• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Srpski derbi u Istočnom Sarajevu

U okviru 25. kola Premijer lige BiH Borac gostuje Slaviji, koja traži bodove spasa. U taboru jednih i drugih ističu da ih interesuje samo pobjeda.

Slavija i Borac odmjeriće snage u nedjelju od 16.30 časova u srpskom derbiju 25. kola Premijer lige koji se igra u Istočnom Sarajevu.

Borac u ovaj duel ulazi kao šestoplasirani tim na tabeli sa osvojenih 39 bodova, odnosno sedam manje od lidera, Širokog Brijega, dok Slavija vodi borbu za opstanak i pet bodova ju dijeli od zone ispadanja.

Banjalučani se nadaju da mogu ponoviti dobru igru iz prethodnih nekoliko utakmica, ali i upisati sva tri boda ovaj put.

"Imamo povrijeđenih igrača i zbog tog smo imali malih problema, ali ovaj period iza nas smo dobro odradili. Znamo u kakvoj je poziciji Slavija, bore se za opstanak i daće svoj maksimum, ali od svojih igrača tražiću da ponove pristup i disciplinu sa utakmica protiv Zrinjskog i Sarajeva i ako budemo imali takav pristup ostvarićemo pozitivan rezultat", izjavio je trener Borca Vinko Marinović.

Borac ulazi u ovaj duel desetkovan kartonima i povredama i pitanje je da li će uopšte Marinović uspjeti da sakupi 18 igrača koji će biti u protokolu.

"Zbog žutih kartona neće moći da igraju Siniša Dujaković i Haris Handžić tako da smo prinuđeni da pravimo određene rokade u ekipi, međutim, ubijeđen sam da će ekipa koja izađe na teren dati maksimum. Stefan Dujaković, Ivan Dragičević i Nebojša Runić su povrijeđeni.VI znate da je naš kadar 18 igrača, prema tome, oni će sa nama na put pa ćemo tamo vidjeti kakvo će stanje biti, sigurno je da će igrati oni najspremniji", rekao je Marinović.

Slavija je u međuvremenu otpustila trenera Slavišu Božičića i na njegovo mjesto vratila Drgana Radovića što bi prema Marinovićevim riječima moglo biti dodatna motivacija za "sokolove".

"Došao je novi trener i to uvijek donosi pozitivan šok za ekipu, to će za igrače Slavije biti jedan stimulans, ali uz maksimalan pristup mi moramo osujetiti te stvari i pokušati da dođemo do pozitivnog rezultata", zaključio je Marinović.

Štoper Banjalučana Darko Đajić svjestan je da njemu i njegovim saigračima neće biti lako, ali je optimista kada je konačni ishod u pitanju.

"Idemo na neugodno gostovanje u Lukavicu, znamo da je Slavija pod nekim moranjem, međutim mi ćemo ući bez kalkulacija, nadam se sa pristupom kao zadnjih par utakmica i nadam se da pozitivan rezultat neće izostati. Atmosfera u svlačionici je odlična, vrlo pozitivna i nadam se da ćemo to i prenijeti na teren", rekao je Đajić.

Optimizam vlada i u taboru «sokolova», a trener Radović ističe da bi ovo mogla biti ključna utakmica u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH.

«Mi respektujemo Borac, ali igramo kući, znamo šta za nas znači ta utakmica i ako bismo uspjeli da dobijemo Borac 90 odsto posla bismo riješili. Mi nemamo šta drugo nego ići na pobjedu», rekao je Radović, koji za razliku od Marinovića nema kadrovskih problema.

"Mislim da možemo da izborimo osptanak, da ne mislim tako ne bih ni preuzimao ekipu",prokomentarisao je Radović na kraju šanse njegove ekipe da se zadrži u eliti.

Utakmica između Slavije i Borca igra se u nedjelju od 16.30 na stadionu u Istočnom Sarajevu.

Parovi 25. kola Premijer lige BiH:

Subota:
Zrinjski – Široki Brijeg (16.30)
Radnik – Leotar
Vitez – Olimpic
Zvijezda – Velež
Željezničar – Čelik (20.00)

Nedjelja:
Travnik – Mladost (15.30, BHT1)
Slavija – Borac (16.30)
Rudar – Sarajevo

(G.A., B.J. - MONDO, Foto: MONDO/B.Jakovljević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC