• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španski derbi i trenutak istine za Junajted

U utorak se igraju prvi četvrtfinalni mečevi Lige šampiona: Barselona - Atletiko Madrid i Mančester junajted - Bajern Minhen.

Mančester junajted je od odlaska Aleksa Fergusona u velikom problemu, ali mnogo toga moglo bi da bude ispravljeno plasmanom u polufinale Lige šampiona.

Ne toliko zbog činjenice da se slavni klub našao među četiri najbolja u Evropi (gde ga nije bilo od sezone 2010/11), koliko zbog toga što bi prolaz u polufinale značio da je eliminisan akutelni osvajač Lige šampiona i trenutno najdominantniji klub na Starom kontinentu.

Malo ko vjeruje da je to moguće, ali fudbal nas je naučio da se čuda dešavaju..

Navijači Junajteda ohrabljeni su posljednjom partijom svog tima, koji je u subotu konačno nekoga "razbio" - Aston Vilu 4:1.

Bajern je proteklog vikenda odigrao 3:3 protiv Hofenhajma, ali taj rezultat sigurno neće zavarati skaute engleskog kluba, pošto je titula u Bundesligi već osvojena, pa je Pep Gvardiola rasteretio igrače i na teren poslao kombinovani sastav.

Tradicija u međusobnim duelima ova dva tima je za nijansu više na strani Bavaraca, koji su slavili tri puta, dok je Mančester pobijedio u dvije utakmice, a pet ih je završeno neriješeno.

Svakako najznačajniji okršaj Bajerna i Mančester junajteda je finale Lige šampiona 1999. godine, kada su Englezi u posljednjim minutima utakmice na Kamp Nou preokrenuli rezultat i pobijedili 2:1.

Ipak, posljednji put kada su igrali jedni protiv drugih, 2010. takođe u četvrtfinalu Lige šampiona, Bajern je bio uspješniji zbog gola više u gostima. U Mančesteru je Junajted slavio 3:2, a u Minhenu Bajern 2:1.

Bajern je u prethodnom kolu izbacio Arsenal (2:0, 1:1), dok je Junajted na svom terenu nadoknadio poraz od Olimpijakosa. Poslije 0:2 u Grčkoj bilo je 3:0.

"Biće težak dvomeč, od prvog minuta moramo da igramo na vrhunskom nivou. Protiv Mančester junajteda morate da budete oprezni ili ćete izgubiti. U ovakvim utakmicama forma ne igra važnu ulogu. Oni su u prošlom kolu prvo izgubili od Olimpijakosa, pa ga pobijedili na svom terenu. U medijima se provlači priča da Junajted nije u dobroj formi, ali stigli su do četvrtfinala", upozorava Arjen Roben.

Kapiten Bajerna Filip Lam istakao je da to što se prvi meč igra na Old Trafordu neće biti velika prednost Englezima.

"Idemo u Mančester da igramo napadački fudbal i da postignemo golove. Mislim da nije mnogo važno ako prvu utakmicu igrate na gostujućem terenu. Najvažnija stvar je da postignemo golove uoči revanša na našem stadionu", smatra Lam.

Veliki problem za Mančester junajted je izostanak povrijeđenog Robina Van Persija, dok će Bajern biti bez, takođe povrijeđenog, Tijaga Alkantare.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Alexander Hassenstein )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC