• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruka, penal, Mesi, nova pobjeda Barse!

Espanjol - Barselona 0:1, golom Mesija sa bijele tačke. Domaći završili utakmicu sa desetoricom i fudbalerom u ulozi golmana.

Fudbaleri Barselone dobili su još jedan gradski derbi sa Espanjolom, zahvaljujući desetom penalu koji je dosuđen ove sezone u njihovu korist.

Za razliku od nekih prethodnih, oko ovoga nije bilo dileme - postojao je!

Havi Lopez rukom je "sklonio" loptu Nejmaru, poslije jednog vazdušnog duela, a Lionel Mesi bio siguran izvođač. U 76. minutu postigao je osmi gol u posljednje četiri utakmice za četvrtu pobjedu Barse u nizu.

U 31. kolu Primere: Espanjol - Barselona 0:1 (0:0).

Espanjol, koji je utakmicu završio sa desetoricom, zbog isključenja golmana Kika Kasilje i to u trenutku kada su već bile načinjene tri izmjene, doživio je osmi poraz u posljednjih deset gradskih derbija uz samo dva remija. Posljednji put, "španci" su pobijedil i "katalonce", 2009. godine.

Večernji rasplet u 31. kolu, u kojem Atletiko Madrid gostuje Atletik Bilbau (20.00), a Real Madrid dočekuje Rajo Valjekano (22.00), Barselona čeka sa 75 bodova, dva više od Atletika i pet od Reala.

U prvom poluvremenu, Nejmar je imao dvije fantastične prilike za gol, a na drugoj strani obrukao se Pici, koji je sam pred Pedrom Pintom tukao preko gola.

To je do kraja ostala jedina šansa za Espanjol, koji se veći dio drugog poluvremena branio i možda bi se odbranio da Garsija nije igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Koji minut kasnije, Mesi je istrčao pred Kasilju i krenuo da ga lobuje, pa je i golman Espanjola igrao rukom gdje ne smije i za to dobio crveni karton.

Opremu rezervnog golmana obukao je Garsija i kao prinudno rješenje među stativama imao dvije sjajne intervencije. U jednom trenutku, suočen oči u oči sa rezervistom Aleksisom Sančezom, Garsija je "skinuo" lob pokušaj Čileanca.

Ipak, sa desetoricom na terenu, Espanjol nije uspio da stvori bilo kakvu neprijatnu situaciju pred golom Barselone, koja je i prije pogotka Mesija sa bijele tačke mogla da povede preko štopera Đerara Pikea.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC