• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo nokautiran u Parizu, a Klop u Madridu

Čelsi je izašao na teren bez napadača, pa ide kući s tri komada u mreži, baš kao i Borusija iz Španije!

U utorak u Barseloni i Mančesteru nije bilo pobjednika, a nije bilo pobjednika u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona, ali su dan kasnije Pari Sen Žermen i Real Madrid u potpunosti iskoristili prednost domaćeg terena.

PSŽ - Čelsi 3:1 (1:1) i Real Madrid - Borusija Dortmund 3:0 (2:0).

Obje ekipe potpuno zasluženo došle su do prednosti uoči revanša, 8. aprila.

Ekipi Lorana Blana na "Parku prinčeva" dodatno je pomogao David Luiz, koji je u 61. minutu nespretno postigao autogol za 2:1, ali i sam Žoze Murinjo koji je odlučio da meč počne bez klasičnog napadača.

Samjuel Eto nije mogao da igra zbog povrede, ali čudi izbor Portugalca da od prvog minuta na teren pošalje Andrea Šurlea, a na klupi ostavi Fernanda Toresa. S druge strane, Blan je hrabro počeo sa trojicom napadača: Ibrahimović - Laveci - Kavani, što mu se i isplatilo. Posebno od Južnoamerikanaca, koji su odigrali odličan meč.

Defanzivno nastrojeni Čelsi šokirao je rani pogdak Lavecija, već u 4. minutu, ali su gosti, ipak, uspjeli da uspostave ravnotežu i izjednače.

Neoprezni Tijago Silva u 26. minutu nagazio je na nogu sunarodnika Oskara, pa je Milorad Mažić bio primoran da pokaže na bijelu tačku. Dosuđeni penal u gol je pretvorio Eden Azar.

Kako je vrijeme odmicalo, djelovalo je da će gosti uspjeti u namjeri da ostanu neporaženi. Posebno zato što su uspjeli da "otjeraju" od gola Zlatana Ibrahimovića, koji je prvi put zaprijetio tek u drugom poluvremenu, a onda u 67. minutu morao da napusti igru zbog povrede mišića.

Međutim, u 61. minutu Francuzi su nagrađeni za hrabru taktiku. Laveci je izveo slobodan udarac iskosa sa lijeve strane, a David Luiz nespretno reagovao i smjestio loptu u svoju mrežu.

I sa tih 1:2 gosti su djelovali zadovoljno, ali je u posljednjim trenucima utakmice stigao novi šok, još veći od onoga na početku, pošto će zbog gola Havijera Pastorea u Londonu morati da postignu najmanje dva gola da bi izbjegli eliminaciju.

Argentinac je u 93. minutu "promiješao" odbranu Čelsija kao da igra "mali fudbal" i onda uspješno šutirao pored Petera Čeha za konačnih 3:1 i veliku prednost "svetaca" pred utakmicu na Stamford Bridžu!

SASTAVI:

PSŽ: Sirigu - Žale, Aleks, Silva, Maksvel - Verati (75. Kabaj), Mota, Matuidi – Kavani, Ibrahimović (67. Lukas Mura), Laveci (84. Pastore).

ČELSI: Čeh - Ivanović, Kejhil, Teri, Azpilikueta - David Luiz, Ramireš, Vilian, Oskar (72. Lampard), Azar - Šurle (59. Tores).



Što se tiče duela na Santjago Bernabeu, tamo je bila potpuno drugačija situacija. Neizvjesnost je nestala već u 4. minutu, kada je Geret Bejl donio prednost Realu.

U trku je pokupio dodavanje Karvahalja i "ćušnuo" loptu pored Vajdenfelera.

Bila je to najava lagane pobjede protiv vicešampiona Evrope i revanš za eliminaciju u polufinalu prošle sezone.

Vidjelo se da gostima nedostaju povrijeđeni igrači, pre svih Robert Levandovski, koji je prošle sezone u dvomeču sa Madriđanima četiri puta smjestio loptu u gol.

Bez njega, napad je predvodio Pjer Obamejang, koji je jedva bio primjetan na terenu. Kao i većina igrača u žuto-crnim dresovima, izuzev golmana Romana Vajdenfelera koji je sa nekoliko "parada" spriječio i ubjedljiviji poraz "milionera".

Odlični golman, ipak, nije mogao bolje da interveniše kod udarca Iska u 27. minutu i sjajnog driblinga Kristijana Ronalda u 57.

Zanimljivo, Isko nije bio predviđen da počne meč, ali je "uletio" u tim zbog stomačnih problema Anhela Di Marije.

Ronaldov pogodak bio je njegov 14. ove sezone u elitnom takmičenju, čime je izjednačio rekord Lionela Mesija iz sezone 2011/12.

U 74. minutu utakmice priliku da zaigra dobio je i Srbin Miloš Jojić, ali se samo uklopio u blijedo izdanje svog tima, koji je u ovom meču djelovao značajno ispod svog nivoa.

Koliko je nedostajalo uzbuđenja, možda najbolje pokazuje činjenica da su navijači Reala prije kraja meča počeli da napuštaju tribine u velikom broju.

REAL MADRID: Kasiljas - Karvahal, Pepe, Ramos, Koentrao - Alonso, Modrić, Isko (72. Iljaramendi) - Bejl, Ronaldo (80. Kasemiro), Benzema (75. Morata).

BORUSIJA (D): Vajdenfeler - Pišček (67. Šiber), Papastatopulos, Humels, Durm - Kel (74. Jojić), Sahin - Groskrojc, Mihitarjan (64. Hofman), Rojs - Obamejang.

TOK UTAKMICA I GOLOVI:

- Prvi su zaprijetili igrači Borusije i Pari Sen Žermena, ali nisu to bile gol-šanse...

- GOL u Madridu! Real vodi 1:0, a strijelac je Geret Bejl! Akciju po desnoj strani započeo je Benzema, progigrao Karvahalja, a on našao Bejla koji je u trku pokupio loptu i ćušnuo je pored Vajdenfelera.

VIDEO

- GOL i u Parizu, gdje takođe vodi domaćin! Strijelac za PSŽ u 4. minutu bio je Laveci, pošto je Teri loše izbio loptu glavom, pravo na Lavecija, koji je poslije dobrog prijema šutirao snažno pod prečku.

VIDEO

- Malo je nedostajalo da Real povede 2:0 u 12. minutu. Kristijano Ronaldo je sjajno šutirao iz "slobodnjaka", ali je Vajdenfeler paradom uspio da pošalje loptu u korner.

- Real u prvih 15 minuta "melje" Borusiju. Goste je očigledno šokirao rano primljeni gol i nikako da se konsoliduju.

- Čelsi je uspio da stvori uspostavi terensku inicijativu na "Parku prinčeva", međutim, još nije stvoren napad iz kojeg bi mogao da se ugrozi Sirigu.

- Borusija, takođe, uspijeva da krene naprijed...

- U 25. minutu Zlatan Ibrahimović je izveo novu majstoriju! Sa svoje polovine poslao je fenomenalnu loptu u prostor za Ezekela Lavecija, a brzonogi Argentinac je pokupio i sjurio se ka golu Čelsija, ali je "sa igračem na leđima" šutirao neprecizno, u spoljnu mrežu.

- Minut kasnije dosuđen je penal za Čelsi! Tijago Silva je nagazio Oskara, a Eden Azar potom precizno izveo najstrožu kaznu. Podsjećamo, utakmicu sudi Milorad Mažić. Čini se da je u ovoj situaciji donio ispravnu odluku!

VIDEO

- Opet gotovo istovremeno postignut je gol i u Madridu, ali je tamo Real duplirao prednost. Strijelac je Isko, koji je precizno šutirao u donji desni ugao Borusijinog gola.

VIDEO

- U 30. minutu gotovo preslikana situacija kada je Ronaldo zaprijetio iz "slobodnjaka". Ovaj put to je učinio Bejl, a Vajdenfeler je opet paradom morao da šalje loptu u korner.

- Najbolju šansu do sada Borusija je imala u 31. minutu, kada je Groskrojc šutirao iz kontranapada, ali je Kasiljas dobro intervenisao.

- Stativa za Čelsi u 39. minutu! Azar je sjajno uhvatio volej poslije centaršuta Vilijana sa desne strane, ali je stativa spriječila pogodak.

- U 43. minutu Milorad Mažić se našao na meti kritika domaćih igrača, koji su smatrali da je srpski arbitar trebalo da dosudi penal kada je Kavani pao u kaznenom prostoru. Ibrahimović je odigrao glavom, ali unazad, pa su i Urugvajac i Kejhil izgubili ravnotežu u namjeri da dođu do lopte i pali. Da li je bilo i dodatnog povlačenja, veliko je pitanje. Svakako sporna situacija.

POLUVRIJEME.

U Madridu je Real mnogo bolji i opasniji od Borusije i zasluženo vodi, dok se u Parizu odvija velika borba. Trenutno je neriješen ishod možda i najpravedniji.

DRUGO POLUVRIJEME:

- Nije bilo izmjena u pauzi.

- Borusija je u 49. minutu organizovala dobar kontranapad, ali je Obamejang neprecizno šutirao iskosa sa desne strane u dalji ugao. Mogao je to mnogo bolje da uradi.

- Prvu šansu u drugom poluvremenu u Parizu je imao Laveci. Argentinac je šutirao glavom poslije centaršuta Matuidija, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

- U 54. minutu Kristijano Ronaldo je odlično prošao po lijevoj strani u ubacio loptu u peterac. Tamo je bio Benzema, ali je Papastatopulos intervenisao ispred njega. Mogao je sudija Mark Klatenburg i da svira faul za goste, ali je pokazao korner.

- Od 57. minuta Real Madrid vodi 3:0! Strijelac je Kristijano Ronaldo poslije lijepog prodora Modrića i varke golmana Vajdenfelera. Iskoristili su Madriđani to što se Borusija "otvorila" u drugom poluvremenu.

VIDEO

- Pari Sen Žermen ponovo vodi! U 61. minutu autogol je postigao David Luiz poslije nespretne reakcije na centaršut iz kornera...

VIDEO

- Peh za Parižane, pošto je u 67. minutu zbog povrede teren morao da napusti Zlatan Ibrahimović. Šveđaninu je čini se stradao mišić. Umjesto njega na terenu je Lukas Mura.

- U posljednjih dvadesetak minuta za Borusiju će igrati Miloš Jojić. Zamijenio je Kela, a vidjećemo može li on nešto da promijeni i donekle poboljša rezultat "milionerima" pred revanš.

- U 80. minutu iz igre je izašao Kristijano Ronaldo, koji je pogotkom protiv Borusije Dortmund izjednačio rekord Lionela Mesija sa 14 golova u jednoj sezoni Lige šampiona.

- Malo je nedostajalo da PSŽ povede 3:1, ali je šut Kavanija za ivice kaznenog bio za koji santimetar neprecizan.

- I u Madridu je domaćin mogao da poveća prednost. Bejl je bio u solo-prodoru, ali je šutirao preko gola.

- U posljednjim trenucima meča u Parizu Havijer Pastore je šokirao goste i izazvao erupciju oduševljenja na tribinama Parka prinčeva. Kao na "petoparcu" prošetao se kroz odbranu Čelsija i postavio konačnih 3:1 za veliku prednost Pari Sen Žermena pred revanš u Londonu.

VIDEO

Kraj!

- Revanši su 8. aprila.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Denis Doyle, Beta/AP/Christophe Ena)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC