• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOŠA: Rasterećeno na Partizan, to je šansa

Pred derbi sa Partizanom u subotu u Humskoj, u Vojvodini smatraju da im je šansa što domaćin "mora" da pobijedi da bi ostao u trci za titulom.

"Počeo bih ovu konferenciju malo opušteno i sa dozom šale. S obzirom na atmosferu i pisanje medija u Srbiji, izgleda da bi najbolje bilo da se odigra derbi između Zvezde i Partizana koji bi odredio prvaka, a mi ostali da između sebe igramo prijateljske utakmice", rekao je trener Vojvodine Branko Babić pred derbi 22. kola Jelen Superlige Srbije protiv Partizana u subotu u Beogradu (od 17h).

Babić je, dakle, rekao da se malo šali, ali da li je ovo, u suštini, bila šala? Očigledno je da drugim klubovima, da ne kažemo "manjim", smeta toliko forsiranje Partizana i Crvene zvezde i žele da skrenu pažnju javnosti da se i na drugim mjestima igra fudbal.

Nesporno! Ali, pogled na tabelu dovoljno kazuje: Crvena zvezda i Partizan se bore za titulu. Drugi, manji dio klubova za Evropu i opstanak. U tome može da leži i opravdanje medija, prije svih, u tom konstantnom forsiranju Partizana i Crvene zvezde, a i, realno, to jesu dva najveća srpska kluba.

No, vratimo se meču Partizana i Vojvodine. Da li će novosadski crveno-bijeli uspjeti da preznoje i iznenade Partizan u čijem će sastavu biti nekoliko doskorašnjih igrača Vojvodine - Miroslava Vulićevića, Petra Škuletića, Branislava Trajkovića?

Paradoksalno, ali upravo su njih trojica učestvovali u pobjedi Vojvodine nad Partizanom 2:1 jesenas. To je jedan od ukupno dva poraza Partizana u ovom dijelu sezone.

"Sami smo sebi napravili medveđu uslugu",
rekao je za MONDO sada prvomitac Partizana Miroslav Vulićević prisjećajući se kako je jesenas, u dresu Vojvodine, učestvovao u trijumfu nad Partizanom.

A Vojvodina, u bitno izmijenjenom sastavu nego jesenas, dolazi u Beograd da proba da iznenadi Partizan i da iskoristi to Partizanovo moranje.

"Ako je nešto poslastica za mlade igrače onda je to sigurno ova utakmica sa Partizanom. Ono što je za nas bitno da nemamo rezultatsku presiju za razliku od našeg domaćina. Imamo želju da odigramo dobru utakmicu u kojoj mladi igrači imaju šansu da pokažu koliko znaju i umiju. Siguran sam da će moji momci imati veliki motiv da odigraju najbolje, a ja ću se kao trener truditi da taj njihov motiv i veliku želju kanališu u kvalitet. U svakom slučaju očekujem jednu dobru utakmicu i unapred joj se radujem",
rekao je Branko Babić.

Jedan od najiskusnijih u redovima Vojvodine Darko Puškarić kaže da ekipa ide u Beograd da odigra najbolje što može i da proba da, pametnom igrom, napravi dobar rezultat.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC