• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Figo: Ma, "Bernabeu" nam je svima zviždao...

Gotovo nevjerovatna situacija u kojoj se našao Kristijano Ronaldo, kada su mu navijači Reala zviždali, nije iznenadila Luiša Figa.

Neprijatno je i pisati o tome - Kristijano Ronaldo igra za Real Madrid, postiže golove na svakoj utakmici, asistira, pobjeđuje, predvodi, onda ekipa doživi dva poraza u nizu i - njegovi navijači mu zvižde!?

Toga, izgleda, ima samo u Madridu...

Ali, to što je "Bernabeu" zviždao Ronaldu, igraču kojeg bi raširenih ruku dočekali u svakom klubu svijeta, ne čudi Luiša Figa. Legendarni fudbaler Reala, Barselone i Intera, u razgovoru za "Marku", kaže da su sve zvijezde madridskog kluba to u nekom trenutku doživjele i da najčešće nije problem u fudbalerima.

"Kada ste fudbaler morate sebe da pripremite za takav maltretman. Ovdje se ne radi o tome da li je Ronaldo to zaslužio ili ne... Fudbal je takav i ne bi trebalo tome pridavati toliku pažnju. Pustiš da prođe... Bernabeu je zviždao svakome ko se tu pojavio, a onda mu u sljedećoj utakmici aplaudirao",
pričao je hladnokrvno Figo, član prve generacije "Galaktikosa", zajedno sa Raulom Gonzalesom, Zinedinom Zidanom, Ronaldom Nazarijom da Limom, Robertom Karlosom, Dejvidom Bekamom, Klodom Makeleleom, Fernandom Morijentesom...

"Niko ne voli kada mu zvižde, ali ako se dogodi - dogodi se. Svako čudo tri dana..."

Figo je upitan i za Gareta Bejla, odnosno da li se prema njegovom mišljenju Velšanin adaptirao ili mu je potrebno još vremena.

"Bejlu je potrebno malo više prostora u igri, jer njegova virtuoznost dolazi iz brzine. Nije dobro počeo, jer nije prošao ljetnje pripreme i nije bio fizički spreman. Ali, on ima mnogo kvaliteta. Dolazi iz engleskog fudbala, tako da mu je potrebno vrijeme da se adaptira. Prije svega, u odnosu na Totenhem, Real ima organizovaniji napad i napada više timski, na šta će se on vremenom navići",
ocijenio je Figo, koji je skenirao i situaciju oko Barselone i Nejmara.

"Da su u startu rekli koliko ih je zaista koštao, ne bi sada imali toliko glavobolja, a to ne utiče samo na klub i čelnike, nego sada i na navijače, pa i same igrače... Nekada jeftine stvari ispadnu skuplje i sve se okrene kako ne treba".

Dok Real čeka kikseve Atletika i Barselone u Primeri, djeluje da je izglednije da se napadne Liga šampiona, ali Figo kaže da to ne smije da bude način razmišljanja u Madridu.

"Real ne smije da se koncentriše samo na jedno takmičenje, moraju da se bore za sva tri (Real je u igri i za Kup kralja). Za ove igrače, svaka utakmica mora da znači sve na svijetu".

(MONDO, foto: Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC