• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan po navici na Karaburmi - pobjeda!

Crno-bijeli pobijedili OFK Beograd 2:0 u 21. kolu JSL i ponovo se približili Crvenoj zvezdi. Strijelci Vasiljević (autogol) i Ilić.

Nepobjedivost Partizana u duelima sa OFK Beogradom se nastavlja....

"Parni valjak" je trećom brzinom prošao kroz Karaburmu i zasluženo stigao do tri boda i pete uzastopne pobjede.

OFK Beograd - Partizan 0:2 (0:1)!

Crno-bijeli su poveli autogolom Nikole Vasiljevića u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, a trijumf je osigurao Saša Ilić u 56. minutu, 119. prvenstvenim golom za Partizan, čime je izbio na prvo mjesto vječne liste strijelaca.

"Valjak" u stopu prati Crvenu zvezdu i razlika između "vječitih rivala" u borbi za titulu šampiona je i dalje bod u korist crveno-bijelih. Sa druge strane, OFK Beograd je doživio peti uzastopni poraz i već osam utakmica ne zna sa pobjedu.

"Romantičari" su u opasnoj zoni, na pretposljednjem mjestu, i predstoji im teška borba za opstanak.

Partizan je prilično rutinski odradio posao protiv rivala koji mu po svemu sudeći prija. OFK Beograd od 2006. godine do danas nije uspio u duelima sa Partizanom da osvoji niti jedan bod. "Romantičari" su izgubili svih 16 utakmica i jednu u Kupu Srbije.

Posljednju pobjedu protiv "parnog valjka" zabilježili su 9. septembra 2006, kada je u Humskoj bilo 1:0, a tri mjeseca kasnije na Karaburmi meč je okončan bez pobjednika 1:1.



Bila je to posljednja sezona u kojoj Partizan nije uspio da osvoji titulu prvaka. I ukupan bilans ubjedljivo je na strani crno-bijelih. Aktuelni šampion je od 118 prvenstvenih duela dobio 68 i samo 22 izgubio.

Nisu crno-bijeli briljirali u 21. kolu, ali su odigrali taman toliko da pobjedu nijednog trenutka drugog poluvremena ne dovedu u pitanje. Uprkos preskakanju igre i nepovezanosti, Partizan je apsolutno kontrolisao dešavanja na terenu. I iz takvog izdanja gosti su stvorili nekoliko odličnih prilika, ali su do vođstva stigli tek u drugom minutu sudijskog produžetka prvog poluvremena i to nakon velike greške Vasiljevića, koji je loše reagovao na prvoj stativi i prevario Zlatka Zečevića.

VIDEO

I drugi gol pao je poslije prekida.

Drinčić je izveo korner, a nakon skoka Vojislava Stankovića vrlo lijepo se "na stativi" snašao Saša Ilić.

VIDEO

Petar Škuletić i Predrag Luka su pogađali prečku, Andrija Živković, Darko Brašanac i Vladimir Volkov nisu iskoristili prilike iz kategorije stopostotnih.

Plan Partizana je ispunjen, a pohod ka tituli nastavlja se narednog vikenda kada u Humsku stiže Vojvodina. Crno-bijeli će na tom meču poslije duže vremena biti kompletni, jer se u tim vraćaju suspendovani Nikola Ninković (kazna četiri utakmice), Danko Lazović (dvije utakmice) i Branislav Trajković (jedan meč).

OFK BEOGRAD:
Zečević, Vasilić, Planić, Vasiljević, Obradović, Zdjelar, Pilipović (od 60' Micevski), Gajić (od 84' Stanisavljević), Čavrić, Paločević (od 46' Ješić), Dražić.

PARTIZAN:
Lukač, Vulićević, Obradović, Stanković, Volkov, Drinčić, Brašanac, Luka (od 66' Malbašić), A. Živković (od 90+1 Grbić), Škuletić, Ilić (od 78. Pantić).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC