• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Arsenal da ostane u trci?

Arsenal je osvojio samo bod na dva meča i san o tituli je po mnogima završen, dok Mančester siti derbi dočekuje nakon pobjede nad Junajtedom.

Ishod večerašnjeg derbi meča 32. kola Premijer lige mogao bi i definitivno da izbriše Arsenal iz trke za dugo čekani trofej.

"Tobdžije" od 18.30 u Londonu igraju protiv Mančester sitija i pobjeda im je imperativ.

Međutim, trenutna forma ekipe Arsena Vengera nije ohrabrujuća po navijače, a na to su bitno uticale i povrede.

Francuz se, ipak, ne predaje lako:

"Šampioni se uvijek trude da ustanu kada padnu, a mi danas imamo idealnu priliku da pokažemo takav mentalitet", izjavio je Venger u najavi derbija.

"Siti je favorit, kao što su favoriti Čelsi i Liverpul, ali mi moramo da razmišljamo kako da smanjimo zaostatak za njima. Na našem stadionu smo pokazali mnogo dobrih stvari u svim utakmicama, pa vjerujem da možemo to i ovaj put, odnosno na gostima zadamo velike probleme. Sve ćemo, kao i uvijek, učiniti da pobijedimo", dodao je Francuz.

Mančester siti je poslije eliminacija iz Lige šampiona i FA kupa pojačao tempo u prvenstvu - Fulam je savladan 5:0, a nemoćni gradski rival Junajted 3:0.

Zadovoljan je naravno trener Manuel Pelegrini, ali kao i dosad on upozorava da najteža iskušenja tek slijede, a Arsenal je najbolje moguće zagrijavanje za mečeve protiv Liverpula i Čelsija, dva najveća konkurenta za titulu.

Prošle sezone "građani" su sa dva pogotka do poluvremena riješili pitanje pobjede na gostovanju kod Arsenala, a ove sezone su na svom Etihadu slavili velikih 6:3.

Ti rezultati su dodatan razlog za optimizam u redovima gostiju.

"Počeli smo nedjelju odličnom pobjedom u gradskom derbiju, a sada je želimo isto tako završiti. Za naše navijače velika je stvar na tako impresivan način savladati Mančester junajted, ali duel s Arsenalom jednako je važan u borbi za titulu", naglasio je Pelegrini, koji opet ne može da računa na najboljeg napadača ekipe, povrijeđenog Serhija Aguera, a manjih problema imao je i David Silva, ali bi trebalo da se on nađe startnoj postavi gostiju.

"Iza Arsenala su dvije slabe utakmice (poraz od Čelsija i remi sa Svonsijem), ali to nas ne smije zavarati, jer i dalje je riječ o odličnoj ekipi sa nizom kvalitetnih individualaca. Niko ne može da dođe na Emirejts stadion i misli da će mu biti lako. Potpuno smo svjesni da moramo odigrati utakmicu na najvišem nivou. Ne mislim da je ovo odlučujuća utakmica za nas, kao što se najavljuje u medijima, jer do kraja prvenstva svi vodeći klubovi moraju igrati međusobno i rasipati bodove, te je još daleko odluka o prvaku", istakao je Pelegrini.

(MONDO, foto: Beta/AP/Matt Dunham)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC