• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako treba, za Partizan pješke do kraja života

Navijač Partizana prešao 745 kilometara pješke da bi gledao Partizan protiv Žalgirisa i Vojvodine. Grobari mu remetili planove, ali se ne žali.

Gregor Okiljević napravio je jedinstven poduhvat prešavši zbog Partizana 745 kilometara pješke!

Od slovenačke Spodnje Idrije, mjesta u kojem živi, do Beograda. Ruta ga je vodila kroz Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, sve do Beograda i stadiona Partizana.

Putešestvije je počelo 15. marta, u početku je prelazio od 40 do 50 kilometara dnevno, što je više od prosjeka, pa je imao dovoljno vremena da se u nekim mjestima na svom putu zadrži duže i druži sa navijačima crno-bijelih.

Gregor se u petak pojavio na redovnoj konferenciji za medije pred naredno kolo Superlige, pričao je svom poduhvatu i doživljajima sa puta.

"Niko u porodici ne navija za Partizan, samo ja i to od malih nogu. Svi su se čudili kako sam počeo da navijam za crno-bijele, a meni je jednostavno došlo iz glave. Genetika, ne znam šta je... Nikada nijedan drugi klub nisam bodrio samo Partizan", počeo je Okiljević svoju priču.

Ideja za ekstremi poduhvat javila se onog trenutka kada je prošle godine navijač Partizana krenuo biciklom za Milano.

"Tada je pala odluka da i ja uradim nešto ekstremno za Partizan, da iz Idrije dođem pješke za Beograd na utakmicu Partizana".

Nije se bojao puta...

"Nisam se ničega plašio, malo je bilo nezgodno kada sam prolazio kroz Hrvatsku, ali nisam nosio nikakva obilježja. Da bih izbjegao nezgodne situacije govorio sam ljudima da idem na Plitvička jezera".

Nemali broj navijača Partizana ponudio se da pomogne i ugosti Gregora na njegovom teškom zadatku.

"Dosta me je ljudi kontaktiralo preko interneta i ponudilo se da me ugoste. Spavao sam kod drugara partizanovaca u Novom Gradu, Prijedoru, Banjaluci, Prnjavoru, Brčkom, u Bijeljini sam prespavao u hotelu i Sremskoj Mitrovici, gdje su me takođe ugostili Grobari. Svima sam mnogo zahvalan".

Ipak, za Gregora nije sve išlo po planu. U neka mjesta morao je da se vraća.

"Planirao sam da dođem samo na dvije utakmice - Žalgiris i Vojvodinu, ali su me Grobari iz Brčkog nagovorili da odem i na OFK Beograd. Po dogovoru su me pokupili u nedjelju na autoputu kod Sremske Mitrovice. Vratio sam se u Mitrovicu i u ponedjeljak opet krenuo ka Beogradu. Stigao sam do Stare Pazove, ali su me opet navijači nagovorili da dođem i na Cedevitu. U četvrtak sam  ponovo bio u Pazovi i konačno danas došao u Beograd", ne žali se Gregor što je morao dva puta da "skokne" do Beograda.

Iako je preko tri sedmice prelazio brojne kilometre, kilogrami su ostali na mjestu.

"Koliko su me gostili... nisam ništa smršao", odgovorio je zadovoljni navijač Partizana.

Ni žuljevi, koji su ga mučili od prvog dana, nisu bili nikakv problem za Okiljevića.

"Imao sam od prvog velike žuljeve, ali me uopšte nisu boljeli. Valjda me je ljubav prema Partizanu vodila. Fizički napor nije bio toliki problem koliko dosada. Ponio sam mp3 plejer, ali sam ga sve ukupno sat vremena slušao. Bio sam sam sa svojim mislima".

Partizan je u dobroj seriji od kada je Gregor krenuo na put. Pobjede se nižu...

"Od kada sam krenuo Partizan nije gubio, osim od Lokomotive. Sve je krenulo ka dobrom. Ako će tako da nastavi, nije problem, uvijek ću ići pješice", podvukao je navijač Partizana iz Slovenije - Gregor Okiljević.

(MONDO, Foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC