• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Sarajevu respekt, ali mi se pitamo

Trener Borca Vinko Marinović i iskusni prvotimac Vladan Grujić saglasni da će u subotu (17 h) crveno-plavi dati maksimum za pobjedu nad Sarajevom.

Derbi 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se u subotu u 17 sati u Banjaluci, gdje na noge izabranicima Vinka Marinovića dolazi Sarajevo, koje ove sezone ima najviše ambicije na oba fronta.

Tim Roberta Jarnija, koji u svojim redovima ima čak trojicu bivših igrača Borca (Nemanja Bilbija, Vule Trivunović, Bojan Puzigaća) u srijedu je izbacio Željezničar iz Kup BiH i sa ogromnim samopouzdanjem dolazi na Gradski stadion kako bi ostao u trci za "duplom krunom".

Šef struke crveno-plavih ima veliki respekt za Sarajevo, koje po njegovom mišljenju i pojedinačno i timski ima najbolju ekipu u šampionatu.

"Sarajevo je jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi, pojedinačno takođe a imaju i jako široku klupu, koja može da ih pokrije na svim pozicijama. Gledali smo njihovu utakmicu u Kupu BiH sa Željezničarom i analizirali njihovu igru. Ko god istrči na Gradski stadion biće velika prijetnja za našu mrežu", izjavio je Marinović novinarima u Trofejnoj Sali Gradskog stadiona.

Prema njegovim riječima, recept za derbi je da njegov tim bude hrabar, disciplinovan i skoncentrisan tokom svih 90 minuta.



"Moramo izići hrabro i disciplinovano na teren, moramo da budemo izuzetno skoncentrisani jer u ovim derbi mečevima uvijek odlučuju oni najsitniji detalji. Daćemo sve od sebe, motiva nam ne nedostaje i uvjeren sam da ćemo dati maksimum i uz malo sreće, koja bi mogla da nam se vrati iz nekih prethodnih utakmica, pobijedimo ekipu sa Koševa".

Marinović je dodao da je jedini nedostatak gostiju činjenica da su još neuigrana ekipa.

"Oni su najkvalitetniji u srednjem redu i napadu i tu će biti najopasniji. Mada ne mogu da kažem da su u odbrani slabi, ali smo primjetili da igraju na mahove. Imaju periode dobre igre, ali i trenutke gdje nisu na najvišem nivou zbog neuigranosti", rekao je trener Borca i podvukao da će imati problema da sastavi ekipu za sutrašnji derbi.

ŽURŽINOV NE IGRA ZBOG RADNE DOZVOLE?

"Imamo kadrovskih problema jer je Nebojša Runjić ponovo osjetio bolove u leđima, na Miloša Markovića zbog poznatih razloga i dalje ne računamo, a dogodio se i problem sa Igorom Žuržinovim, koji zbog radne dozvole takođe najvjerovatnije neće igrati. Ostali 'stranci' mogu da nastupe jer su u proceduri dobijanja papira".

Vezista Borca Vladan Grujić, koji je u karijeri nosio i dres Sarajeva, odigrao je sijaset ovakvih utakmica.

"Derbi kao derbi, ne treba nam poseban motiv. U ime igrača Borca mogu da kažem da jedva čekamo da utakmica počne! Pogotovo što na Gradskom stadionu u posljednjim utakmicama igramo jako dobro, ako ne računamo startni poraz od Mladosti. Uprkos dobroj igri osvojili smo samo četiri boda i nadam se da će nam se situacije iz prethodnih mečeva vratiti protiv Sarajeva. Obećavam da ćemo dati sve od sebe i nadam se da će i rezultat biti povoljan. Bez obzira na činjenicu da Sarajevo ima dobar tim, mi se pitamo u Banjaluci", rekao je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Prije 10 godina Sarajevo je u Banjaluci vodilo sa 2:0, ali je Borac poslije preokreta stigao do sva tri boda. Tada je dva pogotka ekipi sa Koševa postigao upravo Grujić.

"Sjećam se te utakmice, to mi je jedna od ljepših uspomena u karijeri. Oni su vodili, mi okrenuli...Ja sam dao dva gola, jedan iz penala, a jedan je pogodak postigao Marko Maksimović i pobijedili smo. Ne bih volio da se slična stvar ponovi sutra zbog stresa, radije bih da do trijumfa dođemo lakšim putem", uz osmijeh je naglasio Grujić.

TRADICIJA

Borac i Sarajevo su dosad odigrali 21 utakmicu i međusobni skor je izjednačen - oba tima ostvarila su po osam pobjeda uz pet neriješenih ishoda. Gol razlika je malo na strani koševske ekipe - 25:23.

Međutim, u Banjaluci je Borac neprikosnoven protiv Sarajlija - šest pobjeda, tri remija i samo jedan poraz na Gradskom stadionu uz gol-razliku 13:5.


Jedini neuspjeh Banjalučani su doživjeli prije četiri i po godine, tačnije 29. novembra 2009. kada je Sarajevo minimalcem savladalo Borac (0:1). Strijelac jedinog pogotka bio je Muhamed Džakmić u 62. minutu.

PREMIJER LIGA BiH, 24. KOLO

Subota (15.30 h):

Leotar - Željezničar
Olimpik - Travnik
Čelik - Vitez
Borac - Sarajevo (17 h, TV Arena sport 1)

Nedjelja (16.30 h)

Mladost - Zvijezda
Slavija - Zrinjski
Široki Brijeg - Radnik
Velež - Rudar (15.30 h)

TABELA: Široki 43, Željezničar 43, Zrinski 43, Sarajevo 43, Olimpik 39, Borac 38, Velež 33, Čelik 33,Vitez 28, Zvijezda Gradačac 27, Radnik 27, Mladost 23, Travnik 23, Slavija 23, Rudar Prijedor 20, Leotar 9.

(tekst i foto: N.Š./MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC