• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tole o sudijama: Griješili su, ali nenamjerno

Predsednik FSS uvjerava da će svaki sudijski previd na utakmicama Superlige biti adekvatno kažnjen. "Niko tu nikome neće ništa oprostiti", poručuje.

"Svima nam je, naravno, regularnost na prvom mjestu i Fudbalski savez Srbije čini sve da obezbijedi ravnopravne uslove za sve aktere", izjavio je u intervjuu "Sportu" prvi čovjek srpskog fudbala Tomislav Karadžić.

Temperatura na superligaškim utakmicama dodatno će ove nedelje biti podgrijana oštrom Partizanovom kritikom na račun sudija. Kritike iz Humske nisu se pokazale neutemeljenim, jer je nadležni Odbor Saveza sankcionisao čak pet arbitara zbog previda u prethodnim kolima.

Karadžić je otkrio da do četvrtka uveče nije pročitao saopštenje Partizana, ali je i izrazio zabrinutost zbog takvih i sličnih postupaka klubova.

"Ponovo se krenulo sa komentarisanjem suđenja i bojim se da to ne postane alibi za neostvarene rezultate. Da se, ipak, razumijemo - grešaka je u prethodnih nekoliko kola bilo i sigurno da će biti skrenuta pažnja svim ljudima koji su odgovorni za taj dio posla da greške svedu na najmanju moguću mjeru".

"Ono što, takođe, svi znamo je da su i greške sastavni dio fudbalske igre i da ne treba odmah spočitavati lošu namjeru. Uvjeren sam, dakle, da one nisu namjerne, ali svima ćemo skrenuti pažnju da tih grešaka bude što manje, kao i da sve počinjene greške moraju biti adekvatno sankcionisane. Niko tu nikome ništa neće oprostiti", poručio je Karadžić.

Odbora za analizu suđenja Fudbalskog saveza Srbije izrekao je mjere sankcije Miodragu Gogiću, Igoru Paunoviću, Dejanu Dimitrijeviću, Ivanu Mrkiću i Milanu Miniću.

Karadžić je prokomentarisao i poruku iz Zajednice Superlige, kojom je razjašnjeno da se ta organizacija ne osjeća prozvanom Partizanovim saopštenjem.

"Svima nam je, naravno, regularnost na prvom mjestu i Fudbalski savez Srbije čini sve da obezbijedi ravnopravne uslove za sve aktere. A što se tiče Zajednice, u više navrata sam rekao da se rukovodstvo klubova mora baviti svojim poslom, da imaju tim i igru koja će im omogućiti da ostvare zacrtani cilj. Nadležne institucije i organi su tu da obezbijede regularnost takmičenja", dodao je predsjednik FSS.

Terzić: Partizan se obraća Savezu

"Ne osećamo se prozvanim kada je u pitanju saopštenje Partizana. Sve što traže crno-bijeli u interenciji je Fudbalskog saveza Srbije. Sve je 'pod kapom' rukovodstva naše fudbalske organizacije", rekao je Zvezdan Terzić, predsjednik Zajednice klubova Jelen Superlige.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC