• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina igra sezone, "petarda" Voždovcu

Najljepša igra Crvene zvezde u dosadašnjem toku sezone, uz pet lijepih pogodaka.

Nakon jesenjeg poraza od Voždovca, fudbaleri Crvene zvezde ostali su i bez bodova i dresova, koje su navijači zahtijevali da skinu već na terenu. U tom trenutku zaostajali su za Partizanom šest poena.

U subotu uveče, pred 16.250 posjetilaca "Marakane", igrači Slaviše Stojanovića dokazali su da nisu zaboravili "zmajevima" to popodne na Vračaru. Pobijedili su ih i zadržali prvo mjesto na tabeli.

CRVENA ZVEZDA - VOŽDOVAC 5:1 (4:0)

Golovima Dragana Mrđe (dva), Abiole Daude, Nenada Milijaša i Darka Lazovića, lider Superlige nije ostavio rivalu ni trunku nade da bi ponovo mogao da iznenadi.

Tim Zorana Milinkovića bio je u većem dijelu utakmice idealan rival crveno-bijelima za podizanje forme, što je dokazala i neskrivena ljutnja Daude kada je Slaviša Stojanović odlučio da ga izvede iz igre. Međutim, u subotu uveče niko nije imao ni pravo, a ni razlog da mu prigovara.

Stojanović je ušao u klupsku istoriju, kao trener koji je vodio Crvenu zvezdu do 11. uzastopnih prvenstvenih trijumfa. Takvim učinkom prestigao je Valtera Zengu, a njegov tim moraće još dugo da pobjeđuje ako hoće da dostigne Zvezdu Slavoljuba Muslina, koja je od februara do juna 2000. godine "vezala" 17 pobjeda.

Pobjednik je odlučen već poslije 32 minuta igre. Pogocima Milijaša, Daude i Darka Lazovića stavili su do znanja i protivniku i gledaocima da će bodovi ostati u Ljutice Bogdana...

Na poluvremenu, na semaforu je pisalo 4:0 (golom Dragana Mrđe), a katastrofa "zmajeva" bila je nagoviještena. Međutim, nije se dogodila.

Odlučni da se ne umore previše, crveno-bijeli su počeli drugo poluvrijeme defanzivno opredijeljeni. Gosti su im zaprijetili u 54. minutu, golom Danila Sekulića. Odgovor na taj pogodak stigao je brzo, već u 63. minutu, još jednim pogotkom Dragana Mrđe, poslije velike greške štopera gostiju Aleksandra Vasiljevića "Satare".

Prvi je pogodio Nenad Milijaš, iz daljine, u 17. minutu.

VIDEO

Potom je, 12 minuta kasnije, Abiola Dauda iskoristio dodavanje Dragana Mrđe sa desne strane i duplirao vođstvo!

VIDEO

Naredni, treći gol, postigao je Darko Lazović, u 32. minutu. Crveno-bijeli su kaznili potpuno defanzivni pristup Voždovca novom akcijom u kaznenom prostoru "zmajeva". Miloš Ninković je dodao do Čačanina, koji je iz blizine desne stative postigao svoj prvi gol ove sezone.

VIDEO

Najbolje proljećno poluvrijeme domaćih krunisano je još jednim, četvrtim golom u mreži Nemanje Supića. Pogodio je Dragan Mrđa u 44. minutu, na dodavanje Abiole Daude. Utrčao je u kazneni prostor i ubacio loptu u mrežu ispred Vasiljevića.

VIDEO

Jesenas, na Vračaru, bilo je 1:0 za Voždovac, poslije čega su se dogodili mnogi lomovi u Upravi i igračkom kadru crveno-bijelih.

U međuvremenu, tvorac te pobjede Nenad Lalatović otišao je iz Voždovca u Napredak, a naslijedio ga Zoran Milinković, koji je do dolaska u Ljutice Bogdana osvojio deset od mogućih 15 bodova ovog proljeća.

ZVEZDA: Bajković - Pečnik, Kelhar, Pavićević, Mijailović - Kovačević, Milijaš, Lazović, Ninković - Dauda, Mrđa.

VOŽDOVAC: Supić - Dukić, Dragović, Vasiljević, Projić - Božić, Sekulić, Babović, Marušić, Obradović - Pavićević.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC