• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A, trebalo je da pređe u Bajern...

Sebastijan Kel najavio je kraj karijere, pošto mu ljeta 2015. istekne ugovor sa Borusijom iz Dortmunda, koji je produžio u nedelju.

Tridesetčetvorogodišnji Kel istakao je da je srećan što će odigrati još jednu sezonu i što će završiti karijeru u klubu kojem se pridružio još 2001. godine.

Zanimljivo je da je njegov transfer iz Frajburga realizovan tek nakon što je potpisao predugovor sa Bajernom i uzeo unaprijed milion i po tadašnjih "dojčmaraka", pa se predomislio i sa puta ka Bavarskoj skrenuo na sjever, ka Rurskoj oblasti.

Novac je vratio kasnije, iste godine...

"Borusija Dortmund, naš veliki tim, navijači i cijeli grad, bili su mi dom godinama", podvukao je Kel u sklopu saopštenja koje je objavio klub.

Ponikao je u Hanoveru, Frajburg mu je bio prolazna stanica, a tekuća sezona mu je trinaesta uzastopna na stadionu Vestfalen.

Sa "milionerima" je osvojio tri titule prvaka Njemačke, uključujući "duplu krunu" 2012. Za nacionalni tim nastupio je 31 put, ali važnija od te cifre su učešća na dva Mundijala (2006, 2010).

Borusija osam kola prije kraja sezone zauzima drugo mjesto na tabeli Bundes lige, a u četvrtfinalu Lige šampiona je izvukla Real Madrid.

(MONDO:Foto: Beta/AP/Martin Meissner)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC