• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Partizana: Hoću malo i za publiku

Marko Nikolić se, na neki način, izvinio navijačima Partizana zbog drugog poluvremena meča protiv OFK Beograda. Partizan u narednom kolu kompletan!

Partizan je bez mnogo muka, sigurno, gotovo rutinski preskočio još jednu prepreku u borbi za titulom.

OFK Beograd nije bio dorastao protivnik crno-bijelima koji, istina, nisu mnogo dodavali gas, osjećajući da je rival u konopcima i da je grogiran.

Nešto manje od dva dana poslije meča na Karaburmi, koju je Partizan dobio 2:0, trener crno-bijelih Marko Nikolić je uputio neku vrstu izvinjenja navijačima srpskog šampiona, koji su dobrano ispunili stadion kod Bogoslovije (možda bi i više da je domaćin otvorio još jednu tribinu).

"Zadovoljan samo ozbiljnošću, taktičkom disciplinom, odigrali smo pametno i zrelo, kako i treba da igramo. Ali, zbog publike na tribinama mi je žao što nismo napravli dvije-tri akcije više u tom drugom poluvremenu. Mi jesmo zadovoljili sebe, odigrali smo pametno, ali je ostao malo nedorečen utisak. U takvim situacijama, pogotovo kad vodimo 2:0, moramo da mislimo i na gledaoce na tribinama. Ne mora uvijek da se postigne gol, ali bar da se naprave dvije-tri lijepe akcije...", jedina je zamjerka koju Nikolić ima da uputi igračima.

Predstojećeg vikenda pred Partizanom je novi izazov. U Humsku dolazi Vojvodina, u bitno izmijenjenom sastavu nego jesenas, uostalom i bez Marka Nikolića na klupi "lala". Upravo su Nikolić, i Petar Škuletić, Branislav Trajković i Miroslav Vulićević učestvovali u pobjedi Vojvodine nad Partizanom (2:1) jesenas. Zanimljivo, tada je vodeći gol za Vojvodinu postigao bivši igrač Partizana Marko Živković (autogol), koji je sada desni bek Vojvodine.

Nikolić na taj meč ne gleda sa posebnom emocijom. Sve je to, kaže, dio posla. A ne vjeruje ni da će igrači Vojvodine biti posebno motivisani baš zbog njega, već da će biti motivisani zato što će željeti pobjedu u borbi za Evropu.

"Ja se time ne opterećujem. Vojvodinu uvažavam i respektujem. Znam koliko Vojvodina može, ali znam koliko može i Partizan, koji polako postaje ozbiljan tim. Povratkom svih igrača u pogon očekujem da podignemo nino naše igre za stepenicu više i da tu utakmicu odigramo sa mnogo energije, motiva, kvaliteta", rekao je Nikolić.

PRVI PUT KOMPLETNI!

Prvi put od početka proljećnog dijela sezone, Marko Nikolić može da računa na sve igrače. Vraćaju se "kažnjenici" - Danko Lazović i Nikola Ninković (pauze zbog crvenih kartona), Branislav Trajković je odradio kaznu zbog žutih kartona...

Da li misli da će kod doskorašnjih igrača Vojvodine (Vulićević, Trajković, Škuletić) postojati neka vrsta psihološke barijere, jer će igrati protiv svog dojučerašnjeg kluba?

"Neee, to su sve profesionalci. Znate, ja volim predigre u tom nekom smislu, iako razumijem da je to interesantno medijima. Oni rade svoj posao, oni su igrači Partizana i sa velikom emocijom igraju za Partizan. Postaji i ono nepisano pravilo da igrači odigraju najbolje baš protiv kluba iz kojeg su došli. Pa, ako tako bude i sada svi ćemo biti zadovoljni",
istakao je Nikolić.

Za Vojvodinu smatra da je zadržala kvalitet, iako je otišla grupa igrača koja je nosila igru, potencirajući mlade i talentovane igrače, ali i neke iskusnije poput Nina pekarića, Lazara Veselinovića, Envera Alivodića...

"Nisam siguran da je Vojvodina sada manje kvalitetna, možda je ova ekipa malo neiskusnija u odnosu na onu od jesenas", ocijenio je Nikolić.

(Vladimir Sukdolak, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC