• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodina čuva Kup

"Ćurani" savladali OFK Beograd u gostima 2:1 i mirno čekaju revanš polufinala Kupa na svom terenu.

Prva utakmica polufinala Kupa Srbije za sezonu 2013/14. donijela nam je odličan fudbal!

OFK Beograd je ugostio branioca trofeja, Jagodinu, ali nije uspio da ostvari željeni rezultat. Iskustvo je presudilo.

Gosti su slavili 2:1 i mirniji će dočekati revanš 9. aprila na svom stadionu.

"Ćurani" su uoči utakmice najavljivali da se neće lako odreći trofeja i da sa pobjedničkim ambicijama dolaze u Beograd, a to su potvrdili već od starta utakmice.

Prvi napad uspješno su realizovali i poveli u 3. minutu golom Miloša Lepovića. Dugačko dodavanje na desni bok prihvatio je Milan Đurić, zatim je oštro centrirao u peterac "romantičara", a tamo Aleksandar Pešić bio brži od Jovice Vasilića. Njegov šut iz "klizećeg", međutim, odbranio je golman domaćih, ali je na loptu natrčao Lepović, koji nije imao težak zadatak da zatrese mrežu.

Rani pogodak potpuno je "otvorio" utakmicu. Igralo se u brzom tempu, a OFK Beograd je uspio da izjednači već u 17. minutu, kada je Dejan Dražić majstorski uposlio Milana Gajića, koji je iskosa po lijevoj strani uspio da pošalje loptu pored Anđelka Đuričića.

Vidjelo se u prvom poluvremenu da obje ekipe žele pobjedu, ali je drugi djo utakmice počeo dosta opreznijom igrom i jednih i drugih.

Prvu šansu u tom periodu meča imao je Ivica Jovanović, kada se u 54. minutu odlično oslobodio čuvara na ivici kaznenog i šutirao u dalji ugao, ali je lopta otišla malo pored gola Jagodine.

Pet minuta kasnije zaprijetio je i Darko Micevski udarcem sa 20 metara, a odličnom paradom istakao se iskusni Anđelko Đuričić.

U 66. minutu utakmice zbog žustrog protesta kod sudije isključen je trener OFK Beograda Zlatko Krmpotić kao i još jedan član stručnog štaba "romantičara".

Prvi napad gostiju u drugom poluvremenu viđen je u 61. minutu, a njemu je "kumovao" defanzivac OFK Beograda Saša Zdjelar, koji nije dobro zahvatio loptu u namjeri da je pošalje što dalje od svog gola. To je iskoristio Pešić i sa leve strane uspješno pronašao Filipa Arsenijevića na drugoj stativi. Fudbalera Jagodine pokušao je da uklizavanjem blokira Vasilić, ali je zakasnio...

Poslije tog gola gosti su se povukli i svesno prepustili posjed lopte "romantičarima". Takva taktika mogla je skupo da ih košta, ali je u dva navrata okvir gola bio saveznik "ćurana", pa da na Karaburmi imaju za čim da žale. Posebno kada se ima u vidu podatak da je OFK Beograd izveo 11, a Jagodina samo jedan korner (i to u 87. minutu).

Drugi polufinalni par Kupa Srbije čine Spartak i Vojvodina, a oni će svoj prvi meč igrati od 18 časova u Novom Sadu.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC