• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Ilić ne da titulu!

Legendarni kapiten Partizana, u 37. godini, postigao je gol koji je riješio meč sa Slobodom i vratio crno-bijele na bod zaostatka za Crvenom zvezdom.

 Igrao se 83. minut, rezultat je bio 0:0, Miroslav Vulićević uposlio je Petra Škuletića u kaznenom prostoru Slobode, on je iz okreta, bez gledanja, poslao centaršut na "drugu" stativu, gdje se našao Saša Ilić i glavom poslao i loptu i Dejana Rankovića u mrežu...

Gol za delirijum i olakšanje među navijačima Partizana, gol kapitena koji je vratio šampiona na bod zaostatka za Crvenom zvezdom.

Na kraju, pred 12.537 bučnih navijača u Humskoj:

Partizan - Sloboda 1:0 (0:0), strijelac jedinog gola 36-godišnji legendarni kapiten crno-bijelih.

Tim Marka Nikolića došao je do tri boda na dramatičan način, u utakmici u kojoj je proćerdao cijelo poluvrijeme, a onda u nastavku, ulaskom prije svih Predraga Luke, došao do nekoliko velikih šansi za gol, do stative, do prečke, do nedosuđenog penala i onda i do pogotka za zasluženu pobjedu, s obzirom na to da se Sloboda iz opasne ekipe pretvorila u potpuno defanzivan tim u drugom poluvremenu.

Do daljeg, Crvena zvezda 47, Partizan 46...

Tim Marka Nikolića došao je do tri boda na dramatičan način, u utakmici u kojoj je proćerdao celo poluvreme, a onda u nastavku, ulaskom pre svih Predraga Luke, došao do nekoliko velikih šansi za gol, do stative, do prečke, do nedosuđenog penala i onda i do pogotka za zasluženu pobedu, s obzirom na to da se Sloboda iz opasne ekipe pretvorila u potpuno defanzivan tim u drugom poluvremenu.

Do daljeg, Crvena zvezda 47, Partizan 46...

Šampion je ove subote uveče, na kraju, bio nagrađen za strpljenje i dosljednost. I kada su svi prisutni na stadionu, računajući i klupu domaćeg tima, kipili od nervoze, igrači na terenu nisu i uspjeli su u finišu utakmice da urade ono što su mogli mnogo puta prije toga, ali od 46. minuta i ulaska Luke.

Iako je strijelac pobjedonosnog gola bio Ilić, Luki pripadaju zasluge za promijenjen odnos snaga na terenu, jer je uspio energijom i prostom igrom unaprijed, da natjera Slobodu na puku defanzivu u nastavku, a to nije bio slučaj do tada.

Konkretno, Partizan je imao jednu šansu u prvom poluvremenu i to u nadoknadi vremena, prije čega je u dva, tri navrata mogao da primi gol. Sloboda je jedno, u nastavku, priprijetila, kada je dobro reagovao Lukač.

Sve ostalo od povratka sa odmora, pripalo je domaćem timu, koji je i poslije gola Ilića mogao u tri navrata da duplira prednost.

Trener crno-bijelih Marko Nikolić, suočen sa suspenzijom četvorice igrača, od kojih je jedan Danko Lazović, odlučio na sastav sa jednim špicem, Petrom Škuletićem, dok će Milana Lukača pokušati da ugrozi napadač Crvene zvezde na pozajmici u Slobodi, Stefan Mihajlović.

Pored Lazovića, suspendovani su bili Vladimir Volkov, Milan Obradović i Nikola Ninković, ali to ovog puta nije koštalo crno-bijele.

PARTIZAN: Lukač - Vulićević, Stanković, Trajković, Gulan - Drinčić, Brašanac, Ilić, Živković, Malbašić - Škuletić.

SLOBODA: Ranković - Terzić, Lovrić, Raković, Gojković (od 21. Ćovin) - Maksimović, Okuno, Žeravica, Tijago, Pejović - Mihajlović.


TOK UTAKMICE:

1 - Po idealnim uslovima za igru i u bučnoj atmosferi koju prave Grobari, počeo je duel između crno-bijelih i, ovog popodneva, momaka u plavoj opremi.

Partizan je u prethodna dva kola postigao devet golova i svakako da želi novu goleadu u neizvjesnoj trci sa Crvenom zvezdom, koja nije toliko efikasna, ali koja skuplja bodove.

10 - Partizan u konstantnoj inicijativi od početka utakmice, ali bez udarca koji bi mogao da ugrozi iskusnog Rankovića. Jedini udarac ka golu Slobode uputio je Živković, poslije dva dobra poteza Malbašića, ali nedovoljno jako da se lopta nađe u mreži.

Živković i Malbašić, za sada, djeluju veoma raspoloženo za igru.

Na drugoj strani terena, štoperi crno-bijelih stoje prilično visoko, što je Tijago pokušao da iskoristi pasom "kroz sredinu", ali je Lukač sprečio neprijatnost pravovremenim istrčavanjem.

12 - Bomba Škuletića sa 20 metara, ali pored gola! Aplauzi za napadača crno-bijelih koji je sa te udaljenosti postigao evro-gol u prošlom kolu, u burnoj pobjedi nad Radom od 4:2!

18 - Šansa za Slobodu! Dugo je trajala akcija gostiju, koji su priprijetili poslije centaršuta Okuna sa desnog krila i tada su Užičani oštećeni, jer je akcija prekinuta zbog ofsajda koji nije postojao!

Mihajlović je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu na peterac, do Tijaga, koji nije bio u ofsajdu kada se našao sam pred Lukačem. Zastavica je dignuta, a Lukač stigao do lopte zbog lošeg prijema Brazilca.

Teško je reći da li bi zbog tog poteza Tijaga bilo udarca ka golu Partizana i da nije prekinuta akcija, ali je bilo sasvim jasno da o ofsajdu nije bilo govora.

Sloboda je, poslije perioda ofanzive Partizana, poručila da može da bude opasna iz kontre i da će to biti stil igre ove subote predveče...

20 - Stamenković mora da pravi prinudnu izmjenu. Na povredu se požalio Gojković, na teren je ušao Ćovin.

Ističe prva četvrtina utakmice, a favorit ne može da kaže da je imao pravu šansu. Sloboda, jeste.

24 - Sloboda igra ofanzivno. Kada Užičani imaju loptu u posjedu, napadaju sa petoricom, šestoricom igrača i ne stide se da kombinuju kratkim pasovima u prostoru pred štoperima crno-bijelih. Odatle je poslije duge akcije pokušao udarcem Okuno, ali nije bilo "forsa" u šutu Japanca, pa je Lukač to lagano odbranio.

33 - Igrač Zvezde na pozajmici u Slobodi, Mihajlović, probao je da "uhvati" makazice na 16 metara od Lukača, ali je promašio loptu. Uprkos tome, dobio je aplauz dijela publike...

35 - Poslije dugo vremena, lopta u kaznenom prostoru Slobode, ali je centaršut s desne strane lako urkotio Ranković. Sloboda u defanzivnom smislu pravi mnogo problema crno-bijelima, jer se "Piskavčeva" zona 4-5-1 disciplinovano kreće prema lopti.

37 - Udarac Škuletića, opet pored gola! Centarfor crno-bijelih ovog puta probao je glavom, sa desetak metara udaljenosti. Bilo je snage u tom "trzaju", ali ne i preciznosti!

Partizan pojačava pritisak!

U narednom napadu, tukao je Brašanac sa 14 metara, ali je bio izblokiran...

39 - Parada Rankovića poslije udarca glavom kapitena crno-bijelih Ilića, ali - ofsajd! Stanković, koji je vratio glavom loptu do Ilića, nalazio se iza posljednje igrača odbrane Slobode u trenutku centaršuta sa desne strane.

Partizan, generalno, mnogo češće napada po desnoj strani, gdje je Živković, nego kroz sredinu i po lijevom krilu.

42 - Konstantna inicijativa Partizana i ponovo neprijatnost za odbranu Partizana! Iz pune defanzive, sjevnula je kontra gostiju, Tijago je dugim pasom proigrao Mihajlovića, koji je prijemom izbacio Stankovića, ali je gol šansu spriječio drugi štoper domaćih, Trajković.

On je u duelu uspio da oduzme loptu napadaču Slobode.

45 + 1 - Posljednji minut i najbolja šansa za Partizan! Propustio ju je Malbašić! Iz trka, sa 15 metara po sredini gola Slobode, Malbašić je centaršut Ilića sa desnog krila poslao na sjevernu tribinu stadiona!

POLUVRIJEME - "Nula" na poluvremenu, koja će više prijati gostima. Partizan je imao inicijativu, ali ne i šanse za kojima bi žalio. Osim ove u posljednjem minutu prvog dijela igre... Pokretljiva odbrana Slobode i konstantna opasnost po gol Partizana koja prijeti iz kontri, doveli su crno-bijele u probleme.

DRUGO POLUVRIJEME:

46 - Kao posljedica onoga što smo primetili u prvom poluvremenu, da Partizan ne napada po lijevoj strani, došla je i prva izmjena na utakmici u ekipi Partizana. Nikolić je neubjedljivog Malbašića ostavio u svlačionici i šansu dao Luki, koji je nekoliko puta ove sezone ulaskom sa klupe uspijevao da napravi dar-mar na terenu.

47 - I odmah drama pred Ranković. Luka za Škuletića u prostor, peta Škuletića ka Luki, ali bez udarca ka golu! Malo je nedotajalo Luki da ugrozi gol Slobode u prvim sekundama na terenu.

48 - Šansa za Partizan, tuče Vulićević, brani Ranković! Za tri minuta nastavka utakmice, crno-bijeli su uradili više nego za 45 minuta prvog poluvremena, ali je udarac Vulićevića iskosa sa desne strane nogom odbranio čuvar mreže gostiju!

Jasna poruka - Partizan će u drugom poluvremenu igrati na sve ili ništa...

Luka je zauzeo mjesto na desnoj strani, Ilić otišao lijevo, gdje je bio Malbašić, a Živković ušao u sredinu. To za sada daje rezultate. Sloboda ne dolazi do lopte...

53 - STATIVA!

Treća šansa za Škuletića od početka utakmice i za sada kruna ofanzive Partizana u nastavku, ali - okvir gola. Vulićević je oštro centrirao sa desne strane, Škuletić u padu, na "prvoj stativi", udario loptu glavom iz sve snage, ali je bio za malo neprecizan.

Ostaje, za sada, na četiri gola u Partizanu.

Crno-bijeli sve opasniji!

57 - Drama pred golom Slobode, konstantna! Ranković je dva puta "skidao" loptu ispred Škuletića, oba puta poslije centaršuteva sa desne strane, gdje Luka dominira...

Užičani sabijeni u svoj šesnaesterac, grčevito se brane.

59 - Nova šansa za Partizan, pravo niotkud! I vjerovatno neopravdano nedosuđen penal za crno-bijele, poslije starta Rakovića nad Škuletićem u trenutku šuta!

Poslije svega, na terenu je otvorenom rasekotinom na koljenu, ostao da leži Raković, zbog sudara sa svojim neodlučnim golmanom Rankovićem!

Šta se dogodilo?

Sve je počelo tako što je Sloboda izbacila loptu u aut na 30 metara od gola, a Partizan to brzo izveo. Škuletić je pravo iz auta "izbačen" pred Rankovića, s tim da je golman Slobode oklijevao da istrči, a bio je očigledno u poziciji da uhvati loptu prije šuta.

Uplašio se i doveo štopera Rakovića u situaciju da mora da startuje, Raković je u trenutku šuta potkačio Škuletića po stajnoj nozi, Škuletić šutirao pored gola, a Raković uletio u Rankovića i zadobio "gadnu" rasekotinu na koljenu.

Iznet je na nosilima, dok je Škuletić od sudije Dimitrijevića tražio objašnjenje zbog čega nije dosuđen penal nad njim.

Već u sljedećoj akciji, Živković je tukao malo preko gola, dok se stadionom prolomilo kolektivno "jaoo"...

Partizan ne posustaje u ofanzivi, Sloboda više nema kontrolu igre kao u prvom dijelu.

65 - PRIJEČKA! Umalo nehotični gol Drinčića! Vezista crno-bijelih koji je u prethodne dvije goleade svog tima postigao po jedan evro-gol, polušao je da centrira, a umalo se upisao u strijelce. Oštra lopta dugo je letjela i umalo prevarila Rankovića, koji se izvio koliko je mogao, zahvatio loptu rukom i, uz pomoć prečke, spriječio vođstvo Partizana!

68 - Prijeti Sloboda i to ozbiljno! Lukač intervencijom spriječio vođstvo gostiju! Ćovin je, poslije asistencije Okuna, tukao iskosa po zemlji, u "prvi" ugao, ali je Lukač uspio nogom da se odbrani... Prva ozbiljna akcija Užičana u nastavku.

74 - Bride dlanovi Lukača! Mihajlović je sa 25 metara poslao veoma jak udarac ka golu Partizana, lopta je "lelujala" i umalo prevarila Lukača, koji je mogao samo da boksuje! Sloboda se na nekih pet minuta oslobodila velikog pritiska Partizana...

77 - "Bomba" Drinčića! Umalo treći evro-gol Partizanovog veziste u tri utakmice, ali je Ranković izbio loptu u korner. Ovaj šut Drinčića sa 25 metara uslijedio je poslije napada Partizana koji je trajao dva, tri minuta i tokom kojeg je Vulićević bezuspješno slao centaršuteve na peterac, a svaki je bio perfektno izveden.

Štoperi Slobode, ipak, bili su bolji u vazdušnim duelima sa rivalima...

83 - GOL!

Partizan je uspio nekako da probije štit Užičana. Poslije nekoliko šansi u kojima se našao, Škuletić se iz golgetera pretvorio u asistenta i pogodio Ilića u čelo, koji je nečuvan na drugoj stativi postigao gol za erupciju oduševljenja na tribinama!

Sada se lakše diše među 12 i po hiljada navijača...

90 - Još dvije šanse za crno-bijele, koji ofanzivnom igrom praktično brane stečeno vođstvo.

Igraće se tri minuta nadoknade.

90 + 3 - Sudija Dimitrijević nalazi se na iskušenjima u nadoknadi vremena, pa je bio primoran da rezervisti domaćih Grbiću pokaže žuti karton. Grbić je tražio od Dimitrijevića da odsvira kraj susreta.

Posljednja šansa za Slobodu, duga lopta i ispucan fudbal u polje, uz kontru i loš šut Luke...

KRAJ - Partizan - Sloboda 1:0! Poslije dvije ubjedljive pobjede nad Radničkim iz Kragujevca (5:0) i Radom (4:2), Partizan se baš namučio na svom terenu protiv Slobode, ali uspio da zadrži korak za Crvenom zvezdom.

Trka se nastavlja...

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC