• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Džek, bježi od Vengera ako hoćeš da uspiješ"

Džek Vilšer morao bi što prije da ode iz Arsenala, ako želi da pokaže koliko vrijedi, tvrdi bivi igrač tog kluba Stjuart Robson.igrače.

Čudno, ali istinito - iako je Stjuart Robson bivši ljubimac navijača Arsenala, on smatra da bi mladi Džek Vilšer morao što prije da napusti taj klub ukoliko želi da pokaže svoj pun potencijal.

Mlada zvijezda engleskog fudbala, koja lagano ulazi u hronične probleme sa povredama trenirajući kod "profesora" Arsena Vengera, u isto vrijeme bila je žestoko kritikovana od strane legendarnog Pola Skolsa. Kultna figura Mančester junajteda, komentarišući utakmicu Premijer lige u kojoj je Arsenal odigrao 2:2 sa Svonsijem na "Emirejtsu", rekao je da Vilšer ništa nije napredovao od kada je imao 17 godina.

Sada ima 22...

Robson, za razliku od Skolsa, za to ne kritikuje Vilšera, već - Vengera!

"Džek Vilšer bi mogao da postane fudbaler svjetske klase. Gledao sam ga dok je bio dječak i on je definitivno nevjerovatan igrač. Slažem se sa Polom Skolsom, u pravu je, Džek nije napredovao u mjeri u kojoj je to bilo očekivano. Ali...", rekao je Robson i dodao:

"Nedostaje mu discipline u igri. On insistira na tome da lopta dolazi kod njega, zadržava je i onda ulazi u gomilu duela, mora da startuje previše često. Tu nema discipline. A, otkuda to dolazi? Od menadžera... Venger mora da ubijedi Džeka koja je njegova uloga na terenu, da svake sekunde zna šta je potrebno da uradi i zašto to radi, a zašto nešto ne treba da radi. Recimo, zašto ne treba da drži loptu".

Robson očigledno nije ljubitelj Vengerovog lika i djela, sudeći prema sljedećoj izjavi.

"Džek povremeno djeluje mrzovoljno. Zašto je mrzovoljan? Zato što mu je menadžer mrzovoljan kraj aut linije i to nikada niko nije rekao. Ako bi Džek bio vođen od strane pravog menadžera, ako bi mu bilo objašnjeno šta su prave fudbalske vrline, razvio bi se brzo u fudbalera svjetske klase. Prema mom mišljenju, Arsen Venger nije taj čovjek".

Vilšer je u posljednje vrijeme povezivan sa prelaskom u Barselonu, koja je za kratko vrijeme uzela Arsenalu tri velike zvijezde - Tijerija Anrija, Seska Fabregasa i Aleksa Songa. Međutim, nisu se sva trojica usrećila tamo. Najviše je napravio Fabregas, ali ni to nije stiglo odmah, Anri je igrao i davao golove, ali ne u mjeri u kojoj je to radio u Arsenalu (to je bilo i teško očekivano), dok Songa retko kada viđamo na terenu.

Robson to nije komentarisao, samo je podvukao da je transfer pravi izbor za Vilšera.

"Kao i mnogi igrači koji su otišli negdje prije njega, možda je i za Džeka rješenje da promijeni sredinu. Štaviše, mislim da će u nekom trenutku morati da ode iz Arsenala. Ako Arsenal ne promijeni menadžera i ne dođe neko ko će unijeti disciplinu u igru tima, onda ni Vilšer nikada neće postati ono što može na 'Emirejtsu'", kaže Robson i dodaje:

"Da me ne shvatite pogrešno, Arsenal bi bio pravi klub za Vilšera ukoliko bi došao pravi menadžer. Isto koliko sada nije".

Robson, vezista, igrao je za Arsenal od 1981. do 1986. godine i za to vreme zabilježio 186 utakmica, uz 21 pogodak. Po završetku igračke karijere probao je da se bavi menadžerskim poslom, ali mu nije išlo. Sada povremeno radi kao stručni komentator.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Clive Brunskill )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC