• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vječita" trka, borba za Evropu i opstanak

Napetost u Jelen Superligi je sve veća. Pored uobičajene borbe Crvene zvezde i Partizana za vrh, vodi se i trka za mjesto u Evropi, kao i za opstanak.

Poslije prvih mečeva polufinala Kupa Srbije, za vikend se nastavlja Jelen Superliga utakmicama 21. kola.

Nema izraženog derbija, ali očekuje nas nekoliko veoma uzbudljivih duela.

Lider na tabeli, Crvena zvezda, pokušaće da se osveti Voždovcu za jesenji poraz (0:1), koji će ostati upamćen po sramnom skidanju dresova fudbalerima, kao i da upiše 11. pobedu u nizu.

Samo pobedom crveno-bijeli će, u slučaju da Partizan savlada OFK Beograd, uspjeti da zadrže bod prednosti u odnosu na šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

U prethodnom duelu sa "romantičarima", crno-bijeli su slavili 2:0, a na Omladinski stadion dolaze sa ulogom favorita i zbog toga što je njihov domaćin u sredu igrao prvi polufinalni meč Kupa Srbije protiv Jagodine, u kojem je poražen 1:2.

Pokazao je mladi tim Zlatka Krmpotića u tom duelu da ima veliku želju i talenat, ali je iskustvo Jagodinaca presudilo. Pitanje je koliko je poraz istrošio "romantičare" što fizički, a što psihički, jer su imali nekoliko odličnih šansi i dva puta pogođen okvir gola.

Poslije trke za čelo tabele veliku pažnju privlači i borba za treće mjesto, odnosno plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope naredne sezone.

Iza "vječitih" trenutno je Čukarički sa 35 bodova. Novi Pazar ima 34, a mestu na međunarodnoj sceni nadaju se i u Nišu, Jagodini i Novom Sadu, pošto četiri boda zaostatka nije veliki minus.

Jagodina i Vojvodina imaju priliku da izađu u Evropu i kroz kup takmičenje, pošto je na pomolu repriza prošlosezonskog finala, u kojem su slavili "ćurani".

Kao što smo napisali, Jagodina je u prvom meču polufinala bila uspješnija od OFK Beograda u gostima, dok je Vojvodina na svom terenu nadigrala Spartak i slavila 1:0, iako je rezultat mogao da bude ubjedljiviji.

Dok su su "ćurani" i "lale" koncentrisani i na Kup, u Radničkom iz Niša, Novom Pazaru i Čukaričkom svim snagama bore se za treće mesto na tabeli.

Gledajući trenutnu tabelu u najboljoj poziciji su "brđani", ali sitacija bi mogla da se promijeni već u nedjelju.

Raspored 21. kola spojio je čak četiri od pomenutih pet timova, tako da Novi Pazar ima odličnu šansu da pobjedom u Ivanjici, protiv pretposljednjeg Javora, preuzme treće mesto.

Čukarički gostuje u Jagodini, a Vojvodina je domaćin Radničkom iz Niša, pa je moguće da poslije tih duela neko i ispadne iz dalje borbe za Evropu.

Velika uzbuđenja do kraja sezone čekaju nas i kada su u pitanju timovi iz "donjeg doma".

"Fenjeraš" Rad je promijenio trenera, umesto Aleksandra Jankovića angažovan je Stevan Mojsilović, i "građevinari" sa velikim ambicijama putuju u Užice, gde im je rivla Sloboda Point, ekipa koja takođe brine brigu o ostanku među najboljima.

Od trenutno ugroženih timova, najlakši posao, na papiru, ima Donji Srem, koji dočekuje Radnički 1923. Ipak, Kragujevčani bi porazom značajno zakomplikovali sebi situaciju, tako da sigurno ne dolaze opušteno u Pećince.

Javor, takođe, igra na svom terenu, ali protiv zahuktalog Novog Pazara, koji za sobom ima tri pobjede u nizu.

Vjerovatno najrasterećeniju utakmicu ovog vikenda odigraće Spartak i Napredak, tako da bi od tog duela trebalo očekivati goleadu. I jedni i drugi nalaze se na sigurnoj udaljenosti od zone ispadanja, ali ne toliko bezbjednoj da im pobjeda ne bi značila.

Dakle, sve ekipe imaju motiv da osvoje tri boda, utakmice su podjednako podijeljene na dva dana (četiri u subotu, četiri u nedelju), tako da nam ostaje još da se nadamo lijepom vremenu tokom vikenda i ispunjenim tribinama.

Kakva je, takva je, ali bolju od ove lige nemamo...

PAROVI 21. KOLA:

Subota:

Donji Srem - Radnički 1923 (14.30)
Javor - Novi Pazar (14.30)
Sloboda Point - Rad (17.00)
Crvena zvezda - Voždovac (17.30)

Nedjelja:

OFK Beograd - Partizan (14.30)
Jagodina - Čukarički (17.00)
Napredak - Spartak (17.00)
Vojvodina - Radnički Niš (19.00)

TABELA: Crvena zvezda 47, Partizan 46, Čukarički 35, Novi Pazar 34, Vojvodina 30, Jagodina 30, Radnički Niš 30, Voždovac 26, Spartak 25, Napredak 24, Radnički 1923 21, Sloboda 20, OFK Beograd 18, Donji Srem 17, Javor 17, Rad 15.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC