• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atletiko ispunio cilj, a mogao je i više!

Madriđani u prvom duelu četvrtfinala Lige šampiona uspjeli da ostanu neporaženi u Barseloni, a mogli su i da pobijede.

Atletiko Madrid i Barselona odigrali su ove sezone četiri utakmice i sve četri završene su bez pobjednika!

Poslije remija u dvomeču Superkupa Španije (1:1 i 0:0) i u prvenstvenom duelu igranom u Maridu (0:0), u utorak uveče u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, na Kamp Nou je bilo 1:1.

Gosti su poveli fantastičnim pogotkom Dijega u 56. minutu, a izjednačio je Nejmar u 71. poslije majstorskog dodavanja Inijeste.

Bio je to jubilarni 50. dvomeč španskih klubova u evro-kupovima.

ATLETIKO MADRID: Kurtoa - Huanfran, Miranda, Godin, Filipe - Tijago, Gabi - Koke, Arda (77. Rodrigez) - Kosta (Dijego 29), Vilja (Sosa 70).

BARSELONA: Pinto - Alveš, Maskerano, Pike (12. Bartra), Alba - Buskets, Ćavi, Fabregas (68. Sančez) - Iniesta, Neymar - Messi.


Iako i jedni i drugi mogu da budu zadovoljni rezultatom, gosti zbog gola na strani, domaći jer su izbjegli poraz, treneri su dobili nove glavobolje za finiš sezone.

Odbrana Barselone je od ranije okrnjena povredom Pujola, potom i golmana Viktora Valdesa, a kod ljekara će večeras morati i Đerar Pike, koji se povrijedio u 12. minutu.

Poslije njega teren je napustio i najbolji strelac Atletika, roviti Dijego Kosta. Njegov nastup se zbog problema sa koljenom dovodio u pitanje, ali je ipak zaigrao. Izdržao je, međutim, samo do 30. minuta, kada ga je zamijenio Dijego....

Utakmica je počela šansama Davida Vilje, koji je za samo pet minuta dva puta mogao da matira svoj bivši klub. Potom i jednom u finišu prvog poluvremena.

Njegove prilike bile su i najbolje u prvom dijelu meča, jer se igralo vrlo oprezno, uz dosta taktičnog nadmudrivanja.

Dijego Simeone još jednom je pokazao da je veliki trener. Igrači Atletika djelovali su veoma disciplinovano, uigrano i smireno. Vršili su pritisak na rivala čim bi im se približio na oko 30 metara od gola i na kraju su ostvarili ono zbog čega su došli. Ostali su neporaženi, a utisak je da su mogli i još zadovoljniji da se vrate u Madrid.

Sve zasluge za vođstvo Atletika u 56. minutu idu na račun "rezerviste" Dijega, koji je iznenada "opalio" po lopti i poslao "bombu" iskosa sa desne strane u bliži gornji ugao Pintovog gola. Mogao je golman Barse možda i bolje da interveniše, ali je udarac svakako bio fenomenalan.

Barselona, ipak, nije pala u igri, već je poslije toga potpuno preuzela inicijativu i počela da "melje" rivala. Gotovo svaki napad Katalonaca stizao je do kaznenog prostora i predstavljao opasnost, a da na golu nije stajao raspoloženi Tibo Kurtoa, možda bi ishod utakmice bio i drugačiji.

Belgijanac je, međutim, morao da vadi loptu iz mreže u 71. minutu, kada je Andres Inijesta poput mađioničara poslao loptu u prostor za Nejmara, a Brazilac utrčao u kazneni po lijevoj strani i iz prve precizno šutirao u dalji ugao.

Bio je to signal za nove napade domaćih fudbalera, ali je u preostalih 20 minuta odbrana Atletika, ponovo ističemo predvođena golmanom, uspjela da odoli.

Odluku o polufinalisti dobićemo 9. aprila u Madridu, ali to neće biti posljednji duel ova dva fenomenalna tima, pošto će se po šesti put ove sezone sastati u posljednjem kolu Primere.

Ukoliko ta utakmica bude odlučivala o šampionu, a moguće je, nema dileme da nas čeka još jedna fudbalska poslastica!

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Clive Rose)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC