• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Rimu golovi kao na traci

Roma i Parma odigrali prekinuti meč 22. kola Serije A i za samo osam minuta na terenu postigli tri gola, a onda u drugom dijelu još toliko.

Utakmica Roma - Parma iz 22. kola Serije A, koja je prekinuta 2. februara u 8. minutu zbog oluje u Rimu, nastavljena je ove srijede upravo od trenutka prekida - auta za goste.

Odličan meč viđen je na Olimpiku, a domaćin je slavio s ubjedljivih 4:2 uz gol i asistenciju reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića.

Igrači oba tima izašli su na teren izuzetno motivisani i već u prvom napadu Amauri je mogao da donese prednost Parmi, ali je bio neprecizan.

Bio je to samo uvod u ono što slijedi... Za samo osam minuta postignuta su čak tri gola, uz jedan poništen, zbog ofsajda Žervinja.

Domaćin je poveo preko Žervinja poslije četiri minuta igre (zvanično u 12.), kada je reprezentativac Obale Slonovače natrčao na odbijenu loptu od stative, koju je pogodio Matija Destro.

Nepun minut kasnije Žervinjo je ponovo savladao golmana Mirantea, ali je taj pogodak opravdano poništen zbog ofsajd pozicije.

U 15. minutu izjednačio je Afrije Akvah, koji je sjajno primio loptu na grudi, okrenut leđima golu i okružen četvoricom protivničkih igrača, ali je uspio da se okrene i zatrese mrežu. Parma, iako je poražena na prethodna dva gostovanja, uspjela je da zatrese protivničku mrežu u 11 uzastopnih utakmica, računajući i ovu, koje igra na strani.

VIDEO

Radost gostiju, ipak, nije dugo trajala, pošto je 50 sekundi poslije izjednačenja, Frančesko Toti ponovo vratio Romi prednost. Kapiten "vučice" šutirao je iz prve pod prečku na dodavanje Miralema Pjanića sa desne strane po zemlji.

VIDEO

Bio je to Totijev 19. pogodak u mečevima sa Parmom, što je barem za pet više nego protiv bilo kog drugog kluba!

Poslije serije golova tempo je malo opao, ali je onda u finišu poluvremenu ponovo viđeno nekoliko šansi, od kojih je u najboljoj bio Matija Destro, kada je u 41. minutu udarcem glavom pogodio prečku Parminog gola.

I drugo poluvrijeme počelo je golom!

Samo četiri minuta trebalo je da Miralem Pjanić postigne treći pogodak za Romu, a svoj peti u prvenstvu. Precizno je šutirao po zemlji u dalji ugao, pošto je po sredini kaznenog natrčao na loptu koja se odbila nakon što je Žervinjo izblokiran.

Bio je to znak da je pitanje pobjednika riješeno, ali ne i da je gotovo sa golovima.

U 82. minutu Tadei je poslije kornera, glavom povisio na 4:1, a Biabiani je u 90. postavio konačnih: Roma 4, Parma 2.

Pobjedom ovoj utakmici Roma je vjerovatno obezbijedila drugo mjesto na tabeli i direktan plasman u Ligu šampiona, pošto Rimljani sada imaju devet bodova više od trećeplasiranog Napolija, dok Parma i dalje gaji nadu da će stići petoplasirani Inter i izboriti plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope

Do kraja sezone 2013/14. u Seriji A ostalo je još sedam kola.

(MONDO, foto: Beta/AP/Riccardo De Luca)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC