• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Zrinjski i Čelik bliži finalu!

Prvi mečevi polufinala Kupa BiH donijeli su iznenađenja! Mostarci su izborili nulu na Koševu, a Čelik s 10 igrača pobijedio Široki Brijeg (2:0).

Nakon što su izbacili Željezničar u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine, favorizovani fudbaleri Sarajeva su na “Koševu” dočekali mostarski Zrinjski i nisu uspjeli da steknu prednost pred revanš za 14 dana na stadionu “Pod Bijelim brijegom” - 0:0.

Imao je bordo tim u srijedu više od igre, stvorio je nekoliko odličnih prilika, ali je golman “plemića” Ratko Dujković pružio odličnu partiju i sačuvao svoju mrežu.

Zaustavljao je udarce Nemanje Bilbije, Anida Travančića i Mate Jajala, a kad je iskusni golman u 63. minutu bio savladan na “Koševu” nakon udarca Miloša Stojčeva, onda je njegov saveznik bila stativa.

Imali su i gosti iz Mostara svoje šanse, a najbolju je propustio Deni Simeunović, koji je sam izišao ispred golmana Sarajeva… Međutim, odlično je odbranio i domaći čuvar mreže Dejan Bandović za nadu Sarajlija da mogu u revanšu steći priliku da se bore za trofej.

Trener Sarajeva Robert Jarni nije imao zamjerke na igru svojih izabranika rekavši da u Mostar bordo tim ide po pobjedu u revanšu.

„Čestitam igračima na sjajnoj igri. Dominirali smo 75 minuta. Teško je izdržati cijelu utakmicu u tom ritmu. Ima li smo prilika ne znam ni ja koliko. Mogli smo i primiti gol. Mogu samo reći da idemo u Mostar po pobjedu. Jako puno se radi na treninzima završnica i realizacija. Radi se sve što treba, ali kada dođe utakmica neće nas. Kao da je gol začaran“,
izjavio je hrvatski stručnjak.

Strateg Mostaraca Branko Karačić je izjavio da ništa nije gotovo i da će utakmica u Mostaru odlučiti ko ide u finale.

„Očekivali smo vrlo tešku utakmicu. Imali smo problema sa igračkim kadrom, to se vidjelo. Sarajevo je dominiralo prvih 25 minuta. Spasio nas je golman Dujković i čestitam mu na tome. Neki igrači nisu preuzeli odgovornost što sam očekivao. U drugom dijelu smo se dizali i mogli postići dva gola. Ali, nije ništa riješeno. Odluka o finalisti pašće ‘Pod Bijelim brijegom’“, rekao je Karačić, a prenijeli elektronski mediji.

U drugom polufinalnom dvoboju između Čelika i Širokog Brijega na papiru je favorit bio klub sa “Pecare”…

Međutim, Čelik je s desetoricom igrača u polju stigao do fantastične pobjede na “Bilinom polju” (2:0) i za 14 dana će braniti solidnu prednost u Hercegovini.

Prvi važan detalj na susretu u Zenici dogodio se na početku utakmice kad je "požutio" domaći defanzivac Mehmedalija Čović. Isti igrač je poslije prekršaja nad Vagnerom dobio i drugu javnu opomenu i morao je već u 19. minutu pod hladan tuš.

Međutim, njegov izostanak kao da je dao krila Zeničanima, koji je za samo četiri minuta (od 27. do 31.) postigli dva gola aktuelnom osvajaču Kupa BiH i od autsajdera postali prvi favorit za prolaz u finale…

Prvi je gostujuću mrežu načeo Stipe Barać, a dokusurio Jasmin Mešanović za veliki trijumf crno-crvenih!

Zenički trener Nizah Hukić bio je zadovoljan postignutim rezultatom, ali je svjestan da će biti teško u revanšu na “Pecari”.

''Prije svega bih iskoristio priliku da čestitam svojim igračima na borbenosti, htijenju i na volji. Zahvaljujem se navijačima na velikoj podršci koju su nam davali tokom cijelog toka meča. Ovo nije prvi put da Čelik igra sa igračem manje, a mi smo se digli nakon crvenog kartona kada smo postigli dva gola i promašili smo odličnu šansu da postignemo treći pogodak čime bi smo riješili pitanje pobjednika. Ostaje nam revanš za 14 dana protiv jedne od najboljih ekipa u BiH'', rekao je Hukić.

Njegov kolega s klupe Širokobriježana Slaven Musa čestitao je Čeliku na zasluženoj pobjedi.

''Nema se tu šta puno pričati, Čelik je slavio jer je bio bolji, a mi ćemo analizirati našu ekipu. Čelik je zasluženo pobijedio. Taj igrač više se nije ni vidio, jer smo do brojčane ravnopravnosti izgledali bolje na terenu nego kad smo imali igrača više, ostaje mi samo da čestitam kolegi Hukiću na pobjedi. Nama ostaje da se skoncetrišemo na revanš iako je Čelik u velikoj prednosti, ali u fudbalu je sve moguće, pa i naš plasman u finale''.

Revanš susreti igraju se 16. aprila.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC