• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni Arsenal, ni Siti - šansa za Liverpul

Ako u nedjelju na Enfildu pobijedi Totenhem, Liverpul će biti lider Premijer lige.

I posljednja prilika za Arsenal je propuštena.

"Tobdžije" su imale šansu da se pobjedom nad Mančester sitijem, jednim od tri konkurenta, vrate u trku za šampionsku titulu, ali je duel završen bez pobjednika - 1:1 (0:1).

Rezultat koji najviše odgovara Liverpulu. "Redsi" će u nedjelju, kada na svom Enfildu dočekuju Totenhem, biti u prilici da trijumfom materijalizuju subotnji kiks Čelsija i remi Arsenala i Sitija. Liverpul će u slučaju pobjede biti prvoplasirani tim na tabeli.

Arsen Venger će i ovu sezonu ostati bez trofeja u Premijer ligi. Ekipa ponovo nije izdržala pritisak i sa samo pet bodova u posljednja četiri kola definitivno ostaje samo sa teoretskim šansama. "Tobdžije" su na četvrtom mjestu sa 64 boda iz 32 utakmice, za Sitijem zaostaju tri boda, ali imaju i dva meča više, Liverpul sa utakmicom manje bježi im četiri boda, dok trenutni lider Čelsi ima pet bodova prednosti.

Šansa postoji, ali Arsenal kao prvak za sezonu 2013/2014 djeluje kao nemoguća misija za francuskog stručnjaka i njegove pulene.

Hrabro je odigrao londonski tim protiv Sitija, pogotovo u drugom poluvremenu kada je kranuo na "sve ili ništa". Nije dobio sve, ali jeste bod, s obzirom da je poslije prvih 45 minuta bio u zaostatku.

David Silva je bio strijelac za goste. Španac je poveo kontru u 18 minutu, sa desne strane se sjurio u sredinu i poslao pas prema Edinu Džeki koji je prodirao po lijevom krilu. Udarac reprezentativca Bosne i Hercegovine bio je snažan i "za dlaku" neprecizan. Džeko je pogodio stativu, ipak, lopta odbila pravo na nogu Slivu, koji je nespretno, ali srećno poslao u mrežu.

Arsenal je uzvratio u 53. minutu. Lukas Podolski je ubacio u sredinu, a Matije Flamini iz prve pogađa donji lijevi ugao gola Džoa Harta. Bio je to prvi gol koji su "građani" primili još od meča sa Čelsijem 3. februara. Hart je bio nesavladan 562 minuta.

Neki minut kasnije Podolski propušta veliku šansu za potpuni preokret, a na drugoj strani Jaja Ture je imao priliku da donese slavlje Mančester sitiju.

Konačnih 1:1 je i najrealniji ishod derbija...

(MONDO, Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC