• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema krize za fanove BiH, ide se na Mundijal

Brojni navijači BiH već su rezervisali aranžmane za odlazak na Mundijal u Brazil uprkos činjenici da ovo zadovoljstvo košta najmanje deset hiljada KM.

Nema krize u BiH, bar sudeći prema interesovanju ljudi iz BiH za odlazak u Brazil na Svjetsko prvenstvo.

Uprkos teškoj materijalnoj situaciji u BiH i činjenici da se 48 odsto stanovništva nalazi na rubu siromaštva, brojni građani ove zemlje priuštiće si dalek i skup put u Brazil da bi gledali utakmice “zmajeva”.

U turističkim agencijama u BiH zadovoljno trljaju ruke i ističu da prodaja aranžmana za odlazak na sve tri utakmice BiH u grupnoj fazi idu jako dobro.

U agenciji “Everest” koja je uspjela osigurati čarter let i avionski prevoz u samom Brazilu, točnije od Rija do Salvadora i natrag, kažu da su prodali više od polovine od ukupno 340 aranžmana koji koštaju oko 10.000 KM.

“Naši navijači u našem programu će imati noćenje s doručkom, i to osam noći u Riju i pet noći u Salvadoru. U oba grada organizirat ćemo BH FAN ZONU, u njoj će biti povoljnije cijene hrane i pića s programima koje će osmisliti naš partner iz Brazila', izjavio je za Fenu vlasnik agancije Everst Eldin Kurbašić, dodavši da u ovaj aranžman nisu uključene karte za utakmice.

'Polazak je 13. 6. iz Sarajeva, Zagreba, Osla, Kopenhagena, Geteborga i Štokholma za Pariz. U posljepodnevnim satima letimo za Rio gdje ćemo gledati našu reprezentaciju u dvoboju s Argentinom na legendarnoj Marakani. Deveti dan se iz ovog grada selimo u Kujabu gdje BiH igra s Nigerijom. Nakon utakmice idemo za Salvador gdje će "Zmajevi" igrati treću i nadamo se ne posljednju utakmicu na ovom prventstvu', rekao je Kurbašić.

Najjeftinija je spomenuta varijanta od 9.380 KM odnosno 5.025 eura, za koju postoji 40 mjesta. Ti gosti će biti smješteni u hotelima od tri zvjezdice, kao i sljedeća 82 mjesta, koji će svoj aranžman platiti 10.490 KM.

U Riju će 150 navijača BiH biti smješteni u hotel s tri zvjezdice, a u Santijagu sa četiri, taj aranžman košta 10.680 KM. Nešto je skuplja varijanta za 28 gostiju koji će biti smješteni u "Ibis Dumont" u Riju i "Bahia Oton" u Salvadoru, i taj aranžman košta 11.385 KM.

Najskuplja varijanta je za one koji će biti smješteni u hotele sa četiri zvjezdice, "A. Copacabana" u Riju i "Sotero" u Santijagu, i njih 40 će najluksuzniju varijantu platiti 14.299 KM.

Dino Imamović iz agencije Sol Azur izjavio je da u ponudi trenutno imaju aranžmane za utakmicu Bosna i Hercegovina - Argentina koja će biti odigrana 15. lipnja u Rio de Žaneiru.

Jeftinija opcija predviđa redovni let iz Zagreba, preko Lisabona, Sao Paola, do Rio de Žaneira, i košta 1.999 eura bez taksi, dok aranžaman s polaskom iz Sarajeva preko Istanbula, Sao Paola, do Rio de Žaneira košta 2.199 eura, bez taksi. Aranžmani uključuju tri noćenja s doručkom u Rio de Žaneiru u hotelu s tri zvjezdice, a u ponudi su i skuplji aranžmani koji uključuju smještaj u hotelima s četiri i pet zvjezdica.

'Interes je veliki i već je prodano dosta aranžmana, a uskoro ćemo imati i ponudu za sve tri utakmice koje reprezentacija Bosne i Hercegovine igra u grupnoj fazi', istakao je Imamović.

Adnan Čengić, referent za grupna putovanja u agenciji Centrotours, rekao je da u ponudi imaju aranžmane čarter-letovima za jednu, dvije i tri utakmice. Aranžman za utakmicu Bosna i Hercegovina - Argentina uključuje čarter-let i dva noćenja u Rio de Žaneiru u hotelu s tri zvjezdice i košta 2.355 eura, bez taksi, a u ponudi je i aranžman za dvije utakmice, Brazil - Hrvatska i BiH - Argentina, koji uključuje čarter-let, te tri noćenja u Rio de Žaneiru i dva u Sao Paolu, a košta 3.199 eura, bez taksi.

Najjeftiniji aranžman za sve tri utakmice Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi košta 4.500 eura i, osim čarter- leta za Rio de Žaneiro, uključuje čarter- letove za Kujabu i Salvador, gdje reprezentacija BiH igra utakmice protiv Nigerije i Irana.

Direktor agencije M97 Adnan Kaljanac kazao je da su već prodali 20 aranžmana za utakmicu Bosna i Hercegovina - Argentina. Aranžmani uključuju četiri noćenja u Rio de Žaneiru, a koštaju od 2.100 do 2.400 eura, bez taksi.

Državljanima Bosne i Hercegovine nije potrebna viza za putovanje u Brazil u trajanju do 90 dana.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Alexandre Loureiro)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC