• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenac hoda 800 kilometara zbog Partizana

Vatreni navijač Partizana iz Slovenije krenuo je pješke na put dug 800 kilometara da bi gledao crno-bijele u Beogradu.

Bata Živojinović kao oficir Gvozden u filmu “Lepa sela lepo gore” sa ponosom je izgovorio rečenicu “Ja sam drugu titu išao na sahranu 350 kilometara peške”, ali ovaj poduhvat iz filma nadmašiće jedan Slovenac i to zbog ljubavi prema jednom klubu - Partizanu.

Gregor Okiljević krenuo je 15. marta iz Idrije u Sloveniji s jednim ciljem - da prepješači oko 800 kilometara i 4. aprila stigne u Beograd kako bi gledao košarkaše Partizana na meču Evrolige.

“Za sada sve ide po planu i nadam se da ću na vrijeme stići i gledati meč. Veliki sam navijač Partizana, a dan nakon košarke pratiću i utakmicu fudbalera Partizana i Vojvodine”, rekao je Okiljević koga su novinari “Glasa Srpske”, našli u Prnjavoru u Bosni i Hercegovini, gdje se zaustavio da preahne kod rodbine svoje supruge poslije 430 kilometara pješačenja.

Ovaj dvadesetdevetogodišnji vozač hitne pomoći odavno ima želju da sa tribina podrži crno-bijele, a svoj poduhvat je osim voljenom klubu, posvetio svom sedmomjesečnom sinu Luki, koji će kad poraste imati šta da priča svojim drugarima.

“Razmišljam, dok putujem, kako on napreduje, da li je zdrav, ali i s kakvim zadovoljstvom ću mu za nekoliko godina pričati o svemu što doživljavam tokom ovog putovanja. Svugdje sam lijepo dočekan, u Prijedoru čak s harmonikom, u Banjaluci sam se takođe družio sa prijatnim ljudima, mladima širokog srca i iskrenih želja da uspijem. Slično je i u Prnjavoru”, rekao je za “Glas Srpske” Okiljević.

U Sloveniji, kako kaže, ima hiljade navijača Partizana, mnogi njegovi prijatelji navijaju za crno-bijele, ali nisu mogli da vjeruju šta je Gregor spreman da uradi za voljeni klub.

“Neki od mojih prijatelja i poznanika nisu mi vjerovali kada sam im otkrio plan da idem do glavnog grada nekadašnje zajedničke države. Mislili su da se šalim, ali sada sam ih uvjerio da to nije bila obična kafanska priča", rekao je Okiljević.

Pred njim je još mnogo kilometara, ali kako kaže, upornost i ljubav prema klubu su jači od svih napora i nedaća.

U rukovodstvu Partizana, kako prenosi “Glas Srpske”, već su upoznati sa dolaskom neobičnog gosta, vjernog navijača i čovjeka koji ne zna za prepreke, pa mu pripremaju poseban doček.

(MONDO, Foto: Glas Srpske)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC