• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul nudi nove ugovore petorici startera!

Danijel Staridž, Filip Kutinjo, Džordan Henderson, Glen Džonson i Džon Flanagan, svima će biti ponuđen nastavak saradnje uz bolje uslove.

Liverpul je poslije dugo vremena u šampionskoj trci.

Bez obzira kako se sve završi, engleski mediji navode da će američki vlasnici kluba narednog ljeta ponuditi produžetak ugovora uz bolje uslove čak petorici igrača.

To su Danijel Staridž, Filip Kutinjo, Džordan Henderson, Glen Džonson i Džon Flanagan.

"Fenway Sports Group", firma iza koje stoje vlasnici kluba, ima stav da se tokom sezone ne pregovara oko novih ugovora ni sa igračima, ni sa menadžerom Brendanom Rodžresom, koji će takođe sjesti za sto kada bude završena sezona, jer mu ugovor ističe 2015. godine.

Ta politika prekršena je ove sezone zbog specifičnosti situacije oko Luisa Suareza, kada je Urugvajac nešto prije Božića produžio ugovor sa "redsima" na četiri i po godine, pa je tako izbjegnuta mogućnost da prošlog januara kaže: "Zbogom!" i ode, a interesenata je bilo, ima i biće mnogo.

Prioritet će naravno imati Staridž, koji je došao na "Enfild" u januaru 2013. godine, praktično kao višak u Čelsiju, a onda pokazao da je klub iz Londona "debelo" pogriješio. Staridž je ove sezone postigao 23 gola na 27 mečeva, a 34 pogotka ima na 43 nastupa od kada je plaćen Čelsiju 14 miliona evra.

Staridž trenutno zarađuje 70.000 evra nedjeljno, dok je Suarezu data astronomska plata od 250.000 evra, pa je logično da engleski reprezentativac dobije veliku povišicu, uz produžetak na još godinu, dvije, u odnosu na aktuelni istek ugovora (2018).


Više novca trebalo bi da dobije i plejmejker Kutinju, koji je potpisao petoipogodišnji ugovor prije 13 mjeseci, ali sa platom od "svega" 47.000 evra. Igrama od dolaska iz Intera, ovaj Brazilac potvrdio je da zaslužuje povišicu, kao i Henderson koji je počeo svaku od 31 utakmice Liverpula ove sezone. Kod njega nije samo plata problem, već i istek aktuelnog ugovora - 2016. godina nije toliko daleko.

Džonson je sa 29 godina najstariji od igrača koje očekuju pregovori, ali s obzirom na to da nema mnogo kvalitetnih desnih bekova na tržištu, pa ni u cijeloj Premijer ligi, Rodžers ima namjeru da ga zadrži u klubu, iako je Džonson tokom cijele karijere kuburio s povredama.

Flanagan, opcija Liverpula na lijevom beku, ima ugovor samo do 2015. godine i, ako se to ne promijeni, on će naredne zime moći da potpiše za drugi klub bez obeštećenja, što "redsi" ne žele da dozvole.

Rodžers u posljednje vrijeme u superlativima priča o Flanaganu.

(MONDO, foto: Beta/AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC