• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova "nula" Borca, i Jarni nezadovoljan

Nakon remija Borca i Sarajeva, niko u taboru Banjalučana i Sarajlija nije pretjerano zadovoljan jednim bodom.

Treneri oba tima smatraju da su, bolje rečeno, izgubili po dva boda odigravši 0:0.

Banjalučani, već po običaju, nisu uspjeli da trijumfuju pred svojim navijačima. Bio je ovo peti uzastopni premijerligaški meč u kojem crveno-plavi nisu stigli do pobjede na Gradskom stadionu, a četvrti u nizu u kojem fudbaleri Borca nisu postigli ni gol!

Posljednji put publika u Banjaluci radovala se pobjedi svojih ljubimaca prije skoro tačno pet mjeseci! Bilo je to 30. oktobra prošle godine, kada je Borac teškom mukom savladao "fenjeraša" Leotar sa 1:0.

Poslije derbija sa Sarajevom, novi trener tima iz Platonove ulice Vinko Marinović u izjavi za TV Arena sport rekao je da ne može biti zadovoljan bodom.

"Opet nismo trijumfovali, iako smo silno željeli pobjedu. Imali smo šanse, ali nismo ih iskoristili. Čestitam momcima na zalaganju. Mislim da smo bili bliži pobjedi, naročito u drugom poluvremenu, ali smo ponovo odigrali 0:0. Još jednom nam se desilo da nismo uspjeli da iskoristimo naše šanse", istakao je Marinović.

Još nezadovoljniji podjelom bodova bio je gostujući šef stručnog štaba, Robert Jarni.

"Ne mogu biti zadovoljan bodom. Znali smo da nas čeka dobra, čvrsta ekipa, ali za pobjedu i prvo mjesto na tabeli treba pokazati mnogo više na terenu. Neki igrači će morati da se zamisle, jer ovako više ne možemo nastaviti. Moramo igrati mnogo čvršće, bolje i nadam se da ćemo već u sljedećoj utakmici odigrati tako", poručio je hrvatski stručnjak.

Borac će u nastojanjima da se domogne mjesta koje vodi na međunarodnu scenu u narednom kolu igrati sa Slavijom u Istočnom Sarajevu.

"Sve je i dalje otvoreno. Idemo Slaviji da pokušamo nadoknaditi izgubljeno na našem terenu", rekao je trener Banjalučana.

Sarajevo sada gleda u leđa gradskom rivalu Željezničaru.

"Ništa se posebno nije promijenilo u vrhu tabele. Još šest utakmica je do kraja, mala je bodovna razlika, tako da ništa još nije završeno", optimista je Jarni.

Željezničar je prvi sa 36 bodova, Sarajevo ima 44, a Široki 43, uz utakmicu manje. Slijede Zrinjski takođe sa 43 boda i meč manje, Olimpik ima 40, Borac 39…

(MONDO, foto: MONDO/B. Jakovljević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC