• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdino tuce pobjeda!

Crvena zvezda u 22. kolu Jelen Superlige pobijedila Spartak u Subotici 2:1 i upisala 12. uzastopnu pobjedu.

Fudbaleri Crvene zvezde uspjjeli su da poslije dva poraza u Subotici konačno slave protiv Spartaka na Gradskom stadionu.

U čvrstoj utakmici, po teškom terenu, uzbuđenja su viđena tek u finišu meča, ali su crveno-bijeli uspjeli da sačuvaju prednost i upišu 12. uzastopnu pobjedu u Jelen Superligi, dok je Spartak vezao i deveti meč bez radovanja (osmi ovog proljeća).

Spartak - Crvena zvezda 1:2 (0:1). Strelci: Nikola Mijailović u 21, Dragan Mrđa u 74. i Dino Šarac u 78. minutu.

Ovom pobjedom Zvezda je sačuvala prvo mjesto na tabeli bez obzira na ishod derbija kola, u kojem drugoplasirani Partizan dočekuje Vojvodinu.

Iako nije djelovalo tako poslije sat vremena igre u Subotici, ishod utakmice mogao je da bude i drugačiji.

SPARTAK: Aleksić - Milošević, Radović, Farkaš, Antonić - V. Kovačević - Torbica, Džugurdić (54. Novaković), Šarac, Mrkela (65. Trivunović) - Nosković (77. Ilić).

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Mijailović, Pavićević, Kelhar, Pečnik - Kovačević, Milijaš - Ninković, Lazović (85. Petković) - Dauda (52. Kasalica), Mrđa (79. Gogić).

Domaći fudbaleri iskoristili su lošu reakciju Zvezdine odbrane i golom Šarca 12 minuta prije kraja vratili neizvjesnost u meč. Nisu, međutim, "golubovi" uspjeli da stvore još neku priliku iz koje bi došli do izjednačenja.

Pokušao je Slobodan Novaković da u 88. minutu iznudi penal poslije duela sa Nikolom Mijailovićem, ali je previše naivno pao da bi arbitar Ninoslav Spasić pokazao na bijelu tačku.

Do finiša utakmice gosti su potpuno kontrolisali dešavanja na terenu, ali ih je loš kvalitet podloge sputao da budu efikasniji u završnici. Tokom utakmice viđen je veliki broj grešaka u dodavanjima i prijemu lopte na obje strane.

Ipak, u 21. minutu Nikola Mijailović je uspio da reaguje na pravi način i u pogodak pretvori maestralno dodavanje Miloša Ninkovića kroz sredinu Spartakove odbrane.

Bio je to prvoligaški prvenac lijevog beka u crveno-bijelom dresu.

Poslije perioda igre uz koji je lagano moglo da se zaspi, adrenalin je ponovo skočio tek u 74. minutu, kada je najbolji strelac lige Dragan Mrđa upisao svoj 14 pogodak ove sezone. Na centaršut Milijaša bio je uspješniji u skoku od Antonića i Farkaša.

Rasteretio je taj pogodak gostujuće fudbalere, pa je vjerovatno zbog toga uslijedilo opuštanje koje su iskoristili igrači Spartaka da smanje zaostatak, ali su crveno-bijeli potom opet zaigrali ozbiljnije i meč rutinski priveli kraju.

Slavlje zbog osvojena tri boda mogla bi da pokvari povreda Abiole Daude, koji je početkom drugog poluvremena nezgodno stao i pao uhvativši se za koljeno. Umjesto njega u igru je ušao Filip Kasalica, a vidjećemo koliko je ozbiljna povreda Nigerijca.

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović je u Subotici prvi put poslije 11 utakmica vezao dva meča u kojima je poslao istu startnu postavu na teren. Igrači koji su počeli duel sa Spartakom, počeli su i u prošlom kolu protiv Voždovca.

U startnoj postavi ponovo nije bilo Marka Petkovića (ne zbog povrede koljena, već zbog prehlade), ali je on kao i prije nedelju dana izašao na teren u finišu.


TOK UTAKMICE:

- Utakmica je počela pred oko 4.000 gledalaca. Teren Gradskog stadiona u Subotici je u očajnom stanju.

- Prva šansa za Zvezdu u 4. minutu. Milijaš je izveo slobodan udarac sa lijeve strane, a Savo Pavićević pokušao na drugog stativi da šutira, ali je izblokiran. Korner za crveno-bijele.

- Bez mnogo uzubuđenja u prvih 10 minuta. Zvezda ima inicijativu, ali ne i šanse.

- U 12. minutu Dauda je lijepo ostavio loptu za Nenada Milijaša. Šutirao je kapiten crveno-bijelih sa oko 20 metara, ali preko gola.

- Nova gužva pred golom Subotičana. Poslije solo-prodora Lazovića sa ivice kaznenog pokušao je Nikola Mijailović, ali je očajno šutirao.

- Crvena zvezda je u 19. minutu bila najbliža pogotku! Odlično su kombinovali Lazović i Dauda, potom je vezista gostiju probacio loptu kroz noge Vladimiru Kovačeviću i pokušao udarcem "spoljnom" da savlada Branimira Aleksića, ali je čuvar mreže Spartaka "paradom" uspio da uhvati loptu.

- Ubrzo su i "golubovi" imali dobru šansu, kada je Vladimir Torbica centrirao iz kornera, a Ilija Radović bio najviši u skoku, ali i neprecizan.

- GOL - 0:1, 21. minut. Strijelac je Nikola Mijailović koji se odlično ubacio po lijevoj strani u kazneni prostor Spartaka i iskoristio sjajno dodavanje Miloša Ninkovića kroz sredinu odbrane domaćeg tima. Ovo je njegov prvi pogodak u dresu Crvene zvezde!

- Aleksandar Nosković je u 26. minutu šutirao iz kontranapada Spartaka, ali je lopta zakačila jednog od igrača Zvezde i otišla u korner.

- Poslije nesigurne reakcije na šut Aleksandra Kovačevića sa distance, Branimir Aleksić se iskupio odbranom udarca Abiole Daude u 29. minutu. Poslije gužve u kaznenom Sprtaka zbog kornera, lopta je došla do Nigerijca, ali je uspješniji bio golman domaćih.

- Dauda je bio u šansi i u 31. minutu, nakon odličnog dodavanja Milijaša sa polovine terena. Uspio je glavom da gurne loptu pored Aleksića, ali ne i da je potom stigne prije nego što je otišla van igrališta.

- Još pet minuta do kraja poluvremena. Spartak je poslije primljenog gola pokušao da igra nešto ofanzivnije, ali igrači Zvezde uspjeli su da osujete svaki njihov napad.

- Najbolji strelac lige, Dragan Mrđa (13 golova) uspio je da se oslobodi Radovića u 41. minutu, ali je neprecizno šutirao iskosa sa leve strane. Daleko pored gola.

- U nadoknadi prvog poluvremena Milijaš je iz prekida sjajno uočio Pečnika koji se ubacio po desnoj strani. Lijepo je Slovenac primio loptu, ali je Aleksić na vrijeme istrčao i uspio da mu "skrati ugao", pa fudbaler crveno-bijelih nije šutirao kao što je namjeravao, a domaći igači uspjeli su još jednom da se odbrane.

POLUVRIJEME.


Najbolji opis prvog poluvremena daje statistika: Crvena zvezda je šutirala 10 puta, od toga četiri u okvir gola, a Spartak dva puta, nijednom u okvir!

Crveno-bijeli imaju inicijativu i potpuno kontrolišu dešavanja na terenu, ali je ponovo uočljiv problem sa realizacijom ekipe Slaviše Stojanovića.

DRUGO POLUVRIJEME:

- Počelo je bez izmjena u oba tima.

- Abiola Dauda je nezgodno pao i čini se da neće moći da nastavi utakmicu. Umjesto njega na teren će Filip Kasalica. Nije bilo duela, Nigerijac je sam pao, "na loptu", a vjerovatno je tome uticao i loš teren.

- U 52. minutu prva izmjena, izašao je povrijeđeni Dauda, a ušao Kasalica.

- Prošlo je 15 minuta drugog poluvremena, a novih šansi nema. Zvezda drži stvari pod kontrolom, ali i ne uspjeva da dođe do sigurnije prednosti.

- Evo i prve prilike u drugom poluvremenu (63. minuta). Ninković je pokušao da asistira Kasalici, ali je Aleksić uspio da istrči na vreme i osujeti napadača gostiju.

- U 64. minutu Mrđa je šutirao sa distance, ali preslabo da bi se savladao Aleksić.

- Sjajna šansa za Spartak u 70. minutu! Slobodan Novaković je natrčao na loptu poslije centaršuta sa lijeve strane na drugu stativu, nije Mijailović najbolje reagovao ispred njega, ali je fudbaler Spartak šutirao preko gola.

- Nekoliko trenutaka ranije domaći su tražili prekršaj pred kaznenim prostorom Zvezde, pošto je Nosković pao poslije loše procjene Pavićevića i duela sa Kelharom, ali je sudija Spasić pokazao da se igra nastavi.

- Umalo pogodak Nenada Milijaša iz kornera! Uspio je Aleksić da interveniše na gol-liniji.

- GOL, 0:2, strelac u 74. minutu je Dragan Mrđa!
Najbolji strelac lige upisao je 14. pogodak ove sezone, pošto je između dvojice defanzivaca domaćih (Antonića i Farkaša) uspio da precizno šutira glavom na centaršut Milijaša sa desne strane.

- GOL, 2:1, stelac je Dino Šarac u 78. minutu! Vezista Spartaka uspio je da vrati neizvjesnost u meč, pošto je "zakucao" loptu u mrežu poslije centaršuta Stefana Miloševića sa lijeve strane i povratne lopte Slobodana Novakovića u peterac. Očajno je djelovala odbrana Crvene zvezde u ovoj akciji.

- U 88. minutu domaći su tražili penal, pošto je Novaković pao poslije duela sa Mijailovićem u kaznenom prostoru Crvene zvezde, ali čini se da je napadač Spartaka to previše lako učinio, odnosno da kontakt dvojice igrača nije bio toliko jak da bi arbitar Spasić pokazao na bijelu tačku.

U posljednjih nekoliko minuta meča borba se rasplamsala. Viđeno je nekoliko prilika na obje strane, možda i više nego u cijelom meču ukupno, ali promjene rezultata nije bilo: Spartak - Crvena zvezda 1:2.

KRAJ.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC