• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada je Old Traford uvredama ispratio Fergija

Navijači Mančester junajteda ne mogu ser Aleksu Fergusonu da oproste to što je izabrao Dejvida Mojesa za nasljednika.

Navijač krenuo da se obračuna sa Mojeseom. Redari branili trenera i zastavu.

Činilo se da se situacija na Old Trafordu popravlja poslije pobjeda nad Olimpijakosom u osmini finala Lige šampiona i u Premijer ligi protiv Vest Hema u Londonu.

Samo se činilo...

Navijači Mančester junajteda za tek nešto više od nedjelju dana ispili su dvije čaše žuči. Doživjeli su poraze koji bole mnogo više od neuspjeha. I to oba kod kuće - prvi od tradicionalnog neprijatelja iz Liverpula, a drugi od gradskog rivala Mančester sitija. Upravo ti klubovi nikada nisu bili dobrodošli na Trafordu, a sada su se širili i šepurili poslije tri data i nijednog primljenog gola.

"Građani" Junajtedu nisu dali ni nadu, jer su derbi otvorili golom Edina Edžeka već u prvom minutu. Poslije je bilo sve lakše. Dok je Siti igrao, na tribinama Old Traforda gomilao se bijes navijača.

Bio je usmjeren ka jednom čovjeku - Dejvidu Mojesu.

Foto: Guliver/Getty Images/ Alex Livesey

Dok je zamišljen sa pogledom koji je nestajao u daljini gledao mučenje svojih pulena i kako nekada moćna i neustrašiva vojska lagano podiže bijelu zastavu, sa tribina je mogao da čuje salve uvrede. Uglavnom su bile upućene njemu.

Pravio se da ih ne čuje, ali su postajale sve glasnije i jasnije. Atmosfera oko klupe Mančester junajteda bila je krajnje neprijatna i prijetila je da se ne završi samo na verbalnim prozivkama.

Ko zna kako bi se sve okončalo da obezbjeđenje oko klupe nije bilo u pripravnosti kada je krupan momak, bez vrata i kose, ali sa podignutim pesnicama krenuo prema Mojesu.

Dok se menadžer "crvenih đavola" sa rukom na ustima pravio da ne primećuje šta se događa samo nekoliko metara sa njegove desne strane, redari su imali grdnih problema da zaustave gomilu mišića u naletu. Bila je to scena koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Pobješnjeli fan podržan je od mnogih za taj postupak, neki su se smješkali, ali je većina samo zabrinuto gledala u pravcu terena, gdje je agonija fudbalera postajala sve veća.

Veliki derbi došao je da pogleda i Aleks Ferguson.

Koliko je ser Aleks u prethodne skoro tri decenije dobio ovacija i aplauza na Old Trafordu... Vodio je "đavole" do najvećih pobjeda, a i porazi su mu lako opraštani. Ali, ima nešto što navijači nisu mogli da mu oproste.

Mojesa!

Nevjerovatno, ali u utorak uveče i Ferguson je bio meta uvreda navijača Junajteda. Čak ni veliki Fergi nije ostao pošteđen. "Red devilsi" ne mogu da mu oproste nasljednika i zašto je baš njega izabrao, pritom zaboravljajući kakav je i koliko dug trnovit put imao i sam Ferguson kada je sjeo na klupu Junajteda krajem osamdesetih godina prošlog veka.

Foto: Guliver/Getty Images/ Alex Livesey

Ali, vremena su se promijenila. Firma sa Old Traforda ne trpi više neuspjehe, a njih je u ovoj sezoni bilo previše. Ne trpe ih ni navijači, pomalo razmaženi i uljuljkani silnim trofejima.

Kada je Dejvid Mojes postavljen za novog menadžera, u čast Aleksa Fergusona i njegovog izbora na tribini je postavljena velika parola na kojoj je pored lika novog trenera pisalo: "Izabran" (The Chosen One). I ona se u utorak našla na udaru navijača. Pristalice Junajteda pokušale su da je uklone, međutim redarska služba opet je reagovala i sačuvala zastavu.

Ostala je da "krasi" tribinu...

Derbi je završen, a problemi za Mančester junajted postaju sve teži i teži. Možda se i preko ovog poraza pređe, jer ko zna zbog čega je Mojes ne tako davno izjavio: "Ne brinem za svoju budućnost u Mančester junajtedu".

Navijači misle da je Mojes više nema u klubu...

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/ Alex Livesey)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC