• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan juri posljednji voz za TOP 8

Crno-bijeli u petak gostuju Lokomotivi Kubanj (17.00), sa teoretskim šansama za plasman među osam najboljih.

Pobjeda Galatasaraja (6-6) nad Bajernom (5-7) ostavila je košarkašima Partizana (3-8) teoretsku nadu da bi mogli da se nađu među najboljih osam timova Evrope.

Međutim, da bi se plasirali u četvrtfinale Evrolige, crno-bijeli će morati da pređu trnovit i težak put. Ne samo da će morati da pobijede u svim utakmicama do kraja, već će to morati da urade i sa odgovarajućom razlikom.

Prvi veliki izazov igrača Duška Vujoševića na tom putu biće gostovanje Lokomotivi Kubanj (petak, 17.00). Od ruskog tima izgubili su u Areni 31. januara, rezultatom 81:87.

"Došli smo u Krasnodar da odigramo bez kalkulacija protiv veoma jake ekipe, čiji sponzor su godinama Železnice Rusije i koja nema finansijskih limita. Ove sezone su napravili stvarno dobar tim. Kada smo se sastali u Beogradu imali su blagonaklono suđenje, tako da su se očito i kao klub izborili za respekt u svim segmentima", rekao je trener Partizana.

Vujošević je ocijenio da je Lokomotiva (5-6) odličan napadački tim, sa jasno izraženom željom da se plasira među osam u Evropi. Sa druge strane, istakao je i da njegova ekipa već sada razmišlja i o značaju meča protiv Cedevite (ponedeljak, 20.45).

"Normalan je taj njihov cilj da prođu među osam najboljih. Mi ćemo pružiti najviše što možemo, ali važnost utakmice protiv Cedevite upućuje nas na to da razmišljamo i korak unaprijed, što inače nije praksa", dodao je Vujošević.

Milenko Tepić, jedan od najiskusnijih igrača Partizana, konstatovao je da je Partizan "objektivno van trke za plasman među osam", ali je i najavio borbu do kraja.

"Borićemo se za svaki poen do kraja takmičenja, kao da nam od toga zavisi plasman u četvrtfinale", rekao je on.

REZULTATI 12. KOLA:

Grupa E:

Anadolu Efes - Laboral Kuća 79:105
Unikaha - Olimpijakos 80:63

U petak:

Fenerbahče - Armani (19.30)
Barselona - Panatinaikos (20.45)

TABELA: Barselona 11/0, Armani 8/3, Panatinaikos 6/3, Olimpijakos 6/6, Fenerbahče 5/6, Unikaha 5/7, Laboral Kuća 3/9, Anadolu Efes 2/10.

Grupa F:

CSKA - Bajern Minhen 77:70
Žalgiris - Galatasaraj 72:84
Makabi - Real Madrid 76:77

U petak:

Lokomotiva Kuban - Partizan (17.00)

TABELA: CSKA 10/2, Real Madrid 10/2, Makabi 7/5, Galatasaraj 6/6, Lokomotiva 5/6, Bajern 5/7, Partizan 3/8, Žalgiris 2/10.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC