• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real - Barsa: Ko će dobiti bitku za vrh?

Večerašnji "El klasiko" na Santjago Bernabeu odlučuje o šampionu Primere. MONDO vas pita ko će pobijediti?

Real i Barselona večeras će od 21 sat na Santjago Bernabeu ukrstiti koplja 168. put u Primeri. "Sudar titana", najbogatijih ekipa koje u svojim redovima imaju i najskuplje pojedince, biće meč nad mečevima, budući da može direktno odlučiti prvaka Primere.

Real je trenutno vodeći na tabeli španske lige sa 70 bodova, dok je Barselona na trećem mjestu sa četiri boda manje.

Madriđani i Katalonci do sada su međusobno odigrali u svim takmičenjima, plus prijateljske utakmice, 258 duela, a Barselona je bila uspješnija - odnijela je 106 pobjeda, Real 94, dok je neriješeno završeno 58 mečeva.

Tim Herarda Martina postigao je i više golova (446), Real 421, a ekipa sa Nou Kampa ostvarila je i više trijumfa na gostujućem terenu - 30 (Madriđani 25).

Ipak, statistika ne mora ništa da znači. Poznavaoci tvrde da je "kraljevski klub" nikad spremniji za titulu, što bi praktično značilo da bi ukoliko dobiju ovaj "El klasiko" već mogli da počnu sa slavljem.

Na drugoj strani igrači Barselone priznaju da ove godine ne briljiraju kao nekih prethodnih, ali da u posljednje vrijeme opet dolaze do svoje prepoznatljive pobjedničke igre, a s obzirom na to da su svjesni da bi porazom umnogome umanjili šanse za titulu, jasno je da će "gristi" do maksimuma.

Oni su i na jedinom duelu ove sezone u Primeri, krajem oktobra odnijeli pobjedu i to na svom stadionu - 2:1.

U posljednjih 10 okršaja ova dva tima u svim takmičenjima, od 18. januara 2012, Real je bio uspješniji. Upisao je četiri trijumfa, Barsa tri, dok su tri duela završena remijem.

Kristijano Ronaldo, koji je poslije duge vladavine Lionela Mesija konačno osvojio "Zlatnu loptu", kao i Geret Bejl, najskuplje plaćeni igrač u istoriji kluba, želi da sva tri boda ovoga puta ostanu na Santjago Bernabeu, ali je pitanje da li će im fantastičan tandem iz rivalskog tabora, Mesi - Nejmar, to i dozvoliti.

Kakvo je vaše mišljenje?

Glasajte u našoj ANKETI!

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/David Ramos)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC