše šutirao!

90 - Dok Donji Srem stvara neprijatnosti štoperima Zvezde, sudija pokazuje da će se igrati još tri minuta...
(MONDO:Foto:crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC