• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prošli "na navijače", sad će morati bez njih!

Bazel će četvrtfinale Lige Evrope igrati pred praznim tribinama protiv Valensije, zbog incidenata njegovih navijačia u Salcburgu.

Fudbaleri Bazela, 3. aprila, igraće pred praznim tribinama u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope, protiv Valensije.

Razlog - incidenti koje su njegovi navijači pravili u revanšu osmine finala, u Salcburgu.

Opšti utisak je bio da je Bazel taj meč dobio "na navijače", odnosno do velikog preokreta sa desetoricom na terenu dobio tek kada su huligani gađali pomoćnog sudiju flašom punom vode, zbog čega je glavni arbitar, Nemac Manuel Grafe, povukao obje ekipe s terena.

Kada su se igrači vratili, Bazel je sa igračem manje, 1:0 pretvorio u 1:2 i računajući prvi meč koji je završen bez golova, otišao dalje.

Dalje će morati bez pomoći svoje, inače, veoma bučne i organizovane navijačke grupe.

UEFA je rigorozno kaznila crveno-plave iz Švajcarske, koji su ne tako davno pred praznim tribinama "Marakane" pobijedili Crvenu zvezdu (1:2), u 2. kolu grupne faze Lige UEFA (danas Lige Evrope). Bilo je to u novembru 2005. godine.

Šta se dogodilo u revanšu u Salcburgu? Poslije 0:0 u gostima, domaći tim demontirao je goste koji su još od 9. minuta igrali sa desetoricom, zbog isključenja Mareka Suhija. Njega je Grafe možda i prestrogo poslao u svlačionicu, poslije čega je uslijedila totalna ofanziva Red Bula i gol Žonatana Sorijana u 22. minutu.

Osam minuta kasnije, prilikom kornera za Salcburg, pored sudije je proletjela puna flaša vode i to sa "viseće" tribine stadiona, zbog čega je Grafe povukao igrače s terena.

Kada je meč nastavljen, Salcburg je nastavio sa ofanzivom, ali Bazel uspio iz bukvalno dva šuta u okvir gola za 90 minuta, da postigne dva pogotka (Marko Štreler 50, Gaston Sauro 60) i izbori plasman dalje.

Salcburg je eliminisan uprkos 21 šutu ka golu gostiju od kojih je sedam išlo u okvir gola, dok je Bazel prošao dalje iz šest pokušaja ka golu, od kojih su dva išla u okvir!

U ostalim utakmicama, AZ Alkmar sastaje se sa Benfikom, Lion igra protiv Juventusa, a Porto sa Seviljom. Sve utakmice igraju se 3. odnosno 10. aprila, poslIJe čega slIJedi novi žrIJeb, za polufinale (24. april - 5. maj). Finale je zakazano za 14. maj, na stadionu "Juventus Arena" u Torinu.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC