• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi semafor u Subotici, "neka bude 3:1"

Pred prvenstveni meč sa Crvenom zvezdom u subotu, na stadionu Spartaka u Subotici predstavljen novi semafor.

Kada je proban na njemu je pisalo 3:1. Želja Subotičana je da taj rezultat bude i protiv Zvezde.

Iako smo već dobrano zagazili u 21. vijek, u srpskom fudbalu je vijest i da je na nekom stadionu i to na onom kojem igra superligaš postavljen novi semafor!

Upravo to se danas dogodilo na Gradskom stadionu u Subotici, gdje je, uz pomoć pokrajinske vlade, lokalne samouprave i firme "Selma", postavljen novi semafor, koji će "debitovati" već u subotu, na utakmici Spatak - Crvena zvezda u 22. kolu Jelen Superlige Srbije.

S obirom na očajno stanje tog stadiona, novi semafor je pravo osvježenje, a najavljeno je da bi u dogledno vrijeme i u Subotici mogli da budu postavljeni reflektori za večernje termine utakmica.

Novi semafor, koji se nalazi na južnoj tribini Gradskog stadiona, napravila je firma "Selma", čiji je direktor Martin Paloš imao zanimljivu opasku prilikom današnjeg predstavljanja i proba ovog uređaja.

"Iako nije naš proizvodni program napravili smo ovaj semafor za Suboticu, grad sportova. Napravili smo ga u rekordnom roku od dva mjeseca. Danas smo tu da ga prikažemo a već sutra će biti u upotrebi na utakmici Spartak - Crvena zvezda. Nadam se da će ovakav rezultat biti na kraju utakmice kao što je trenutno na semaforu (ispisano je bilo 3:1 u korist domaćina)", rekao je on.

Semafor je površine 24 kvadratna metra, dimenzija 6x4 metara. Led tehnologijom i daljinskim upravljanjem semafor pokazuje proteklo vrijeme utakmice, rezultat domaćih i gostiju, kao i period susreta.

Ono što je zanimljivo jeste da, iako je broj postignutih golova uglavnom jednocifren, ovaj semafor ima instaliranu mogućnost prikazivanja dvocifrenog broja postignutih golova, što je jedna od karakteristika Ženskog fudbalskog kluba Spartak koji svoje utakmice takođe igra na Gradskom stadionu u Subotici.

Fotografiju semafora pogledajte na www.subotica.info

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai rekao je da je uz zajednički napor i izdvajanja iz budžeta napravljen i postavljen semafor, ali i da je želja da do 1. septembra na ovom stadionu budu i reflektori.

On je izrazio nadu da će Fudbalski savez Srbije pomoći u tome, kao što je pomogao mnogim drugim klubovima na čijim je stadionima, u međuvremenu, postavljena vještačka rasvjeta.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC