• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester junajted nije Arsenal!

"Old traford" je suviše važan fudbalski objekat na mapi svijeta, da bi se ostvarilo ono što su mnogi predviđali - Junajted - Bajern 1:1.

Rezultat 1:1 ne govori ništa pred revanš, ali ipak govori nešto:

Bajern Minhen nije nedodirljiv.

Mančester junajted nije neuračunljiv.

"Old traford" je suviše važan fudbalski objekat na mapi svijeta, a Mančester junajted suviše veliki klub u knjigama Lige šampiona, da bi se ostvarilo ono što su mnogi predviđali dok su čete njemačkih navijača marširale ulicama grada ka stadionu, a prvaci Evrope zagrijavali se za prvu utakmicu četvrtfinala.

Možda su i oni, s pravom, pomislili, da će se ovog utorka uveče prošetati engleskom travom, dati par komada kao Arsenalu na "Emirejtsu" i u miru pripremati revanš, ali... ako jesu tako razmišljali, prevarili su se.

U Londonu je bilo 0:2, a u Mančesteru:

Junajted - Bajern Minhen 1:1 (0:0), u utakmici u kojoj možda prvi put ove sezone Pep Gvardiola protiv nekog tamo Dejvida Mojesa nije sproveo u djelo "game plan", u utakmici u kojoj je "đavolima" vjerovatno neopravdano poništen gol za vođstvo u 4. minutu, u utakmici u kojoj je samo nezrelost Danija Velbeka spriječila da i prije popuvremena bude 1:0, u utakmici u kojoj su izmjene bile neophodne da se poništi gol otpisanog Nemanje Vidića...

...u utakmici u kojoj se ispostavilo da je Gvardiola pogriješio u jednoj stvari - njegova moćna mašina ne radi perfektno bez pravog napadača, Marija Mandžukića.

Sjajan meč odigran je na "Teatru snova", koji od protokolarnog revanša na "Alijanc areni" pravi, bar iz ovog ugla, utakmicu prije koje Gvardioli nimalo neće biti prijatno.

Mančester junajted je ove sezone podijelio skoro sve što je imao, ali je sačuvao malo ponosa za kraj i, ako naredne srijede, napravi veliki, veliki podvig u Bavarskoj, moći će da kaže da je ove sezone napravio nešto.

Možda to nije mnogo, ali je u današnjem fudbalu "nešto" odigrati dva ravnopravna meča sa šampionom Evrope i, što da ne, izbaciti ga na putu ka odbrani krune, a to nije niko uradio još od kraja 80-ih kada je Milan sa Rudom Gulitom, Markom van Bastenom i Frankom Rajkardom bio dva puta prvak Evrope u nizu.

Strelci su bili kapiten Junajteda Vidić, u 58. minutu, poslije perfektno izvedenog kornera Vejna Runija. Gvardiola se tada, što je u Barseloni morao da radi zbog (odsustva) visine svojih igrača, branio zonom, a u toj zoni pojavila se rupa veličine kratera u kojoj je Vidić radio ono što Vidić radi - dao gol glavom!

Bastijan Švajnštajger izjednačio je u 67. minutu, par desetina sekundi nakon što je Gvardiola priznao da je njegova ideja sa Tomasom Milerom u napadu, bez Mandukića, bila taktički fijasko. Centaršut Arjena Robena sa desne strane, Hrvat je još nezagrijan vratio na penaltik, odakle je "ŠvajnI" iz prve, lijevom nogom, pogodio pod prečku i utišao rasprodati "Old traford".

I spasio stvar - 1:1.

Na kraju, u 90. minutu, dobio je i crveni karton, pa će kao i mi, imati tu privilegiju da gleda revanš...

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Alex Livesey)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC