• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatan u Premijer ligi - nikad! Evo i zašto..

Veče uoči utakmice Pari sen Žermen - Čelsi, otvoreno i direktno, Zlatan Ibrahimović objasnio je zbog čega je nemoguće odvesti ga u Premijer ligu.

Da li Zlatan Ibrahimović igra u ligi ispod svog nivoa, u klubu s kojim ne može da ostvari uspjehe kakve zaslužuje?

Ako njega pitate, to nije tako...

Ibra je, štaviše, objasnio zbog čega je nemoguće odvesti ga u Premijer ligu i oprobati na tom nivou...

"O mom odlasku u Premijer ligu u skorije vrijeme suvišno je i razgovarati. Prije svega, mislim da je nemoguće odvesti me u Englesku. Mislim da to ljudi koji stoje iza projekta Pari sen Žermen ne bi ni dozvolili", rekao je Ibrahimović, koji je dao 40 golova za klub ove sezone.

On je osvajao titule prvaka u Holandiji sa Ajaksom, Italiji sa Juventusom, Interom i Milanom, Španiji sa Barselonom, Francuskoj sa Pari sen Žermenom... Nedostaje mu - Engleska i Nemačka. Ali, 32-godišnji Šveđanin balkanskog porijekla kaže da u poznim godinama više ne juri za takvim stvarima.

"Srećan sam ovdje. Klub pravi velike stvari na putu ka tome da postane 'top' klub u Evropi. Primjećujem kako se stvari mijenjaju, svjedok sam napretka i na terenu i van njega, a takve stvari ne vidim na drugim mjestima", rekao je Ibrahimović uoči prvog susreta sa Čelsijem u četvrtfinalu Lige šampiona (srijeda, 20:45).

Njegov ugovor ističe 2016. godine, a plata ga svrstava među najplaćenije fudbalere svijeta, odmah iza Kristijana Ronalda, Lionela Mesija i, od prije nekoliko dana, Vejna Runija.

Ibrahimović je, na iznenađenje mnogih, 2012. godine prešao iz Milana u Pari sen Žermen.

"I dok sam bio u Milanu pregovarao sam sa nekim engleskim klubovima, ali ne vidim da će ikada postojati razlog zbog kojeg ću se osvrnuti i zažaliti što nisam otišao u Englesku. Poštujem Premijer ligu, ali ne kajem se što nisam zaigrao tamo i što nikad neću..."

Zašto nikad? Zato je Ibrahimović sasvim otvoreno rekao da mu je ugovor sa "svecima" posljednji koji će potpisati u Evropi... Gdje će poslije? SAD, Azija, Bliski Istok, Brazil? Moći će da bira i postavlja uslove...

"Mislim da je ovo velika šansa i za Pari sen Žermen i za mene lično, da osvojimo trofej zajedno, jer mi je ovo posljednji ugovor u Evropi", rekao je i dodao:

"Ove sezone smo u četvrtfinalu, protiv sjajnog tima. Nemamo šta da izgubimo. Mislim da smo do sada imali fantastičnu sezonu i da je svaka utakmica od danas veliki bonus za nas. Ovo je projekat koji postoji samo dve godine i još smo pioniri u svemu što radimo. Čelsijev projekat traje duže od deset godina i tek su nedavno osvojili Ligu šampiona, potom i Ligu Evrope. Imaju sjajnog trenera, mislim da su svi klubovi u četvrtfinalu sjajni, ali je Čelsi super favorit", rekao je Ibrahimović.

On je rekao da je PSŽ bolji tim nego prije 12 mjeseci kada je u neizvjesnom dvomeču polufinala eliminisan od Barselone, a da nije izgubio ni kod kuće ni u gostima.

Za razliku od Karla Anćelotija, koji je napustio Pariz i otišao u Real Madrid, Loran Blan je postrojio ekipu u 4-3-3 i donio stil igre baziran na posjedu lopte i kombinatorici, igri "do noge", što je "svece" odvelo do 13 bodova prednosti u odnosu na prve pratioce u Ligi 1 i glatko preskočenu osminu finala sa Bajer Leverkuzenom.

Sudar s Čelsijem biće pravi trkačko-taktički rat.

"Analizirali smo Čelsi. Razlikuju nam se stilovi igre, a koji je efikasniji? Vidjećemo poslije ove dvije utakmice... Ako bismo počeli brinući šta će Čelsi uraditi, oni bi nas brzo slomili. Moramo da pripremimo naš pristup utakmici i da ga se držimo, da igramo kao kolektiv. Znamo da Čelsi voli da se nadigrava i da stvara šanse iz kontri, tako da ćemo obratiti pažnju na to. Ali, ako bismo se svi pomjerili iza lopte, izdali bismo svoj stil", nagovijestio je Ibra da će Francuzi napasti Engleze.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Dean Mouhtaropoulos)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC