• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"El Klasiko": Da li je bio ofsajd, penal...

Pogledajmo još jednom momenat koji je odlučio utakmicu Real - Barselona. Da li je domaćin oštećen ili je sudija Undijano Maljenko bio u pravu?

Real Madrid - Barselona 3:4, uz het-trik Lea Mesija.

Vjerovali ili ne, doslovce ovaj rezultat "predskazao" je bivši fudbaler Liverpula, sada poznati sportski komentator Sten Kolimor, o čemu svjedoči i njegov Twitter nalog.

Međutim, kontroverzan je način kojim se stiglo do ovog ishoda i o tome se priča i jutro poslije utakmice koju je gledala cijela planeta i koja je zaista opravdala nadimak "El Klasiko".

Naime, pri rezultatu 3:2 za Real, do čega se došlo nesporno nepostojećim penalom nad Kristijanom Ronaldom (Dani Alveš ga je sapleo desetak centimetara van kaznenog prostora), kapiten domaćeg tima Serhio Ramos isključen je zbog starta nad Nejmarom, što je uz dosuđeni penal donijelo priliku Lionelu Mesiju da izjednači na 3:3.

Kasnije, sudija Undijano Maljenko dosudio je i treći penal na utakmici, drugi za Barselonu, poslije starta Ćavija Alonsa nad Andresom Inijestom, pa je Mesi trećim golom na susretu postavio konačnih 3:4. Taj penal najmanje je sporan, tj. postojao je, iako nikome nije jasno zbog čega je Alonso tako jako ušao u Inijestu u uglu kaznenog prostora.



Najviše polemike izazvao je onaj detalj iz 65. minuta, kada je dosuđen prvi penal za Barsu, a Ramos isključen.

Po ko zna koji put, pozivajući se na striktna pravila UEFA o kojima valja raspravljati, sudija je duplirao kaznu za jedan potez - dosudio je i penal i isključio igrača, a može se reći da se radi i o trostrukoj kazni, jer Ramosu slijedi i suspenzija.

Svidjelo nam se ovo pravilo ili ne, svjedoci smo da se ono ponavlja iz vikenda u vikend.

Međutim, da li je uopšte bilo faula Ramosa nad Nejmarom i da li je prije svega Nejmar bio u ofsajdu? Pogledajte snimak sporne situacije još jednom, pa nam recite vaše mišljenje o situaciji koja je ponovo podijelila Španiju na dva dijela.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Paul White)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC