• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako Dauda hoće da igra za Švedsku - slobodno

Selektor Nigerije Stefen Okečukvu Keši tvrdi da napadač Crvene zvezde mora da stekne ime ili bar pokaže dobru volju da želi da igra za "Super orlove".

Abiola Dauda je za svojih 26 godina postigao 60 golova na 190 utakmica za švedski Kalmar i Crvenu zvezdu, ali za sada nije nijednom dobio priliku u reprezentaciji Nigerije.

Dobre igre i golovi u Superligi, gdje je ove sezone pronašao put do mreže 12 puta u 25 nastupa u crveno-bijelom dresu, bar što se nigerijskih medija tiče, uvrstile su ga u krug kandidata za put u Brazil, na Mundijal.

Ali...

Tako ne misli i selektor "Super orlova", Stefen Okečukvu Keši. Bivši štoper, a sada prvi čovjek nigerijske reprezentacije, hladnokrvno je odgovorio na pitanje o tome šta misli o mogućnosti da Dauda, ipak, izabere da igra za reprezentaciju Švedske.

Poslije sedam godina provedenih u Švedskoj, gdje je igrao za Selvesborg i potom jači Kalmar, Dauda je nedavno stekao pravo da postane državljanin te zemlje, što je i iskoristio. U ovom trenutku, mogao bi da bira za koga će nastupati, pod preduslovom da poziva bude.

Da li će poziv stići s nigerijske strane? Teško je reći, poslije Kešijeve izjave...

"Ako hoće da igra za Švedsku, može da ide i radi ono što mu se radi. Ja ne poznajem Abiolu Daudu. On bi prvo morao da jasno kaže da li želi da igra za Nigeriju, uopšte", oštro je pričao Keši i dodao:

"On je taj koji bi trebalo da stupi u kontakt sa Fudbalskim savezom Nigerije ili sa mnom lično. Mi se uvijek trudimo da tražimo nove igrače za reprezentaciju i pružamo priliku novim licima, naročito ako se radi o igračima koji su rano otišli u Evropu".

Keši je naveo primjer Fegora Ogudea, koji je takođe igrao daleko od Nigerije, u Norveškoj, u Valerengi...

"Fegor je bio u Valerengi, u Norveškoj, kada smo ga 'pokupili'. Sada je na Daudi da se odluči i izabere za koju reprezentaciju želi da igra i koju zemlju da predstavlja, a onda neka nam se javi", rekao je Keši, dok ostaje nejasno da li je igrač taj koji bi trebalo sebe da pozove u reprezentaciju ili prvo nacionalni savez stupa u kontakt s igračem i stavlja mu do znanja da se s njim računa.

U ovom slučaju, čitajući šta je Keši rekao za portal "All Nigeria Soccer", stiče se utisak da prvo Dauda mora da javi selektoru da hoće da igra za reprezentaciju, da bi ga ovaj uopšte uzeo u razmatranje za neka buduća okupljanja.

Krajnje čudna situacija u kojoj se nalazi napadač Crvene zvezde...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC