• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBIH: Sarajevo za gužvu u vrhu

Fudbaleri Sarajeva pobjedom protiv Veleža 2:1 u posljednjem meču 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine došli do vrha tabele.

 Sarajevo je pred domaćim navijačima pobijedilo Velež 2:1 i sa 43 boda se izjednačilo na čelu tabele sa Široki, Željezničarom i Zrinjskim.

Velež je pružao dostojan otpor domaćinu sve do 18. minuta. Onda je pogodio Krste Velkovski, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Gosti su bolje otvorili drugi dio. na početku je sjajan gol za izjednačenje postigao Habibović.

Nakon toga krenuli su napadi domaćih i tek poslije dvije tri dobre prilike konačno je savladan golman Veleža. To je u 75. minutu uspjelo Stojčevu za veliko slavlje domaćih navijača.

“Prije svega bi se zahvalio navijačima, danas sam imao osjećaj da nije njih bilo da bi teško došli do pobjede. Mi smo počeli utakmicu kako smo željeli, ali nije bilo tečne igre. Do kraja sezone ima još puno utakmica i moramo ići jednu po jednu utakmicu. Sa slavljem moramo pričekati i nadam se da ćemo na kraju prvi proći kroz cilj. U drugom poluvremenu smo igrali tečnije i to je na kraju rezultiralo našom pobjedom,” rekao je Robert Jarni, trener Sarajeva.

“Znali smo gdje dolazimo. Moram pohvaliti ove sjajne navijače. Atmosfera je bila sjajna i možda je ta podrška na kraju i odlučila utakmicu. Mislim da je individulani kvalitet i dobra igra Sarajeva presudila. Zaslužena pobjeda Sarajeva to moram istaći, ali ja sam zadovoljan igrom svoje ekipe,” rekao je Nedim Jusufbegović, trener Veleža.

REZULTATI 23. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

Sarajevo-Velež 2:1
subota:
Radnik - Slavija 2:0
Rudar Prijedor – Mladost 0:0
Zrinjski – Borac 2:1
Travnik – Čelik 2:0
Vitez – Leotar 2:0
Zvijezda Gradačac – Olimpik 0:2
Željezničar - Široki Brijeg 0:3


TABELA: Široki 43, Željezničar 43,Zrinski 43, Sarajevo 43, Olimpik 39, Borac 38, Velež 33, Čelik 33,Vitez 28, Zvijezda Gradačac 27, Radnik 27,Mladost 23, Travnik 23, Slavija 23, Rudar Prijedor 20, Leotar 9.

(MONDO:Foto :sportsport.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC