• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Kagava počeo i pokrenuo Junajted!

Sa Šinđijem Kagavom na terenu, Huan Mata dobio je nekoga s kim "može" da igra, a Vejn Runi lopte iz kojih može da pogađa: Junajted - Aston Vila 4:1!

Mančester junajted - Aston Vila 4:1 (2:1), u utakmici koja je počela i podrškom i "hejtom" prema Dejvidu Mojesu, ali koja je završena preubjedljivom pobjedom "đavola" s ozbirom na to šta je viđeno na terenu.

Ipak, jedna stvar nije sporna, a to je uticaj Šinđija Kagave na igru posrnulog giganta čijeg menadžera sve veći broj ljudi želi da vidi daleko od "Old traforda". Japanac je povezao redove Junajteda, odigrao par dobrih lopti sa Huanom Matom, namjestio izjednačujući gol, a potom poslao ključni pas za vodeći pogodak domaćeg tima i tako pokazao da, u ovom Mančesteru, mora da igra!

Uz dva pogotka Vejna Runija, s kojima je izbio na četvrto mjesto vječne liste strijelaca Premijer lige, Junajted je doša do jako važna tri boda i rezultatski deklasirao goste, koji su preko nespretnog Kristijana Bentekea imali dvije velike šanse da naprave dramu ove sunčane subote.

Benteke je jednom promašio "cijeli" fudbal, sam pred Davidom De Heom, a onda u vazdušnom duelu koji je dobio protiv povratnika u tim, kapitena Junajteda Nemanje Vidića, stigao do lopte i glavom je sa pet metara poslao preko prečke.

Što nije Belgijanac, jeste Meksikanac.

Zamijenivši Runija u finišu utakmice, Havijer "Ćićarito" Ernandez je za kratko vrijeme na terenu ušao u šansu i dao gol za konačnih 4:1, a sve na pas Adnana Januzaja.

I u prvom poluvremenu, pri rezultatu 1:1, Aston Vila imala je dvije jako dobre prilike da drugi put povede, poslije lijepog gola koji je dao Ešli Vestvud u ranoj fazi utakmice i koji je ukazao na to da borbena gotovost u redovima Junajteda već dugo nije na visokom nivou.

Mojes je stigao do prve pobjede na Old Trafordu u premijer ligi od 28. januara (Kardif, 2:0). U međuvremenu, Fulam 2:2, Liverpul 0:3, Mančester siti 0:3. Računajući i gostovanja, na kojima Mojesu i "đavolima" ide bolje ove sezone, Junajted je uspio da sakupi 12 od mogućih 18 bodova u prethodnih šest kola.

Sada im, sa 54 boda u džepu, slijede gostovanja Njukaslu i Evertonu.

Aston Vila i ovog puta ostala je bez pobjede na gostovanjima, gdje se nije radovala od 1. januara ove godine (Sanderlend, 0:1), ali je tim Pola Lamberta i dalje dovoljno daleko od zone ispadanja. Da je Benteke bio malo pribraniji, mogli su Vilijani da odu, možda, i sa bodom kući.

SEMAFOR
0:1 Vestvud, 13
1:1 Runi, 20
2:1 Runi, pen 45
3:1 Mata, 57
4:1 Ernandez,90+1

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Alex Livesey)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC